Diumenge 09 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

23-10-2019

El Departament d'Agricultura pagarà 218 M€ dels ajuts directes de la PAC 2019 abans del 6 de desembre. L'import correspon al 95% del total dels ajuts i a la pràctica totalitat dels expedients de sol·licitud

El Departament d’Agricultura ha informat a les organitzacions agràries que durant la primera setmana de desembre es pagarà conjuntament la totalitat màxima permesa dels ajuts directes dissociats a la producció sol•licitats aquest any a través de la DUN (Declaració agrària) 2019.
 
Tots els beneficiaris de pagament bàsic, pagament verd, complement de joves i del règim de petits agricultors cobraran el percentatge màxim dels ajuts de la PAC, tal i com  preveu la normativa comunitària. Aquest percentatge està previst que sigui del 95%. El 5% restant es pagarà un cop s’hagi fet, com cada any, la validació dels límits pressupostaris.
 
La previsió de pagaments és:
 
 
Ajut Import Beneficiaris
Pagament bàsic 138.000.000 30.900
Pagament Verd 69.500.000 30.900
Complement de joves 5.000.000 1.200
Règim petits agricultors 5.700.000 11.700
Total 218.200.000 42.800
 
 
Aquest pagament, que inclou la pràctica totalitat de les sol•licituds dels ajuts directes dissociats de les DUN 2019, es pot fer un cop finalitzats els controls estrictes i curosos, de la totalitat dels expedients tal com marca el reglament comunitari, i que han estat realitzats amb l’esforç del personal del DARP, les entitats col•laboradores, ramaders i pagesos.
 
D’aquesta manera, el Departament fa que els diners dels ajuts directes dissociats de la PAC arribin el primer dia possible del mes de desembre, en el seu 95% de l’import, al sector agrari català. Catalunya serà una de les regions europees que pagarà abans l’import màxim permès, tal com es va fer en la campanya passada.
 
La resta de pagaments d’ajuts directes associats, tant agrícoles com ramaders, es realitzaran durant el primer trimestre del 2020 tal com es fa cada any. En total, es preveuen pagar més de 265.000.000€ al sector agrari corresponents als ajuts directes.
 
Aquest any a Catalunya s’ha posat en marxa una nova eina per a efectuar les declaracions (DUN WEB), per tal d’efectuar de manera més eficient totes les sol•licituds d’ajuts per part dels agricultors i ramaders, evitant errors, i facilitant la declaració dels nombrosos tràmits que es realitzen en aquest portal que el DARP posa a disposició del sector agrari. Com a novetat, permet efectuar una actualització constant de la seva explotació que és necessària per a molts tràmits que ha de presentar l’agricultor o ramader davant de l’Administració.
 
Com a novetat, cal destacar que s’ha dissenyat un mètode propi de control amb l’ús de la informació gratuïta del satèl•lit SENTINEL II. L’aplicació d’aquestes noves tecnologies s’ha dut a terme a la zona del delta de l’Ebre i el resultat ha estat molt satisfactori.
 
Els ajuts directes formen part del primer pilar dels ajuts de la PAC finançats en la seva totalitat pel Fons Europeu Agrícola de Garantia Agrària (FEAGA), amb un pressupost anual disponible per a l’Estat espanyol de poc més de 5.000 M€, dels quals a Catalunya se’n gestionen 265 M€, aproximadament.
 
El Departament d’Agricultura és l’administració encarregada de gestionar els ajuts de la PAC que reben els agricultors i ramaders catalans. Com a organisme pagador, sempre ha estat reconegut per la seva eficiència en la gestió d’aquests ajuts.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat
 

Altres notícies d'agricultura

»Balaguer ha celebrat la tradicional Festa dels Anissets de Sant Domènec. Enguany sense missa i amb un concert de sardanes.

»Balaguer recupera les activitats previstes per la setmana vinent, música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Així i tot la paeria crida a no abaixar la guàrdia. 

»Finalitza el 26è Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacció dels comerciants tot i que l'afluència de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, però, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB ha celebrat aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt