Dijous 02 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

11-11-2019

La Comissió Europea aprova ajudes a l'emmagatzematge privat d'oli d'oliva per frenar el descens de preus. L'executiu comunitari ofereix recursos al sector perquè mantigui els productes al magatzem durant al menys 180 dies

La Comissió Europea (CE) ha aprovat aquest dilluns concedir ajudes a l'emmagatzematge privat d'oli d'oliva per fer front al descens de preus a causa de l'excés d'oferta a la collita 2018-2019. L'executiu europeu espera que aquest nou règim d'emmagatzematge privat contribueixi a alleugerir la pressió i a reequilibrar el sector, afectat també pels aranzels als productes agroalimentaris europeus anunciats pels Estats Units. La CE no ha precisat encara el valor total les de les ajudes però sí que ha detallat que les quantitats que se'n beneficiïn hauran de quedar-se en el magatzem un mínim de 180 dies i la quantitat mínima per oferta haurà de ser de 50 tones. La Comissió ha decidit prendre mesures davant de les existències "tan excepcionalment altes" que hi ha a tota la UE, que a la campanya del 2018-2019 van ser de 859.000 tones (un 88 % a Espanya), i tenint en compte la producció prevista per al 2019-2020.
 
Per exemple, el preu de l'oli d'oliva verge extra espanyol notificat a mitjans d'octubre era un 33 % inferior a la mitjana dels últims cinc anys.
 
Per tal de facilitar la flexibilitat i la gestió del mercat, els recursos s'atorgaran per un màxim de quatre períodes als diversos tipus d'oli d'oliva verge a granel: verge extra, verge i llampant.
 
Les ofertes només es podran presentar en els estats membres productors, és a dir, Grècia, Espanya, França, Croàcia, Itàlia, Xipre, Malta, Portugal i Eslovènia. La primera licitació es publicarà del 21 de novembre al 26 de novembre del 2019.
 
"Gràcies a les mesures que hem pres avui, els ajuts a l'emmagatzematge privat contribuiran a estabilitzar el mercat i a evitar cap més dany en aquest sector", ha declarat aquest dilluns el comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan.
 

Altres notícies d'agricultura

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.

»L'ajuntament de Balaguer canviarà el sistema de calefacció de l'edifici consistorial de Gasoil a Gas Natural, després que els episodis de pluges del 2018 provoquessin danys importants al dipòsit ubicat al soterrani de l'edifici. 

»L'AECC Lleida organitza les primeres sortides amb pacients de càncer després del confinament. Aquestes sortides s'han engegat a Balaguer Mollerussa, Tàrrega, Tremp i Lleida.

»Junts per Balaguer demana a l'equip de govern que inclogui en el pressupost d'aquest 2020 una partida per, si és necessari, habilitar una segona convocatòria del pla de suport als sectors econòmics més castigats per la pandèmia

»FACULA BOOKINGS, empresa dedicada a l'organització d'esdeveniments i promoció d'artistes, nou membre CEI Balaguer. 

»L’escola de música de Balaguer ha publicat aquest dimecres el vídeo-clip de la cançó ‘Som música’

»La Paeria de Balaguer posa en marxa una consulta pública prèvia per a la confecció d'un reglament que regularà el Registre d'entitats que vol crear el govern municipal

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza una any més la Festa dels Fanalets, la cantada d'havaneres o la Festa dels Anisets entre altres. Enguany no es faran el Taller de Sardanes i la revetlla de Sant Salvador.

»Ingressa a presó després de ser detingut per robatoris a Balaguer en dues ocasions el mateix dia. L'home va robar en una torre, després d'intentar-ho en una altra i haver estat arrestat hores abans per forçar un cotxe

»Aquest dimecres 1 de juliol ha tornat 'El Mercat d'Estiu a la fresca' pels carrers del Centre Històric de Balaguer. Es farà tots els dimecres al matí fins al 9 de setembre i es faran algunes activitats, ofertes i promocions

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer demana que l'equip de govern estableixi una línia d'ajudes per a persones que s'han vist afectades per un ERTO durant la pandèmia o que directament s'han quedat sense feina i estan a l'atur

»Joan Blau i Xavier Monge presenten el nou videoclip de 'Nits d'estiu', una cançó fresca i tendra


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt