Dilluns 16 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

11-06-2019

L'endeutament hipotecari puja un 2,4% el primer trimestre a Catalunya, segons els registradors. A l'Estat es va trencar la tendència de sis trimestres consecutius d'augments amb una baixada del 2,2%

L'endeutament hipotecari ha augmentat un 2,4% a Catalunya durant el primer trimestre el 2019 en comparació amb el darrer del 2018, segons dades del Col•legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i Béns Immobles de l'Estat. La hipoteca mitjana a Catalunya es va situar en 153.324 euros. Les xifres contrasten amb la mitjana estatal, ja que es va produir una reducció del 2,2% de l'endeutament hipotecari per habitatge situant-se en 126.250 euros, després de sis trimestres consecutius amb pujades. Catalunya es va situar així en la segona posició entre les comunitats amb més nivell d'endeutament hipotecari, precedida per Madrid (194.375 euros), i la tercera on hi va haver més creixement, liderades per Navarra (7,2%).
 
Els actuals nivell d'endeutament hipotecari es mantenen encara per sota dels màxims històrics registrats. Tot i això, des dels mínims de poc més de 100.000 euros del 2014, s'han assolit novament nivells de més de 125.000 euros, el que suposa "un increment significatiu durant els darrers quatre anys". 
 
Pel que fa al tipus d'interès, el fix ha continuat creixent fins a suposar el 40,6% de totes les noves hipoteques contractades a l'Estat. La contractació a tipus variable s'ha reduït fins al 59,4%. A Catalunya es formalitzen més crèdits hipotecaris a tipus fix (51,6%) que variable. El tipus fix inicial mitjà va ser del 3% i el variable del 2,1%, amb un diferencial de 0,89 punts bàsics. 
 
D'altra banda, el termini mitjà de contractació dels nous crèdits ha baixat un 1,7% fins a una durada mitjana de 23 anys i vuit mesos al conjunt de l'Estat. A Catalunya, en canvi, augmenta fins als 24 anys i tres mesos. 
 
Per últim, les dades dels registradors revelen que els indicadors d'accessibilitat han empitjorat ja que en els tres primers mesos de l'any la quota hipotecaria mensual mitjana a l'Estat era de 587,5 euros, un 0,8% més alta que en el trimestre anterior. Això suposa destinar un 30,6% del salari al pagament de la hipoteca. 
 
Catalunya però es va situar entre les comunitats on la mensualitat és encara més alta, amb 719,4 euros i un 35,9% del salari, tot i que per sota dels 829,3 euros de Madrid i els 760,9 de les Illes Balears. Els imports més baixos es registren a Extremadura (353,4), Múrcia (408,4) i Castella La Manxa (425,9).
 

Altres notícies

»Balaguer tanca la 9a edició de l'Harpia que es consolida en el calendari amb èxit de visitants durant el cap de setmana. Enguany la festa celebrava els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniós al Castell Formós de Balaguer

» Continuen les activitats de l'Harpia i aquest diumenge ha tingut lloc la ballada de la galop de Balaguer al mig del Mercadal just abans de l'inici del vermut dels enamorats a l’espai de les Tavernes.

»VÍDEO > Aquest dissabte ha tingut lloc l'acte oficial de presentació de l'infant Pere III el Cerimoniós i els espectacles de foc i baixada de torxes, en el marc de l'Harpia, Balaguer medieval.

»Una Plaça Mercadal plena de Gom a Gom rep l’infant Pere. La pujada de torxes, el ball de l'Harpia i un gran sopar a l’espai de les Tabernes han completat la jornada encara que la pluja no ha permès fer els concerts de la nit

»La festa de l'Harpia Balaguer ha tornat a comptar novament amb l'espai gastronòmic les Tavernes al bell mig de la Plaça Mercadal. Enguany amb productes amb el distintiu Noguerament Bó

»VÍDEO > L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es fa aquest dissabte 14 de setembre durant tot el dia al carrer del Pont.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana l’Harpia, Balaguer Medieval acull el campament medieval liderat pel grup de recreació Fets Històrics amb recreacionistes vinguts d’arreu del territori.

»SAÜC PRESENTA EL SEU NOU VIDEOCLIP 'HARPIA'

»VÍDEO > Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer, ara fa 700 anys.

»Una visita guiada al Castell Formós i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Crònica del rei Pere el Cerimoniós' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós celebrada aquest divendres a Balaguer

»Des d'avui divendres i durant tot el cap de setmana Balaguer es convertirà en una població medieval tot celebrant el seu important passat històric amb la 9a edició de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es farà aquest dissabte 14 d'agost durant tot el dia al carrer del Pont


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt