Web en reformes

Dissabte 23 de Juny
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram


Ajuntament de BalaguerAgricultura

16-05-2018

El mes que ve podria entrar en funcionament l'últim tram del canal Algerri-Balaguer. Les obres de la xarxa de reg estaran acabades i alguns regants ja tenen instal·lats els sistemes per iniciar la campanya.

Finca de regadiu
Les obres de l’últim tram del canal Algerri-Balaguer a la capital de la Noguera estaran enllestides el proper mes de juny per la qual cosa el mes que va ja es podria iniciar el regadiu al terme municipal de Balaguer, segons ha confirmat l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal.
 
Àudio. 
 
La previsió és que al terme de Balaguer es puguin acabar regant unes 800 hectàrees.
 
Àudio. 
 
Les diferents hectàrees pertanyen a 273 pagesos, una trentena dels quals són els que podrien començar a regar perquè ja tenen instal•lat el regadiu a les parcel•les. 
 
Actualment es duen a terme les proves de pressió i de funcionament dels hidrants. Paral•lelament, els beneficiaris també ultimen la construcció de les casetes de regadiu en les quals s’instal•len els comptadors. 
 
La xarxa del regadiu de l’últim tram de l’Algerri-Balaguer va ser adjudicada per més de cinc milions entre la concentració parcel•lària, xarxa de desaigües i drenatges (5 quilòmetres) i parteix dels camins que van quedar pendents en els últims anys pel procés de delimitació de la zona d’especial protecció d’aus estepàries (zepa). 
 
 

Altres notícies d'agricultura

» La Sala d'exposicions de l'ajuntament acull l'Exposició, 'Una Mirada Naïf ' de Maria Antonieta Sabaté i Carrové.

»Aquest dissabte dia 23 de juny, la ciutat de Balaguer celebrarà un any més la revetlla de Sant Joan.

»Contes i judicis a les bruixes a la Nit de Llegendes de Balaguer aquest divendres a la plaça del Pou.

»Aquest dijous s'ha presentat la campanya 'Mulla't segur per la Transsegre', una iniciativa que pretén informar sobre salut sexual, a més de repartir preservatius durant la festa i que ja s'havia dut a terme en edicions anteriors.

»El comerç de Balaguer ha presentat la seva Open Night, la festa nocturna del comerç i serveis de la ciutat, que aquest any celebrarà la 4a edició el dissabte 7 de juliol amb algunes novetats respecte a les anteriors.

»Avui s'ha tornat a reunir el Col·lectiu Llibertat de Balaguer, com és habitual els dijous, en una trobada on s'han cantat garrotins reivindicatius i s'han posat llaços grocs a la Plaça de la Sardana.

»Aquest dijous l'Escola Municipal de Música de Balaguer fa una jornada de portes obertes, en motiu del Dia Internacional de la Música.

»El Casal Pere III ha organitzat avui dijous la conferència , 'Inquisició i decadència. Orígens del genocidi lingüístic i cultural a la Catalunya del segle XVI'. La conferencia anirà a càrrec del investigador i escriptor Jordi Bilbeny.

»El jurat del projecte Viles Florides ha visitat aquest dimecres la ciutat de Balaguer. Ho ha fet per valorar el patrimoni vegetal i paisatgístic, la gestió mediambiental d'aquest i l'estratègia de promoció de la ciutat en relació als espais verds.

»Els comerciants dels carrers d'Avall i Major de Balaguer han posat en marxa aquest matí el tradicional Mercat dels dimecres.

»Demanen vuit anys de presó per a tres acusats d'estafar més de 200.000 euros a un empresari de Balaguer.

»Els participants del reforç educatiu de Càritas d'Urgell, al centre Sant Domènec de Balaguer, van realitzar una sortida a Cosmocaixa per celebrar el final de curs.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt