Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

09-08-2019

L'ATC va recaptar 1.538,7 MEUR durant el primer semestre, un 3,5% més Els impostos gestionats per l'Estat i transferits a la Generalitat cauen un 34%

L'Agència Tributària de Catalunya va recaptar 1.538,7 milions d'euros en tributs propis i cedits durant el primer semestre de l'any, xifra que representa un increment del 3,5% en relació amb el mateix període de l'any passat. La comparació no té en compte els tributs anul•lats pel Tribunal Constitucional. Els impostos gestionats directament per l'Estat i transferits posteriorment van generar una recaptació de 72,9 milions d'euros, un 34% menys. El descens s'explica pel fet que des del gener passat el tipus autonòmic de l'impost sobre hidrocarburs ja no forma part d'aquesta categoria d'impostos i ara està integrat en la categoria de tributs vinculats al model de finançament subjectes a bestreta. Pel que fa el cas dels ingressos vinculats al model de finançament, que són transferits per l’Estat a la Generalitat en forma de bestreta, el total ingressat fins al juny són 9.327,6 milions d'euros, un 7,75% més.
 
De tots els tributs gestionats directament per l'Agència Tributària de Catalunya, els cedits són els que continuen tenint un major pes. Durant els primers sis mesos, van generar 1.468,4 milions d'euros , un 4,08% més que l'any anterior. En aquest capítol, destaca el bon comportament de l'impost sobre successions i donacions, amb un contret de 286 milions d'euros, un 5,92% més, i l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentals (ITPJAD), amb 1.054 milions d'euros ( 5,09%).
 
L’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats inclou l'impost sobre transmissions patrimonials (781,4 milions d'euros, un 3,79% més); l'impost sobre actes jurídics documentals (265,8 milions d'euros, un 8,47% més) i l'impost sobre operacions societàries (6,8 milions d'euros, un 34,6% més).
 
Pel que fa els tributs sobre el joc, es va produir un descens de 9 milions d'euros per l'impacte de l'ajornament i fraccionament d'algunes autoliquidacions. Pel que fa l'impost sobre el Patrimoni, la Generalitat els recapta al juliol, no inclòs en el primer semestre.
 
Quant als tributs propis, el major increment es troba en l'impost sobre les estades en establiments turístics, que presenta un contret de 22 milions d'euros, un 5,37% més que en el mateix període del 2018. En aquests ingressos, no estan inclosos els de Setmana Santa ja que durant el primer semestre es recullen les autoliquidacions d'octubre a març, mentre que al juny de l'any passat sí comptabilitzaven aquest impacte.
 
La recaptació de l'impost sobre grans establiments comercials recull per primera vegada una anualitat sencera, concretament fins als 11,6 milions d'euros, mentre que en el cas de l'impost sobre habitatges buits es va reduir en 4,5 milions d'euros, en la línia de l'any passat. Segons Economia i Hisenda, es deu a l'assoliment de l'objectiu de l'impost de reduir l'estoc d'habitatges buits i augmentar-ne l'ocupació i la disposició a lloguer social. També és el cas de l'impost de begudes ensucrades envasades, que té com a objectiu reduir-ne el seu consum.
 
Pel que fa l'impost sobre el risc mediambiental d’elements radiotòxics, que va ser declarat inconstitucional el març passat, presenta un import negatiu de 18,3 milions d'euros, ja que en compliment de la sentència s’han hagut de retornar les quantitats ingressades des de d’inici de l’aplicació de l’impost.
 
Quant als tributs gestionats per l'Estat i transferits a la Generalitat, a banda dels 72,9 milions d'euros, un 34% menys, la recaptació procedent del joc on-line creix un 16,81%, amb un contret del 15,8 milions d'euros, mentre que els ingressos de l’impost sobre determinats mitjans de transport (l’impost de matriculació) augmenten un 36,89% i arriben als 49,7 milions.
 
Per últim, els ingressos tributaris de la Generalitat subjectes a les bestretes del model de finançament creixen un 7,75% respecte als mesos de gener-juny del 2018 i arriben als 9.327,6 milions d'euros. Aquestes transferències són provisionals i no recullen les bestretes definitives corresponents a l’exercici 2019.
 

Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt