Divendres 03 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

18-05-2020

La UGT-FICA Catalunya denuncia la manca de seguretat dels treballadors i treballadores del camp.

La UGT-FICA de les Terres de Lleida ha interposat aquest divendres una denúncia davant la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social contra la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya davant la manca de mesures de seguretat per evitar contagis per coronavirus entre els treballadors i treballadores del camp.

El sindicat assegura que el document elaborat per la Comissió de Coordinació de la Campanya Agrària 2020 de la Delegació del Govern a Lleida -'Recomanacions d'actuació davant el risc de la Covid-19 en activitats i empreses agràries'- no fixa mesures contundents per evitar infectar-se. És per això que la UGT vol denunciar la falta de garanties que s'està trobant el personal del camp a la demarcació de Lleida, com a conseqüència del contingut insuficient d'aquest document. La UGT-FICA de Catalunya considera que l'administració incompleix el Reial Decret 664/1997, del 12 de maig, sobre la protecció dels treballadors contra els riscos relacionats amb l'exposició a agents biològics durant el treball.

Després d'estudiar el document de recomanacions, la UGT denuncia que la distància de seguretat entre persones fixades en el protocol del camp sigui d'1,5 metres. Des de la UGT-FICA de les Terres de Lleida no entenem perquè si les autoritats sanitàries el fixen en 2 metres, al camp hagi de ser menys.

Així mateix, també es reclama que en el document no s'especifica la higienització de les eines de treball, ni es detalla l'obligatorietat de l'empresari de realitzar una avaluació de riscos. Tampoc es detalla quins Equips de Protecció Individual es necessiten, ni tampoc la seva especificació; així com la normativa que han de complir les vivendes que es posen a disposició dels temporers.

És per això que la UGT-FICA sol•licita a la Inspecció de Treball que constati les queixes del sindicat i exigeixi un protocol que reculli exhaustivament totes les mesures de seguretat que han d'aplicar les empreses del sector agrari per no posar en risc els seus treballadors i treballadores.


Altres notícies d'agricultura

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarÓ la festa del comerš 'SOM COMERă - VINE AL COMERă DE BALAGUER'.

»Balaguer serÓ aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Ďmnium Cultural des de l'organitzaciˇ volen que aquest festival suposi una constataciˇ de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarÓ aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerš de Balaguer amb una ballada de jazz steps.á

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretaciˇ de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.

»L'ajuntament de Balaguer canviarÓ el sistema de calefacciˇ de l'edifici consistorial de Gasoil a Gas Natural, desprÚs que els episodis de pluges del 2018 provoquessin danys importants al dip˛sit ubicat al soterrani de l'edifici.á

»L'AECC Lleida organitza les primeres sortides amb pacients de cÓncer desprÚs del confinament. Aquestes sortides s'han engegat a Balaguer Mollerussa, TÓrrega, Tremp i Lleida.

»Junts per Balaguer demana a l'equip de govern que inclogui en el pressupost d'aquest 2020 una partida per, si Ús necessari, habilitar una segona convocat˛ria del pla de suport als sectors econ˛mics mÚs castigats per la pandŔmia

»FACULA BOOKINGS, empresa dedicada a l'organitzaciˇ d'esdeveniments i promociˇ d'artistes, nou membre CEI Balaguer.á

»Lĺescola de m˙sica de Balaguer ha publicat aquest dimecres el vÝdeo-clip de la canšˇ ĹSom m˙sicaĺ

»La Paeria de Balaguer posa en marxa una consulta p˙blica prŔvia per a la confecciˇ d'un reglament que regularÓ el Registre d'entitats que vol crear el govern municipal

»L'Associaciˇ de Ve´ns del Centre Hist˛ric de Balaguer organitza una any mÚs la Festa dels Fanalets, la cantada d'havaneres o la Festa dels Anisets entre altres. Enguany no es faran el Taller de Sardanes i la revetlla de Sant Salvador.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt