Dimarts 25 de Juny
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

08-02-2019

Oberta la inscripció al Premi Catalunya d'Ecodisseny 2019. El premi busca incentivar la integració d'aspectes ambientals en el disseny de productes o serveis per millorar-ne el comportament ambiental

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la inscripció al Premi Catalunya d'Ecodisseny 2019. Enguany, el premi està dotat econòmicament amb 6.000 euros per a productes i serveis en el mercat o en desenvolupament, i amb 3.000 euros en la categoria Disseny jove.  A més, ofereix altres beneficis a qui guanyi i participi, com ara la presència a l’exposició i al catàleg del Premi i la participació en altres activitats de difusió. La inscripció es podrà fer fins el 28 de febrer a les 12 hores.
 
La finalitat del premi és reconèixer productes i serveis en el mercat o en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya, que incorporin tàctiques per millorar el seu comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida. 
 
L’Ecodisseny és un dels instruments que poden ajudar a assolir un món més eficient en l’ús dels recursos i que, a la vegada, poden dinamitzar l’economia i la generació d’ocupació en el nostre país. Moltes empreses ja utilitzen estratègies de l’ecodisseny en la concepció de nous productes i serveis. A més, els hàbits de consum van evolucionant perquè aquests nous productes i serveis més sostenibles siguin cada dia més apreciats i demandats.
 
Foment de l’economia circular
 
Per incentivar estratègies d’ecodisseny –com allargar la vida útil amb productes reparables i reutilitzables, escollir els materials més eficients, fomentant que siguin monomaterials, o  passar de producte a servei–, fomentant la producció i consum de productes sostenibles a Catalunya, es premiarà aquelles candidatures ecodissenyades i que contribueixen a l’economia circular que presentin un disseny de qualitat i innovador.
 
En aquesta tercera edició el premi consta de tres categories:
 
Producte. Producte o servei en el mercat, dissenyat o fabricat a Catalunya, tenint en compte consideracions ambientals en el seu procés de desenvolupament, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte sobre el medi al llarg de tot el seu cicle de vida.
 
Producte en desenvolupament. Projecte d’un producte, no produït o comercialitzat, però en fase de prototip o pilot, dissenyat tenint en compte  consideracions ambientals, amb l’objectiu de minimitza l’impacte sobre el medi al llarg de tot el seu cicle de vida.
 
Disseny jove. Producte o producte en desenvolupament que estigui desenvolupat per estudiants o titulats novells, tenint en compte consideracions ambientals en el seu procés de desenvolupament, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte sobre el medi al llarg de tot el seu cicle.
 
Els criteris fonamentals que valora són la incorporació d’estratègies d’ecodisseny i la contribució a l’economia circular, la qualitat del disseny i la innovació. Es convoca cada dos anys i està adreçat a persones que dissenyen o fabriquen productes, impulsores d’estratègies o estudiants.
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer va celebrar la revetlla de sant Joan amb diferents activitats. A la tarda la Holi Party i bany d'escuma. A la nit l'arribada de la flama del Canigó, el Ball de l'Harpia, rua amb els Diables i música amb Rocktambuls

» Balaguer va organitzar aquest diumenge una Holi Party i un bany d'escuma com a actes previs a la nit de Sant joan

»L'espectacle Els fills de Drako i els Diables de la revetlla de Sant Joan a Balaguer. La flama del Canigó també encendra les fogueres a la comarca de la Noguera amb un munt d'activitats i música arreu del territori.

»Balaguer ha celebrat aquest diumenge la Diada de Corpus. La festivitat ha omplert de catifes de flors la Plaça del Mercadal i el Carrer Miracle.

»Aquest diumenge 23 de juny obriran temporada les piscines del poliesportiu de Balaguer. El passat diumenge o van fer les piscines del barri del secà de Balaguer.

»Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la 'Nit de llegendes' amb Les històries de Maria Bullfarines i les llegendes dels 'Premis Ziryab' entre d'altres. Enguany ha tornat el format de recorregut i s'han programat dues sessions

»Aquest divendres s'ha fet la cloenda del projecte Singulars i l'entrega de certificats als 30 participants dels cursos de soldadura i restauració organitzats per l'Associació Reintegra i amb col·laboracio de l'Ajuntament de Balaguer

»Entre el dilluns 24 de juny i el diumenge 30 de juny el servei de trens entre Balaguer i La Pobla de Segur es realitzarà amb autobús. Entre Lleida i Balaguer el servei de trens serà l’habitual amb algunes excepcions

»L'Escola Municipal de Música de Balaguer ha enregistrat aquest divendres un videoclip de la cançó ''SomMúsica', amb la participació de tots els alumnes del centre.

»Dissabte, 6 de Juliol l'Associació de Comerciants de Balaguer ACB celebra la 5a edició de l'Open Night ACB a Balaguer #ONB19, que esdevé la festa del comerç per excel·lència de la part nova de la ciutat.

»L'espectacle Els fills de Drako i els Diables de Balaguer, Lleida i Alcarràs, seran els protagonistes de la revetlla de Sant Joan a Balaguer.

»Aquest divendres torna a Balaguer la 'Nit de llegendes'. Les històries de Maria Bullfarines i les llegendes s'oferiran aquest any en format recorregut i en dues sessions, una a les 9 de la nit i una altra a 2/4 d'11


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt