Dimarts 07 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

20-02-2020

JARC reclama crèdits tous per a tot el sector amb interès zero. Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya considera que les condicions dels crèdits tous que va anunciar ahir el Govern de la Generalitat per al sector de la fruita són insuficients.

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya considera que les condicions dels crèdits tous que va anunciar ahir el Govern de la Generalitat per al sector de la fruita són insuficients i exigeix que tinguin interès zero i siguin extensius a tots els sectors agraris i no només la fruita dolça. 
 
Lleida, 20 de febrer de 2020. Després de la reunió mantinguda ahir entre el president, Quim Torra, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, alcaldes i els representants de la fruita, l’organització agrària recorda que aquest és un problema estructural que afecta a tot el sector, i que per tant,  requereix solucions més profundes, a banda d’aquestes mesures a curt termini i parcials que es volen aplicar. L’organització demana que els crèdits oferts a través de l’Institut Català de Finances (ICF) sigui a interès 0 i se’n puguin beneficiar tots els sectors agraris.
 
L’organització agrària celebra l’anunci del Departament d’Agricultura respecte a l’avançament del pagament de les ajudes al març, per al pla d’arrancada de préssec, nectarina i paraguaià (2019-20), i al maig per als de producció integrada, donat que facilitaran una liquiditat molt necessària per al sector.
 
Producte de proximitat i suport a les PIMES
 
JARC proposarà, en el marc de les negociacions conjuntes amb altres entitats sectorials, mesures que tindrien una incidència positiva immediata en els productors i en la sostenibilitat, com és que el Govern estableixi que qualsevol licitació pública de servei de restauració doni prioritat als productes de proximitat (màxim de 50 km). 
 
En relació amb els ajuts per a inversions (coneguts a plans de millora), l’entitat considera que el Govern hauria de destinar més recursos als productors professionals i les petites i mitjanes empreses, independentment de què formin part d’una cooperativa. Actualment Agricultura dona prioritat als agricultors que pertanyen a alguna cooperativa, el que suposa un doble greuge pels petits i mitjans productors independents.
 

Altres notícies d'agricultura

»El Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera publica a la seva web, un recull de recursos i materials adreçats a les famílies i docents, per gestionar millor el confinament amb els infants. 

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura de la Novel·la, Banderes dels altres, de SANTAEULÀLIA, J.N

»L'artista balaguerina Jasmina estrena aquest dilluns la seva cançó 'I Don't Mind'. Es tracta del seu primer senzill i és una balada que tracta sobre la 'dependència emocional' tòxica en una ruptura. L'estrena serà a les 22.30 al Youtube. 

»Avui, 6 d'abril, Dia Mundial de l'Activitat Física i l'Esport, la Regidoria d'Esports de la paeria de Balaguer posa en marxa el repte #DMAFacasablg2020, en que un vídeo o foto dona l'oportunitat de guanyar vals per material esportiu a comerços locals. 

»Balaguer ha començat a traslladar alguns dels pacients de l'Hospital Sociosanitari Hestia a residències d'altres ciutats poblacions per d'esponjar les residències de la ciutat

»Aquest dilluns a Ràdio Balaguer hem parlat amb el responsable del CEI Balaguer, Jaume Roca, de l'ajut extraordinari per als autònoms afectats econòmicament per la crisi sanitària de la Covid-19.

»El Col·lectiu Llibertat de Balaguer publica un vídeo anomenat 'Des de la trinxera, no callarem', on els seus membres segueixen amb la protesta però des del confinament. 

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, La Meva família és especial, d’ Anna Rayo. Barcelona : Edicions del Pirata, 2019

»L’Argonauta de Balaguer ha posat en marxa una campanya solidària per recollir fons per a l'Hospital Arnau de Vilanova. S'ha col·locat un expositor davant de la botiga i tothom que ho vulgui pot agafar un llibre i pagar-lo via telemàtica

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt