Dijous 02 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

07-05-2020

Eritja alerta al ministre Planas de que, en ple Covid19, es preveu la creació d’almenys 35 assentaments il·legals de persones treballadores temporals en la campanya de recol·lecció de la fruita d’enguany

El diputat del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes i portaveu a la Comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Xavier Eritja, ha assistit avui a la compareixença del ministre Luis Planas davant de l’esmentada comissió per informar de la situació actual del sector i les mesures que es prendran per afrontar campanya de recollida de fruita que començarà en les properes setmanes.

 

El lleidatà, que ha remarcat a Planas que cal treballar en el projecte de llei sobre mesures urgents per al sector agrari que es va aprovar i convalidar en la sessió plenària de la càmera baixa del passat 22 d’abril, també li ha recordat que ‘actualment es compten en milers el nombre de treballadors i treballadores desplaçats a Lleida des d’altres comunitats via ETTs, desoint el decret llei inicial i creant un corredor agrari amb el conseqüent risc sanitari que suposen els desplaçaments de llarga i mitjana distància’.

 

A aquests, tal i com ha afegit Eritja en la seva intervenció, ‘cal sumar-hi l’efecte crida de persones irregulars de pas, com cada any es desplacen des d’altres punts de la geografia per a afegir-se a la campanya, que al no tenir ni contracte ni allotjaments previs es preveu que s’instal·laran en, almenys 35 assetjaments il·legals amb unes condicions higièniques lamentables’.

 

Pel republicà aquest greu problema de Salut Pública també s’hi suma el fet que hagi sortit a la llum l’ocultació per part dels propietaris del macro escorxador de Binéfar ‘que ha estès la pandèmia per Lleida i altres poblacions properes com Tamarit, Monsó, Almacelles o Alcarràs on viu el gruix de la plantilla, molt sovint compartint pisos amb altres treballadors del sector i amb treballadors i treballadores que, precisament participen a la campanya de la fruita de pinyol’.

 

‘Si fins ara les demandes del sector agrari ja requerien de mesures urgents, el Covid19 situa el sector en una posició d’emergència total. Hem de ser conscients de que qualsevol esforç continuarà essent insuficient’, ha reblat Eritja.


Altres notícies d'agricultura

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.

»L'ajuntament de Balaguer canviarà el sistema de calefacció de l'edifici consistorial de Gasoil a Gas Natural, després que els episodis de pluges del 2018 provoquessin danys importants al dipòsit ubicat al soterrani de l'edifici. 

»L'AECC Lleida organitza les primeres sortides amb pacients de càncer després del confinament. Aquestes sortides s'han engegat a Balaguer Mollerussa, Tàrrega, Tremp i Lleida.

»Junts per Balaguer demana a l'equip de govern que inclogui en el pressupost d'aquest 2020 una partida per, si és necessari, habilitar una segona convocatòria del pla de suport als sectors econòmics més castigats per la pandèmia

»FACULA BOOKINGS, empresa dedicada a l'organització d'esdeveniments i promoció d'artistes, nou membre CEI Balaguer. 

»L’escola de música de Balaguer ha publicat aquest dimecres el vídeo-clip de la cançó ‘Som música’

»La Paeria de Balaguer posa en marxa una consulta pública prèvia per a la confecció d'un reglament que regularà el Registre d'entitats que vol crear el govern municipal

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza una any més la Festa dels Fanalets, la cantada d'havaneres o la Festa dels Anisets entre altres. Enguany no es faran el Taller de Sardanes i la revetlla de Sant Salvador.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt