Dimarts 20 d'Agost
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

11-07-2019

Les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle van créixer un 2% a Catalunya el 2017

Les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle a Catalunya van créixer un 2% a Catalunya el 2017, pujant 0,9 milions de tones de CO2 equivalent fins arribar als 45,07 milions. Des del 1990, les emissions totals han seguit una evolució creixent fins al 2005, quan es va registrar un pic històric de 58,43 milions de tones. El 2007 es va invertir la tendència però el 2013 va començar de nou el creixement. El 2017 és el quart any consecutiu d'augment. Els sectors industrials i del transport van ser els responsables de més de la meitat de les emissions a Catalunya, el 31 i el 28%, respectivament. El sector energètic va suposar el 15% i el de l'agricultura i la ramaderia l'11%.
 
L’increment d’emissions del 2017 es deu a les emissions de sectors que formen part de la Directiva europea de comerç de drets d’emissió, en concret les emissions de la indústria van incrementar-se en més de 0,5 milions de tones de CO2 equivalent (4%) i les emissions per a la generació de l’electricitat també van patir un augment de més 0,2 milions de tones (3,6%). En aquest cas, l’any de forta sequera en el conjunt de l’Estat va provocar que els cicles combinats intensifiquessin la seva producció d’electricitat per compensar la davallada de producció hidroelèctrica.
 
Respecte a les emissions de l’any 2016, les del conjunt dels sectors regulats per la Directiva europea de comerç de drets d’emissió van augmentar un 6,2%, per efecte principalment de l’increment a les plantes de producció de ciment, en les instal•lacions de producció d’electricitat així com en les de cogeneració.
 
Pel que fa als sectors difusos, que és on es valoren els esforços de reducció dels estats, les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle es van mantenir planes, amb una reducció del 0,01% respecte a les del 2016. En aquest apartat cal parar atenció al transport, amb un increment de 0,3 milions de tones. A la resta de sectors no s'ha registrat pràcticament cap variació o han anat a la baixa. 
 
Les emissions en relació al PIB han seguit una tendència clarament a la baixa des del 1995, és a dir, que l’economia catalana és cada cop més eficient a l’hora de generar riquesa emetent menys gasos amb efecte d'hivernacle, per tant, menys intensiva en carboni.
 

Altres notícies

»Homentage a la Sra. Bepeta Calvís i Marsell, una àvia centenària de Balaguer

»Balaguer remodela els lavabos del col·legi Gaspar de Portolà, que daten de quan es va inaugurar el centre escolar, fa més de 40 anys. La reforma és integral i també inclou el canvi dels tancaments i les portes

»Joan Blau serà el protagonista aquest dimarts del cicle 'Música i Tapes', un cicle de concerts organitzat per l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Balaguer que té lloc tots els dimarts de juliol i agost a la terrassa del casal Lapallavacara.

»El rebut mitjà de l'IBI urbà a Lleida varia força entre municipis molt propers, segons publica el diari Segre. L'alcalde de Balaguer diu que la comparativa s'hauria de fer tenint en compte factors com la superfície o l'antiguitat dels immobles

»La mostra 'Santa Maria de les Franqueses, petjades del Cister a la Noguera' viatja a Vallbona de les Monges on estarà esposada al Monestir de Santa Maria fins al 31 d'agost.

»L'agenda del cap de setmana a Balaguer, comarca i territori, amb les Festes Majors com a protagonistes. Avui continuen a comarca els actes a Àger, Albesa, Butsènic d'Urgell, Castelló de Farfanya, Cubells, Les Avellanes, Montsonis.

»26a EDICIÓ de la MARATÓ DE PESCA A BALAGUER 17 I 18 D'AGOST

»Bona ocupació turística aquest pont del 15 d'agost al Pirineu de Lleida. A Balaguer el Centre d'interpretació de l'Or del Segre registra pràcticament el ple en les visites i tallers de recerca d'or al Riu aquest estiu

»El Club Futbol Balaguer jugarà aquest proper dissabte a les 7 de la tarda a Almacelles el partit de tornada de Copa Lleida. D'altra banda va empatar a 0 l'amistós jugat aquest dimecres al municipal contra l'Ascó

»Gemma Vilarasau, regidora d'esports a la Paeria de Balaguer serà la nova 'Assessora de Relacions amb Entitats i Associacions' a la Diputació de Lleida. Vilarasau compaginarà els dos càrrecs encara que el seu sou serà de la Diputació.

»Aquest dimecres continua el millor humor de la mà de coneguts monologuistes al cicle de monòlegs d’estiu a la plaça del Teatre. Avui serà el torn de la monologuista Eva Cabezas.

»Finalitzen al pavelló 1r d'Octubre de Balaguer les obres de reforma i substitució parcial del parquet. Des de la regidoria d'esports es demana al usuaris una sèrie de mesures per mantenir en bon estat el nou parquet.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt