Dimarts 07 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

04-05-2020

El Departament d'Agricultura aprova 11 solĚlicituds d'ajuts per al plantejament i redacciˇ de projectes d'innovaciˇ 2019 per un import totalá

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha resolt les sol•licituds d’ajuts a la cooperació per a la innovació, corresponents a 2019. En aquesta cinquena convocatòria, s’ha aprovat onze sol•licituds, per un import total de 99.876,17 euros.

Aquests projectes abasten temàtiques molt diverses, claus per a aconseguir un sector més competitiu i sostenible, com ara la digitalització, la bioseguretat, la millora genètica, i el desenvolupament de nous productes. Així, entre els projectes aprovats figuren:
•    Creació del Grup Operatiu per a l’estratègia de digitalització en el sector vitivinícola:
•    Bioseguretat - Centres de Neteja i desinfecció de camions de bestiar:
•    Millora genètica de la vaca de raça frisona en les explotacions de CADÍ:
•    PROBIO_FRUSEC - Fruita seca de cooperativa amb Probiòtics;
•    KefirVi: Recerca de nous productes probiòtics fermentats a partir de mostos de diferents varietats de raïm;
•    Llotja de futurs;
•    Recerca de noves soques de llevats Saccharomyces i no-Saccharomycesen en la indústria cervesera;
•    ENOCOOP-GO-Creació del grup operatiu d'innovació dels cellers de cooperatives agràries catalanes;
•    Escorxadors petits, units, i (r)evolucionats;
•    Contracte Agrari de Collserola; i 
•    Nous procediments per a millorar la producció de mel i obtenció d'un producte amb valor afegit mitjançant la utilització de fongs amb aplicacions funcionals.

Aquests ajuts s’emmarquen dins de l’operació 16.01.01 del Programa de Desenvolupament Rural (PSR) de Catalunya 2014-2020, que té com a objectiu facilitar la creació i el funcionament de Grups Operatius a través del plantejament i redacció de projectes d’innovació i la realització de projectes pilot innovadors.
Els Grups Operatius constitueixen un instrument d’innovació a partir del treball de col•laboració entre diferents entitats (empreses agràries o forestals, cooperatives, indústries agroalimentàries, agrupacions de productors, universitats, centres de recerca, i altres agents de la cadena) per a fer front a problemàtiques reals i concretes del sector.

L’ajut compta amb una dotació total de 17,6 milions d’euros per a tot el període de programació del PDR de Catalunya, i està cofinançat en un 43% amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Des de la primera convocatòria d’aquests ajuts, l’any 2015, s’ha dut a terme un total de 51 iniciatives de plantejament i redacció de projectes d’innovació (creació de grups operatius) i de 112 projectes pilot innovadors (funcionament de grups operatius). D’aquests darrers, 42 ja han finalitzat, i els restants es troben en fase d’execució.

Els ajuts resolts ara es van convocar mitjançant la RESOLUCIÓ ARP/1531/2019, de 28 de maig, per la qual es convocava els ajuts a la cooperació per a la innovació a través del foment de la creació de Grups Operatius de l'Associació Europea per a la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles i la realització de projectes pilot innovadors per part d'aquests grups (operació 16.01.01 del PDR de Catalunya 2014-2020) (ref. BDNS 459765) (DOGC núm. 7892 publicat el 07/06/2019).

Els resultats dels projectes subvencionats es transfereixen al sector a través de la Xarxa d’innovació agroalimentària i Rural de Catalunya (Xarxa-i.cat), i de la Associació Europea per a la Innovació (AEI).     


Altres notícies d'agricultura

»Lĺ└rea de joventut de la paeria de Balaguer dona el tret dĺinici a les activitats dĺoci aquest dimarts 7 de juliol amb lĺactuaciˇ del grup 'Surprise' al M˙sica i Tapes. El concert comenšarÓ a les 9 de la nit a la plaša del Teatre.

»Balaguer presenta el Transsegre Festival 2020. Es farÓ online dissabte 11 de juliol i comptarÓ amb grups musicals i djs. Transsegre tambÚ posa en marxa un concurs online de fotografies d'edicions anteriors.á

»Balaguer inaugura aquest divendres 10 de juliol la nova zona solÓrium de la piscina del poliesportiu. Es farÓ amb el concert de Marina and Marta i hi haurÓ servei de tapes i entrepans. L'aforament serÓ limitat.

»El paer en cap de Balaguer fa una crida a la prudŔncia i a no baixar la guÓrdia. Recorda que Noguera i SegriÓ tenen molta relaciˇ i cal vetllar per mantenir les normes que permetin una bona evoluciˇ del brot.

»Balaguer acomiadarÓ als ciutadans que han perdut la vida durant la pandŔmia amb una cerim˛nia el 26 de juliol. Segons el paer en cap, es durÓ a terme perquŔ no s'ha pogut acomiadar aquestes persones de la forma tradicional.á

»Aquest dilluns es reprenen les excavacions al Pla dĺAlmatÓ de Balaguer, una acciˇ conjunta del Museu de la Noguera, la UAB i Cultura. TambÚ avui comenša al jaciment un curs d'arqueologia andalusina.

»La Paeria i les associacions de comerciants de Balaguer busquen nova data per celebrar la Festa del comerš que s'havia de fer dissabte i que es va acabar ajornant en coherŔncia amb la declaraciˇ de confinament del SegriÓ.

»Es mantÚ la prova d'accÚs a la universitat per als estudiants que realitzen la PAU 2020 a la comarca del SegriÓ. La Paeria de Balaguer ha ofert al Departament diverses instalĚlacions per a la realitzaciˇ de les proves.

»Balaguer suspŔn els actes de la festa del comerš 'SOM COMERă - VINE AL COMERă DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherŔncia amb la declaraciˇ de confinament del SegriÓ.

»Ďmnium suspŔn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisiˇ s'ha pres a causa del confinament de la comarca del SegriÓ, donat que molts dels voluntaris sˇn d'aquesta comarca.á

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farÓ a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt