Dijous 02 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

11-05-2020

Unió de Pagesos reclama a les administracions instruments per a la viabilitat de les granges d'oví i cabrum. El sindicat considera ‘insuficient’ el pressupost de l'ajut del Ministeri d'Agricultura per al sector

Unió de Pagesos demana a les administracions que articulin "amb urgència" instruments per fer possible la viabilitat de les granges d'oví i cabrum tenint en compte la "greu situació" per la qual passa el sector, "agreujada pels efectes de la covid-19". El sindicat demana un ajut específic per a la producció perduda durant el període de Setmana Santa. Tot i que el Ministeri d'Agricultura va publicar el 5 de maig un Reial decret que preveu un ajut específic per al sector, Unió de Pagesos considera "insuficient" el pressupost previst. Aquest ajut va destinat als productors que no han pogut comercialitzar els xais i cabrits. El Departament d'Agricultura es va comprometre a completar el pressupost fins a 12 euros per reproductora.

Segons els càlculs d'Unió de Pagesos, "el pressupost del Ministeri només cobriria quatre euros per cada reproductora, amb limitació a 100 animals per granja segons l'ordre estatal", però així i tot, "no és suficient". Per al sindicat, cal prioritzar les explotacions més professionals. En aquest sentit, demana que s'asseguri que l'ajut, que es pot sol·licitar a través de la DUN, arribarà primer a les granges amb titular professional i amb un nombre mínim d'animals més elevat.

 

Unió de Pagesos també reclama una regulació de l'autorització de petits escorxadors o escorxadors mòbils per afavorir que els ramaders puguin comercialitzar la seva producció, així com l'autorització d'obradors. El sindicat també considera que cal identificar correctament l'origen de les canals, com marca la normativa europea, ja que "afavoriria que el consumidor identifiqués el producte de qualitat produït a Catalunya".

 

L'organització agrària assenyala que l'agreujament de la crisi del sector oví i cabrum per la covid-19 "posa de manifest mancances del sector" com ara la manca de contractes per comercialitzar la producció. En aquest sentit, Unió de Pagesos destaca que la iniciativa 'Pagesia a casa', que va posar en marxa el sindicat per posar en contacte productors i consumidors a través de l'enllaç pagesiaacasa.cat, "suposa una oportunitat" per a la comercialització de venda directa.


Altres notícies d'agricultura

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.

»L'ajuntament de Balaguer canviarà el sistema de calefacció de l'edifici consistorial de Gasoil a Gas Natural, després que els episodis de pluges del 2018 provoquessin danys importants al dipòsit ubicat al soterrani de l'edifici. 

»L'AECC Lleida organitza les primeres sortides amb pacients de càncer després del confinament. Aquestes sortides s'han engegat a Balaguer Mollerussa, Tàrrega, Tremp i Lleida.

»Junts per Balaguer demana a l'equip de govern que inclogui en el pressupost d'aquest 2020 una partida per, si és necessari, habilitar una segona convocatòria del pla de suport als sectors econòmics més castigats per la pandèmia

»FACULA BOOKINGS, empresa dedicada a l'organització d'esdeveniments i promoció d'artistes, nou membre CEI Balaguer. 

»L’escola de música de Balaguer ha publicat aquest dimecres el vídeo-clip de la cançó ‘Som música’

»La Paeria de Balaguer posa en marxa una consulta pública prèvia per a la confecció d'un reglament que regularà el Registre d'entitats que vol crear el govern municipal

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza una any més la Festa dels Fanalets, la cantada d'havaneres o la Festa dels Anisets entre altres. Enguany no es faran el Taller de Sardanes i la revetlla de Sant Salvador.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt