Dimecres 01 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

26-03-2020

El nombre d'hipoteques sobre habitatges va créixer un 6,5% al gener a Catalunya. L'augment més destacat es va registrar a les comarques de Lleida, amb 256 hipoteques al gener.

El nombre de hipoteques va augmentar un 6,5% al gener a Catalunya respecte el mateix mes de l'any passat, segons les dades provisionals de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En total, es van signar 5.404 préstecs amb un capital total de 791,4 MEUR, el què representa un 0,9% menys i un import mitjà de 146.447 euros. Pel que fa a la xifra hipoteques respecte el desembre de l'any passat, es van disparar un 28,5%. Al conjunt de l'Estat, es van signar 39.314 hipoteques, és a dir, un 6,1% més respecte el gener del 2019, mentre que la variació intermensual es va enfilar un 29,8%. Catalunya és el tercer territori de l'Estat amb un major nombre d'hipoteques sobre habitatges per darrera la Comunitat de Madrid (8.160) i Andalusia (7.173).

Les 5.404 hipoteques signades a Catalunya representen la xifra més alta en un mes de gener des del 2011, quan aleshores se'n van fer 7.366.

 

A totes les demarcacions, la xifra d'hipoteques constituïdes va registrar creixements, i totes excepte Barcelona, per sobre els dos dígits. En aquest cas, es van signar 3.977 hipoteques al gener, xifra que representa un increment del 3,3% respecte el primer mes del 2019.

 

L'augment més destacat es va registrar a les comarques de Lleida, amb 256 hipoteques al gener davant les 186 del mateix període del 2019. Això és un augment de fins el 37,6%, segons les dades provisionals de l'Institut Nacional d'Estadística.

 

Per la seva banda, a la demarcació de Tarragona l'augment va ser del 14,3% interanual després que al gener es constituïssin 591 hipoteques mentre que a les comarques de Girona la pujada va ser del 14,3%, fins a les 591.


Altres notícies

»Balaguer serà una de les seus de nilak, un projecte de cohesió territorial a través del teatre i el circ. La Paeria també anuncia que s'està treballant amb Fira Tàrrega per acollir residències artístiques i formar par del Pla de Suport a la Creació

»La Paeria de Balaguer confia que entre avui i demà la UME desinfecti la residència Comtes d'Ugell afectada per un brot de coronavirus. Un total de 26 persones, 21 d'elles positives i 5 en prevenció, estan aïllades al mateix centre

»Un total de 26 persones, 21 d'elles positives, estan aïllades a la residència Comtes d'Urgell per un brot de coronavirus. La Paeria ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern una desinfecció interior de la residencia

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt