Dimarts 14 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

29-10-2019

Agricultura canviarà el règim de sancions de gestió de dejeccions ramaderes i fertilitzants. El Govern veu 'molt baixa' la penalització mínima de les infraccions lleus i 'excessiu' l'import de les molt greus

El Govern preveu modificar el règim de sancions en casos de dejeccions ramaderes i fertilitzants per, en alguns casos, augmentar-les i, en d'altres, rebaixar-les. Així, l'executiu considera que les sancions lleus mínimes, de 100 euros, són "molt baixes" i causen que "determinades conductes infractores lleus quedin poc penalitzades". A més, l'import es pot rebaixar fins a 60 euros en cas d'acceptació de responsabilitat i pagament voluntari. D'altra banda, el govern veu "manifestament excessiva" la multa mínima en infraccions molt greus, que és de 15.000 euros, especialment tenint en compte "la tipologia d'explotacions al món rural i el perjudici a l'interès general de les conductes infractores".
 
La modificació de la llei, que es farà aprofitant un canvi per sancionar, també, les entrades il•legals en explotacions ramaderes, també pretén incloure multes per situacions que no tenen, actualment, cobertura legal pròpia. L'objectiu és, doncs, crear "una llista d'infraccions adequada a les necessitats de protecció" del medi ambient en relació a la contaminació de les aigües per nitrats.
 
El Govern també vol acabar amb el fet que "determinades conductes infractores no explícitament tipificades com a greus o molt greus" acabin sent penalitzades com a lleus sota l'opció de "qualsevol altre incompliment de la normativa".
 
"En una part dels casos, la gravetat real de la conducta mereixeria un import de sanció greu o molt greu. Per tant, l'objectiu és definir determinades conductes com a infraccions greus o molt greus", indica l'executiu.
 
D'altra banda, l'executiu també vol canviar el règim sancionador dels tècnics per evitar el falsejament de dades, declaracions o documentació, qualificant-la com a greu en comptes de molt greu. Aquest tipus d'infraccions tenen una sanció d'inhabilitació d'entre 1 i 2 anys, respecte a les molt greus, que són d'entre 2 i 4 anys.
 

Altres notícies d'agricultura

»Brot de coronavirus en una residència de Balaguer amb 9 positius. Són 7 usuaris i 2 treballadors, la majoria sense símptomes

»Aquest dimarts continua la programació del Música i tapes. Avui el protagonista serà Aire Flamenco. La rumba, la copla, les sevillanes i les versions arrumbades de les cançons més conegudes són la seva carta de presentació.

»Condemna de multa per delicte lleu de danys, per arrencar els llaços grocs i simbologia independentista a Balaguer.

»'Silencis amb llum', la cerimònia que Balaguer prepara per les persones mortes en el període de confinament. La cerimònia tindrà lloc el proper 26 de juliol al parc del Sant Crist.

»Balaguer acollirà el dia 25 d'aquest mes l'únic concert del cicle Juliol de Música i Poesia. L'escenari serà l’exterior del monestir de les Franqueses amb un concert de cant líric i recital poètic 'El juliol mira enlaire!'

» El projecte JoVa arrenca a Balaguer. Els joves participants netejaran els grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III

»Queda ajornat per la pluja l’acte previst aquest dilluns d'agraïment als voluntaris i cosidores que durant el confinament van fer tasques per ajudar la ciutadania. Es trasllada al proper dimecres dia 15 a 20:30 a la plaça Comtes d’Urgell

»Les piscines municipals de Balaguer han participat aquest cap de setmana en la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. De moment s’han recaptat prop de 200 euros i es podria allargar la campanya més dies.

»La Federació Catalana de Bàsquet continua confiant amb Balaguer, com a sèu dels seus Campus de Tecnificació que es realitza aquest dies al pavelló d’Inpacsa.

»Les piscines municipals de Balaguer participen aquest cap de setmana la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. Tota la recaptació de dissabte i diumenge es destinarà a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Balaguer ha celebrat aquest dissabte el Transsegre Festival 2020, coincidint amb el cap de setmana en que estava previst celebrar la festa, suspesa per la pandèmia. Han actuat grups musicals i djs locals i s'oferirà online.

»La Paeria de Balaguer mantindrà els torns a les piscines municipals per respecte a la situació actual, en que s'han incrementat el nombre de brots. Els torns es mantindran uns dies més a l'espera de l'evolució de la situació. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt