Divendres 03 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

06-05-2020

El Departament d'Agricultura estrena El Planter, la nova oficina virtual dedicada als joves que s'incorporen a l'activitat agrÓria.á

• L’oficina vol aglutinar en un únic espai tota la informació sobre la incorporació dels joves al sector agroalimentari i rural, des d’ajuts i formació fins a experiències compartides, suport i assessorament. 

• Amb aquest espai, també es vol oferir totes les dades dels joves que s’han incorporat a l’activitat agrària des de l’any 2015, de manera segmentada. 

• Coincidint amb la posada en marxa de l’oficina, el Departament ha engegat una campanya a les xarxes amb el lema Fes-te pagès, fes-te pagesa per animar als joves a buscar feina en aquest sector. 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha posat en marxa la nova oficina virtual El Planter que té com a objectiu ser un punt de trobada i d’informació per a tot els joves que decideixen incorporar-se a l’activitat agrària a Catalunya, amb una atenció especial als qui no tenen experiència prèvia en el sector.

Aquest nou espai, allotjat a la web de Ruralcat, conté diversos apartats. Un, titulat Ser pagès/a?, recull algunes orientacions i consideracions bàsiques que cal tenir en compte abans i durant el procés d’esdevenir pagès/a i va adreçat al jove que no té una experiència prèvia en el sector i el seu origen no és agrari. A Catalunya, gairebé un 30% dels joves que s’incorporen al camp són nouvinguts, no venen de família pagesa, segons es desprèn d’un estudi realitzat sobre els nous joves pagesos instal•lats al camp durant el període 2007-2013.

L’oficina també vol orientar als joves a instal•lar-se a l’empresa agrària oferint informació sobre els ajuts de primera instal•lació de joves agricultors/es o l’ajut de millora a la competitivitat de les explotacions agràries, l’ajut de mitigació del canvi climàtic en les explotacions agràries i l’ajut de diversificació agrària, i també sobre els ajuts agroambientals i d’agricultura i ramaderia ecològica, com ara els ajuts directes de la PAC.

Un altre dels aspectes a tenir en compte és el Pla d’empresa, que és una descripció dels aspectes productius, econòmics, tècnics, mediambientals, paisatgístics i sociolaborals de l’explotació on vulgui instal•lar-se. Inclou una part amb l’expectativa de futur.

A l’oficina, els usuaris també podran accedir a les experiències d’altres joves que s’han iniciat amb èxit al sector agrari, a més d’obtenir suport administratiu i legislatiu i assessorament a través de les Escoles Agràries, les oficines comarcals del DARP, les entitats col•laboradores i la figura del dinamitzador de joves, una prova pilot que està duent a terme el DARP al Camp de Tarragona i a Girona per reforçar la instal•lació de joves.

 

Dades obertes i transparència, també en la incorporació dels joves al camp. 

L’oficina també ofereix l’enllaç directe a l’Observatori de Joves https://observatoridejoves.cat, una eina de consulta dels joves que s’ha incorporat a l’activitat agrària des de l’any 2015 amb l’ajut de primera instal•lació de joves agricultors/es i/o els ajuts directes de la PAC on es pot comparar tots els perfils de joves instal•lats per comarca, orientació productiva, sexe i producció ecològica, i servirà per fer un seguiment de l’evolució o tendència del jovent que s’instal•la a Catalunya. D’aquesta manera, el Departament d’Agricultura posa a l’abast de tothom tota la informació relativa a aquest àmbit i fa un pas més vers el nou concepte de dades obertes i transparència que promou l’Administració en els darrers temps.

A més, a la nova oficina també es poden consultar les notícies més destacades relacionades amb els joves del camp i enllaços d’interès als Aplecs de joves al camp, formació, agenda i premis PITA en la modalitat Joves Emprenedors/es Innovadors/es o als projectes Leader i Odisseu, entre d’altres.

Coincidint amb la posada en marxa de l’espai, el Departament d’Agricultura ha engegat una campanya a les xarxes amb el lema Fes-te pagès, fes-te pagesa per animar als joves a treballar al sector primari. La campanya consisteix en diversos vídeos, d’un minut i mig de durada aproximadament, en què s’ofereix el testimoni de set joves que han passat per l’experiència d’incorporar-se al camp.
 


Altres notícies d'agricultura

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarÓ la festa del comerš 'SOM COMERă - VINE AL COMERă DE BALAGUER'.

»Balaguer serÓ aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Ďmnium Cultural des de l'organitzaciˇ volen que aquest festival suposi una constataciˇ de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarÓ aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerš de Balaguer amb una ballada de jazz steps.á

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretaciˇ de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.

»L'ajuntament de Balaguer canviarÓ el sistema de calefacciˇ de l'edifici consistorial de Gasoil a Gas Natural, desprÚs que els episodis de pluges del 2018 provoquessin danys importants al dip˛sit ubicat al soterrani de l'edifici.á

»L'AECC Lleida organitza les primeres sortides amb pacients de cÓncer desprÚs del confinament. Aquestes sortides s'han engegat a Balaguer Mollerussa, TÓrrega, Tremp i Lleida.

»Junts per Balaguer demana a l'equip de govern que inclogui en el pressupost d'aquest 2020 una partida per, si Ús necessari, habilitar una segona convocat˛ria del pla de suport als sectors econ˛mics mÚs castigats per la pandŔmia

»FACULA BOOKINGS, empresa dedicada a l'organitzaciˇ d'esdeveniments i promociˇ d'artistes, nou membre CEI Balaguer.á

»Lĺescola de m˙sica de Balaguer ha publicat aquest dimecres el vÝdeo-clip de la canšˇ ĹSom m˙sicaĺ

»La Paeria de Balaguer posa en marxa una consulta p˙blica prŔvia per a la confecciˇ d'un reglament que regularÓ el Registre d'entitats que vol crear el govern municipal

»L'Associaciˇ de Ve´ns del Centre Hist˛ric de Balaguer organitza una any mÚs la Festa dels Fanalets, la cantada d'havaneres o la Festa dels Anisets entre altres. Enguany no es faran el Taller de Sardanes i la revetlla de Sant Salvador.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt