Divendres 28 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

08-11-2019

Un total de 314.421 lleidatans estan cridats a les urnes aquest proper diumenge 10 de novembre per escollir els futurs membres de les Corts Generals d'Espanya. A Balaguer el nombre d'electors és de 10.651 persones.

Un total de 314.421 lleidatans estan cridats a les urnes aquest proper diumenge 10 de novembre per escollir els futurs membres de les Corts Generals d’Espanya. A Balaguer el nombre d'electors és de 10.651 persones i a tot Catalunya podran exercir el seu dret a vot 5.615.400 d'habitants. 
 
Els catalans escolliran 48 dels 350 diputats al Congrés (32 Barcelona, 6 Tarragona, 6 Girona i 4 Lleida) i 16 dels 208 senadors al Senat (4 per cada província).
 
A la província de Lleida es disposaran 535 meses electorals en 317 col•legis electorals. A Catalunya, el nombre de meses serà de 8.365 en un total de 2.670 col•legis electorals.
 
A Lleida província es presenten 14 candidatures al Congrés i 13 candidatures al Senat (BOE número 248 de 15 d’octubre 2019). 
 
La Subdelegació del Govern a Lleida s’encarrega de la impressió de les paperetes, sobres, manuals d’instruccions per als membres de mesa i actes d’escrutini. Aquesta impressió del material electoral es fa en bilingüe i, en el cas de la Val d’Aran, tant les paperetes, com els sobres i els manuals d’instruccions per als membres de mesa es fa en trilingüe. En aquesta convocatòria electoral, a la demarcació de Lleida s’han imprès un total de 5.010.000 paperetes, mentre que en el conjunt de Catalunya la xifra arriba a uns 80,5 milions de paperetes, aproximadament.
 
Transmissió de dades
 
La transmissió de les dades referides a la constitució de les meses, als avenços de participació de les 14.00h i de les 18.00h, així com els resultats provisionals de la votació un cop tanquin els col•legis a les 20.00h, es durà a terme mitjançant tablets a excepció dels municipis amb menys de 500 electors on la transmissió es farà via telefònica. A Lleida província, es disposarà de 200 tablets que incorporen una aplicació que permet agilitzar la transmissió de dades al Centre de Recollida d’Informació (CRI). 
 
Representants de l’Administració a les meses
 
Les persones encarregades de la transmissió de dades són els representants de l’Administració. A la demarcació de Lleida n’hi haurà 403. 
 
En aquest sentit, la Subdelegació del Govern a Lleida va organitzar entre els dies 21 i 24 d’octubre nou sessions formatives adreçades als representants de l’Administració per donar a conèixer el funcionament de l’aplicació incorporada a les tablets, així com tota la informació necessària sobre el procediment de transmissió de dades. 
 
Kits de vot accessible per a persones cegues
 
La Subdelegació del Govern ha rebut quatre sol•licituds de persones amb discapacitat visual que volen exercir el dret a vot de forma presencial aquest proper diumenge. A aquestes quatre persones se’ls facilita un Kit de Vot Accessible que conté una guia explicativa en Braille, així com les eines necessàries per poder votar. 
 
Simulacre electoral
 
El passat dimecres dia 30 d’octubre, els 200 representants de l’Administració amb tablet van participar, juntament amb personal de la Subdelegació del Govern, en un simulacre electoral que va consistir en simular una transmissió de dades sobre constitució de les meses, primer i segon avanç de participació i dades d’escrutini. 
 
L’objectiu d’aquest simulacre és practicar l’ús del dispositiu mòbil i l’operativa de l’aplicació abans del dia de les votacions i comprovar el correcte funcionament de tots els dispositius.
 
Els preparatius del procés electoral comporten la implicació d’empleats públics tant de la Subdelegació del Govern com d’altres administracions. En aquest sentit, el subdelegat del Govern a Lleida, vol agrair “la col•laboració, la coordinació, la professionalitat i el rigor de tot el conjunt d’empleats públics adscrit a aquest procés electoral, tant de la mateixa Subdelegació com d’altres organismes de l’Administració General de l’Estat, per a que la jornada electoral es desenvolupi amb total normalitat”.
 
Cens Electoral Lleida
 
Les dades del Cens les facilita l’Oficina dels Cens Electoral (Institut Nacional d’estadística INE). 
 
En el cas de la província de Lleida, el Cens Electoral CER, és a dir, el cens d’electors residents, es de 314.421, dels quals 16.943 corresponen a lleidatans residents absents a l’estranger (RAE).
 
Vot per correu
 
Pel que fa al vot per correu, a la demarcació de Lleida s’han presentat 7.922         sol•licituds. El termini per dipositar el vot a les Oficines de Correus finalitza demà divendres, dia 8 de novembre, a les 14.00h.
 
D’altra banda, les sol•licituds de vot per correu dels electors lleidatans residents temporalment a l’estranger és de 115 a la demarcació de Lleida, mentre que les sol•licituds dels lleidatans residents absents que viuen a l’estranger és de 1.947.
 
 
 
Web de consulta
 
www.infoelectoral.mir.es/ (podeu consultar des de normativa electoral a resultats de processos electorals anteriors).
 

Altres notícies

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer es projectaran les pel·lícules Sonic i La Llamada de lo Salvaje.

»Aquest diumenge dia 1 de març obertura de Sta Maria de les Franqueses des les 11 del matí i fins a les 14h, amb visites guiades cada hora.

»El Teatre Municipal de Balaguer serà escenari el diumenge dia 1 de març del darrer espectacle del cicle d'espectacles familiars Emboirats amb l'obra de teatre 'Gran Reserva' de Rhum&Cia.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat organitza per aquest diumenge una darrera activitat per cloure el cicle Bibblioteques amb DO. Es tracta d'una visita al Monestir de les Avellanes, el vi del qual és el que ha acompanyat els actes per a públic adult d'

»Aquest proper diumenge, 1 de març, es fa la presentació del nou 'Espai dels Jueus Medievals de Balaguer' al Museu de la Noguera. L'espai complementarà i tancarà el discurs de l'exposició permanent.

»El ple de l'ajuntament de Balaguer aprova el Projecte bàsic i d'execució per destinar a alberg l'edifici antic del Molí de l'Esquerrà. El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups excepte el PSC que es va abstenir

»En el marc de Fira Q d'enguany, la Paeria de Balaguer, l'Associació de Comerciants de Balaguer 2021 i l'Associació Gastrobar, han organitzat el concurs Dolç de Balaguer. L'objectiu és escollir un dolç típic de la ciutat perquè esdevingui marca gastronòmic

» Xerrada sobre el voluntariat ambiental a Costa Rica organitzada per Grup Natura aquest divendres

»El ple de l'ajuntament de Balaguer d'aquest dijous porta a aprovació inicial el Projecte bàsic i d'execució d'adequació de l'edifici antic del Molí de l'Esquerrà com a establiment destinat a alberg juvenil.

»L'escola La Noguera ha celebrat aquest dijous el seu VII Certamen intern de lectura en veu alta al Teatre Municipal. Es tracta d'un exercici per seleccionar els alumnes que participaran als Quarts de final del Certamen nacional el 24 de març.

»Del 2 al 6 de març es farà 'La plantada de l'arbre a Les Franqueses' a càrrec dels Centres Educatius

»La creativitat, nexe comú dels actes del Dia Internacional de les Dones a Balaguer. El programa d'activitats inclou la creació d'un mural, l'actuació de Krregades de Romanços, un vermut popular i l'exposició Artistes catalanes del dibuix i la pintura


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt