Dilluns 25 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

22-05-2020

ACCIÓ activa un servei d'assessorament financer per a empreses catalanes en el context de la Covid-19

ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- ha activat un servei específic per assessorar les empreses catalanes per trobar mecanismes de finançament arran de la situació provocada per la Covid-19. Es tracta d’un servei d’orientació que s’ofereix de manera virtual i personalitzada per tal de facilitar al teixit empresarial català l’accés als instruments financers més adequats en funció de la situació de l’empresa.

Aquest servei d’assessorament financer s’articula mitjançant reunions telemàtiques durant les quals l’equip d’experts d’ACCIÓ avalua la situació financera de cada empresa i el seu grau d’exposició a la crisi econòmica. Un cop realitzada aquesta primera anàlisi s’identifiquen els mecanismes disponibles segons cada cas, ja siguin públics o privats, i s’ofereix acompanyament durant el procés d’accés a aquests instruments financers.

D’acord amb el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, “en un context d’incertesa com l’actual, és fonamental que les empreses, en cas de no haver-se preparat, ho facin el més aviat possible per anticipar qualsevol possible afectació de les seves finances”. “Per això, les empreses han de conèixer totes les eines que tenen a l’abast per poder escollir les que s’adaptin millor a les seves circumstàncies”, assegura. “I aquesta anticipació no pot enfocar-se només a superar una crisi, sinó que ha de ser una pràctica que es mantingui en el temps per continuar creixent quan tot això passi i ser més fortes per resistir millor els possibles embats que vindran”, subratlla.

Fins ara, les consultes més habituals de les empreses se centren principalment en problemes de liquiditat vinculats a les tensions de tresoreria, caigudes de vendes, impagaments o aplaçaments, així com en accedir a les línies d’ajuts i finançament en el context provocat per la Covid-19.

Paral·lelament, més de 700 empreses catalanes han participat les sessions en línia específiques que ha organitzat ACCIÓ aquestes darreres setmanes en col·laboració amb diversos experts en el context econòmic derivat de la Covid-19. Aquestes sessions virtuals s’han centrat en qüestions com l’elaboració d’un pla de contingència, els diferents tipus de instruments de finançament alternatiu existents o la gestió de diferents mitjans de pagament internacional més adequats en aquest context.

Aquestes iniciatives s’engloben en el conjunt de serveis d’assessorament financer que ofereix ACCIÓ, entre els quals també s’inclou un Recomanador de finançament alternatiu, una eina on-line i gratuïta que amb només cinc preguntes ofereix orientació a pimes i startups sobre instruments de finançament alternatiu.

 


Altres notícies

»La programació del Juliol de Música i Poesia es redueix pel coronavirus a un únic concert. La cita serà el dissabte 25 de juliol a l’exterior del monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses

»La Paeria de Balaguer treballa per tenir-ho tot a punt i poder obrir les piscines municipals d'estiu si l'evolució de la pandèmia ho acaba permetent. Hi haurà limitacions en l'aforament d'usuaris i torns per accedir-hi

»La ciutat Balaguer ha posat aquest dilluns a disposició de la ciutadania nous espais oberts per a la pràctica esportiva individual, l’espai de fitness, la pista de skate... i seguir, així, cap a la desescalada

»L'Institut Almatà de Balaguer ofereix aquesta setmana jornades virtuals de portes obertes. Seran dilluns, dimarts i dimecres, en funció del cicle formatiu que s'esculli i per assistir-hi cal cita prèvia. 

»L'Escola Municipal de Música de Balaguer comença aquest dilluns 25 de maig la preinscripció pel curs vinent. Les sol·licituds es poden fer de forma telemàtica a l'oficina virtual de la paeria, on es podrà trobar el formulari de preinscripció.

»Swing Noguera organitza una ballada de swing aquest dimarts 26 de maig, a les 8 del vespre, a la plaça del Mercadal de Balaguer. Ho farà coincidint amb l'aniversari del naixement del ballarí i coreograf Frankie Manning.

»Fins aquest diumenge dia 24 es pot participar al SCAPE ROOM digital organitzat pel Museu de la Noguera per salvar els museus de tot el país. Els participants que el superin optaran a premis.

»El Club Futbol Balaguer presenta David Biosca com a nou entrenador del primer equip. El tècnic de Mollerussa passa de dirigir al juvenil del Mollerussa 'Balaguer és un dels històrics i espero estar a alçada'.

»El proper dilluns Balaguer posarà en marxa en la fase 1 alguns espais confinats per a la practica esportiva individual.

»L’Associació Grup d’Art4 de Balaguer anuncia que suspèn el 10è Concurs Internacional de Cant Líric ‘Germans Pla, Ciutat de Balaguer’ previst pel 24 i 25 d’octubre.

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre , Gent normal, de ROONEY, Sally. Editat per Periscopi, 2019

»160 negocis, professionals, comerços i empreses de tota mena s'han donat d'alta al Directori empresarial de Balaguer. Des de la Paeria continuen treballant perquè la xifra d'inscrits continuï creixent durant les properes setmanes.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt