Diumenge 20 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerAgricultura

19-06-2019

Greenpeace denuncia que la ramaderia industrial catalana genera el 31% de les emissions d'amoníac de l'Estat. L'entitat subratlla que Catalunya acull 25 de les 100 indústries més contaminants la majoria a Lleida

Greenpeace denuncia que la ramaderia industrial catalana genera el 31% de les emissions d'amoníac de l'Estat, segons dades oficials del Registre Estatal d'Emissions i Fonts Contaminants. L'entitat ha publicat el primer mapa de ramaderia industrial on assenyala les principals explotacions ramaderes que emeten més amoníac. Catalunya acull 25 de les 100 indústries més contaminants d'Espanya en aquesta matèria, 20 de les quals a Lleida i 5 a Tarragona. 
 
Les explotacions ramaderes més contaminants, continua l'entitat, contaminen més que la resta d'indústries juntes. Hi ha 8,2 milions de porcs censats en terres catalanes, més que persones, i 57 milions d'aus. Hi ha 5.575 explotacions porcines i 2.570 d'aus, la majoria intensives. El nombre de porcs representa el 26% del total de l'Estat.
 
El responsable d'agricultura de Greenpeace, Luís Ferreirim, ha advertit que es poden continuar pensant "solucions màgiques", però l'única forma de reduir dràsticament les emissions d'amoníac és "frenant de cop l'expansió de la ramaderia industrial". Greenpeace reclama a les autoritats competents que no autoritzin ni un projecte més. 
 
Segons l'entitat, les emissions d'amoníac de l'Estat estan un 39% per sobre del sostre d'emissions establert per directiva, el que ha provocat que la Comissió Europea hagi advertit Espanya. El 92% de les emissions provenen de la ramaderia industrial, molt especialment la porcina.
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer ha obert les portes de la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana Balaguer acull la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»El dissabte 19 d'octubre es celebrarà una nova edició la Festa de la Bicicleta a Balaguer. Sortirà del Parc de la Transsegre i farà un recorregut apte per a totes les edats pels carrers de Balaguer.

» La ciutat de Balaguer acull una nova edició de Firauto, la Fira del vehicle de segona mà i complements, els dies 19 i 20 d’octubre, al pavelló Inpacsa. L’acte inaugural té lloc el dissabte a les 11.00 h i serà presidit per Carles Gibert Bernaus

»El nou cicle 'A ESCENA' del Teatre de Balaguer s'inicia aquest dissabte amb Il Velatorio, després del canvi de dia per motius de la vaga general. Es farà a les 20.30 h, al Teatre Municipal.

»Catalunya viu la vaga convocada per la Intersindical CSC i IAC amb un seguiment de més del 50%, en especial el petit comerç, ensenyament, i l'administració publica. A Balaguer, la majoria del petit comerç a baixat la persiana

»Ràdio Balaguer se suma a la convocatòria de vaga d'aquest divendres. En obligat compliment dels serveis mínims només es farà un únic informatiu a les 13.30h. Quedaran suspesos la resta de programes.

»L'atenció primària de Lleida es mobilitza contra el càncer de mama. L'EAP Balaguer fa una decoració del CAP amb els nou símptomes més importants davant la detecció precoç del càncer de mama.

»L'Escola de Música de Balaguer ha ofert avui un repertori de cançons populars a la residència Santa Maria. La iniciativa forma part del projecte per apropar la música popular a les residències i casals de la gent gran

»L'Escola de Música de Balaguer ingressa la documentació històrica del centre a l'Arxiu de la Noguera.

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer podreu veure dues grans pel-licules, 'JOCKER' i 'PARADISE HILLS'.

»El Bus urbà de Balaguer realitzarà aquest divendres 18 d'octubre serveis mínims per la convocatòria de vaga. Circularà de 07.30 a 10.30, de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.15.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt