Divendres 03 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

30-10-2019

Creix l’interès dels ramaders per les renovables. El sindicat ha organitzat sobre les energies renovables, estalvi energètic i ajuts per al sector ramader

Alcarràs, 30 d’octubre de 2019. Les energies renovables poden ser una aposta de futur per a moltes explotacions agràries, aquest és el motiu que ha portat a Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya a organitzar la jornada, celebrada aquest matí a Alcarràs (Lleida). L’entitat agrària considera essencial informar els productors de les alternatives disponibles, de la possibilitat de reduir la despesa elèctrica, dels ajuts per realitzar les inversions i del finançament que poden obtenir per posar en marxa nous projectes d’eficiència energètica. 
 
Segons Jordi Garcia, l’alt nombre de participants demostra l’interès creixent dels joves agricultors i ramaders per les energies netes, que no només ve marcada per les administracions autonòmiques, estatals i europees. Garcia ha centrat la seva intervenció en el canvi a l’energia fotovoltaica i destaca que la rendibilitat, els serveis i l’aplicació al reg, són les qüestions que més inquieten als pagesos per passar a les renovables. Segons ha exemplificat el representant de Becquel, la inversió inicial que s’ha de realitzar per fer el canvi, s’amortitza en  anys, donat que hi ha un retorn anual del 20%.
 
Per començar a invertir en eficiència energètica és bàsic el finançament, i Magda Torrens, directora del sector agrari de Banc Sabadell, ha estat l’encarregada d’aportar informació al respecte, que ha completat el secretari tècnic de JARC, Jordi Vidal, que ha exposat els ajuts vinculats a les energies renovables, mentre que Sisco Ariza, gerent de SAC Consultors, ha explicat com optimitzar la factura elèctrica.
 
Per acabar s’han visitat una explotació de porcí d’Alcarràs que s’abasteixen amb plaques solars, que han servit per exemplificar i veure sobre el terreny les possibilitats que ofereixen aquestes energies alternatives aplicades a l’activitat agrària. 
 
Vidal posa en relleu, com els joves agricultors i ramaders els preocupen també aspectes pràctics com el manteniment de les plaques, que de fet és gairebé nul “la pluja s’encarrega de la neteja, pràcticament i les reparacions són pràcticament inexistents”, afegeix que “si bé requereixen una inversió inicial, després comporten un estalvi considerable.”
 
Aquesta jornada ha comptat amb la col•laboració de la Diputació de Lleida, que ha presentat l’acte, Becquel, Banc Sabadell i SAC Consultoria - Gestoria energètica i Consultoria.
 

Altres notícies d'agricultura

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farà a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptació d'aquells dies es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.

»L'ajuntament de Balaguer canviarà el sistema de calefacció de l'edifici consistorial de Gasoil a Gas Natural, després que els episodis de pluges del 2018 provoquessin danys importants al dipòsit ubicat al soterrani de l'edifici. 

»L'AECC Lleida organitza les primeres sortides amb pacients de càncer després del confinament. Aquestes sortides s'han engegat a Balaguer Mollerussa, Tàrrega, Tremp i Lleida.

»Junts per Balaguer demana a l'equip de govern que inclogui en el pressupost d'aquest 2020 una partida per, si és necessari, habilitar una segona convocatòria del pla de suport als sectors econòmics més castigats per la pandèmia


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt