Dijous 04 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

22-05-2020

Les famílies nombroses demanen suport al Govern per afrontar la despesa en mascaretes ara que són obligatòries. Asseguren que la despesa per a una llar de 4 persones no baixarà dels 120 euros al mes

L’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) demana al Govern que els doni suport "d'alguna forma" davant la despesa extraordinària per adquirir mascaretes ara que són obligatòries a l'espai públic per a adults i infants majors de sis anys. Com a exemple, suggereixen subvencionar-les, almenys en part, com la despesa sanitària. Segons expressen en un comunicat, l'obligació imposada per Sanitat ha causat "preocupació" entre les famílies pel cost que els pot suposar. Calculen que per a una llar de quatre persones no baixarà dels 120 euros al mes i si es tracta de famílies nombroses, diuen, la despesa "es dispara" especialment si hi ha nens petits, per als quals l’oferta disponible al mercat és "escassa i, per tant, més cara".

L'associació assegura que tot i que el preu de les màscares es va regular fa unes setmanes per protegir al consumidor, el seu cost és "important" si es té en compte un ús diari i que en una família amb fills cal multiplicar per diverses persones.

 

Per al càlcul de fins a 120 euros mensuals per una família de quatre, prenen com a referència les màscares higièniques, les d'ús més estès i recomanades per a la població general asimptomàtica, que tenen un preu màxim de 0,96 euros.

 

Davant de les preocupacions de les famílies, la FANOC demana al Govern que estudiï diverses fórmules de suport a les famílies.

ACN


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Un combat, de SÜSKIND, Patrick. Editat per Amsterdam

»L'Escola Municipal de Música de Balaguer ha ofert fins aquest dimecres la preinscripció per al curs vinent. Dijous 4 i divendres 5 es faran les preinscripcions presencials, concertant sempre cita prèvia. 

»L'Oficina d'Afers Socials de Balaguer reprèn aquesta setmana l'atenció presencial, després de l'aturada causada per la Covid-19. De dilluns a dijous, i amb cita prèvia, s'atenen temes d'habitatge i desnonaments entre altres.

»La Paeria de Balaguer ha enviat una carta a la Dolça Revolució demanant explicacions de l'acte que dissabte va reunir un centenar de persones. La resposta la faran arribar a Salut i Mossos d'Esquadra perquè prenguin les mesures oportunes

»La xarxa de museus de Lleida i Aran reobre amb totes les mesures de seguretat. El Museu de la Noguera obrirà aquest dissabte i juntament amb el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre seran gratuïts durant tot el mes de juny.

»Balaguer prepara les estades d'estiu. Des de la Paeria es treballa per poder dur a terme les estades amb un ull posat a l'evolució de la desescalada. Estar en Fase 3 és un requisit indispensable.

»El Col·lectiu Llibertat reprèn de nou les seves trobades a la Plaça Mercadal aquest dijous 4 de juny, amb mesures de protecció per la situació actual. La d'aquest dijous inclourà un homenatge al company Eduard. 

»La Paeria de Balaguer registra una petició al Jutjat de Balaguer per demanar l'aturada dels desnonaments previstos a la ciutat tenint en compte l'estat actual d'emergència social provocada per la pandèmia covid-19

»El ple de la Paeria de Balaguer porta a debat aquest dijous l'aprovació inicial del projecte de reforma d’urbanització de la Plaça Sant Domènec. Al ple, que tornarà a ser virtual, també es debatran diferents mocions.

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Frankenstein a Bagdad, de SAADAWI, Ahmed. Barcelona: Amsterdam, 2019

»L'ANC, CDR i el Consell Local de la República Catalana a Balaguer s'han tornat a reunir aquest dimarts a la Plaça del Morter de Balaguer. Es reuniran cada dimarts i el Col·lectiu Llibertat reprendrà les seves trobades aquest dijous. 

»Creu Roja la Noguera ha atès més de 601 persones vulnerables, afectades per la crisi de la COVID-19, gràcies als voluntaris, empreses i particulars. A nivell de Catalunya s'han atès més de 201.803 persones. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt