Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

09-08-2019

Nacions Unides demana un canvi de dieta i reduir el consum de carn per fer front a l'emergència climàtica

Els esforços per mantenir l'escalfament global per sota dels 2 graus centígrads no seran suficients sense una reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle en tots els sectors, inclosos els de la terra i els aliments, han alertat experts de Nacions Unides. El Grup Intergovernamental sobre Canvi Climàtic ha fet públic un informe en el qual asseguren que és necessari un canvi de dieta i consumir menys carn per fer front a l'emergència climàtica. En concret, aposten per barrejar aliments d'origen vegetal i animal "produïts de manera sostenible". Alhora, han lamentat que un terç dels aliments produïts es perdi i han assegurat que cal reduir el malbaratament alimentari.

"Les dietes equilibrades amb aliments d'origen vegetal, com cereals secundaris, llegums, fruites i verdures, i aliments d'origen animal produïts de manera sostenible en sistemes de baixes emissions de gasos d'efecte hivernacle presenten grans oportunitats per adaptar-se i limitar el canvi climàtic", ha apuntat Priyadarshi Shukla, copresident del Grup de treball.

També ha recordat que algunes dietes requereixen més terra i aigua i causen més emissions de gasos. En general, l'agricultura, la silvicultura i altres tipus d'ús de la terra representen el 28% de les emissions humanes d'aquests gasos. Alhora, els processos naturals de la terra absorbeixen un terç del diòxid de carboni dels combustibles fòssils i la indústria.

El document es fixa en la relació entre crisi climàtica i la degradació del sòl i l'expansió de zones més àrides, de pèrdua de biodiversitat i de la desertització i és el resultat de cinc dies de reunions celebrades a Ginebra. Segons aquest grup, les conseqüències de la crisi climàtica es notaran arreu del planeta però "els impactes més dràstics es veuran en països de baixos ingressos a l'Africà, l'Àsia, Amèrica Llatina i el Carib".

 


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt