Dijous 02 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAgricultura

19-05-2020

El Govern impulsa la modernització del regadiu dels Canals d'Urgell, amb més de 150 anys de funcionament. Permetrà una major sostenibilitat del regadiu amb una major eficiència en l’ús de l’aigua i la utilització d’energies renovables.

Es tracta d’un reg que, amb més de 150 anys de funcionament, abasta una superfície d’unes 75.000 hectàrees de les comarques del Segrià, el Pla d’Urgell, la Noguera, les Garrigues i l’Urgell

El Govern ha aprovat l’Acord pel qual s’impulsa la planificació i la gestió de les actuacions necessàries per  dur a terme la modernització del regadiu dels Canals d’Urgell.

Es tracta d’un reg que, amb més de 150 anys de funcionament, abasta una superfície d’unes 75.000 hectàrees, de les comarques del Segrià, el Pla d’Urgell, la Noguera, les Garrigues i l’Urgell. A part del subministrament del regadiu, aquesta xarxa també té la funcionalitat d’abastament a poblacions, indústries i granges.

La Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell (CGRCU), que representa els 21.000 regants d’aquesta zona agrupats en 21 col•lectivitats, ha sol•licitat al Govern la promoció i l’execució de les obres necessàries per tal de dur a terme la millora del regadiu del Sistema Hidràulic del Canal d’Urgell.

Dintre de les actuacions necessàries per modernitzar el regadiu, cal la redacció dels corresponents projectes constructius dels diferents sectors hidràulics i de l’estudi ambiental que defineixi les obres. En aquest sentit, el Govern ha encarregat al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca la direcció d’aquestes  actuacions, alhora que ha encomanat  a Infraestructures.cat, com a mitjà propi personificat de la Generalitat de Catalunya i del seu sector públic, la gestió de l’execució per compte de la Generalitat de Catalunya de la redacció del corresponent estudi d’impacte ambiental i dels projectes constructius de la primera fase de la modernització. Aquests projectes es realitzaran durant aquest 2020.

La modernització dels Canals d’Urgell permetrà una major sostenibilitat del regadiu amb una major eficiència en l’ús de l’aigua i la utilització d’energies renovables. Amb les noves infraestructures, més eficients i amb més possibilitats de gestió, s’augmenta la resiliència del sistema davant de reptes de futur de canvi climàtic o sequeres extremes.


Altres notícies d'agricultura

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.

»L'ajuntament de Balaguer canviarà el sistema de calefacció de l'edifici consistorial de Gasoil a Gas Natural, després que els episodis de pluges del 2018 provoquessin danys importants al dipòsit ubicat al soterrani de l'edifici. 

»L'AECC Lleida organitza les primeres sortides amb pacients de càncer després del confinament. Aquestes sortides s'han engegat a Balaguer Mollerussa, Tàrrega, Tremp i Lleida.

»Junts per Balaguer demana a l'equip de govern que inclogui en el pressupost d'aquest 2020 una partida per, si és necessari, habilitar una segona convocatòria del pla de suport als sectors econòmics més castigats per la pandèmia

»FACULA BOOKINGS, empresa dedicada a l'organització d'esdeveniments i promoció d'artistes, nou membre CEI Balaguer. 

»L’escola de música de Balaguer ha publicat aquest dimecres el vídeo-clip de la cançó ‘Som música’

»La Paeria de Balaguer posa en marxa una consulta pública prèvia per a la confecció d'un reglament que regularà el Registre d'entitats que vol crear el govern municipal

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza una any més la Festa dels Fanalets, la cantada d'havaneres o la Festa dels Anisets entre altres. Enguany no es faran el Taller de Sardanes i la revetlla de Sant Salvador.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt