Web en reformes

Divendres 27 d'Abril
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

12-09-2017

Comença el curs escolar per a més d’un milió i mig d’alumnes, prop de 77.000 dels quals a la província de Lleida. Els centres tenen 5.514 docents més que l'any passat, recuperant el total de mestres i professors d’abans de les retallades

Taules en una escola

1.562.780 alumnes han tornat a les aules aquest matí i ho han fet en una jornada que ha transcorregut amb total normalitat i que s’ha iniciat amb un reforç de 5.514 docents més que s’incorporaran als equips actuals per compensar l’augment d’alumnat respecte el curs passat.

Ensenyament ha obert fins a 76 grups nous a P3 i 88 a 1r d’ESO, l’etapa que més creix en alumnat, ja que per qüestions demogràfiques, s’hi incorporen 18.000 alumnes més que el curs 2016-2017. Per fer-ho possible s’han obert 15 noves escoles, 11 de les quals en barracons.

L’augment d’alumnat però també de professorat, del 7%, ha permès al Departament iniciar el curs amb una ràtio d’alumne/docent de 12,9 a Infantil i Primària i de 10,6 a ESO i Batxillerat, per la qual cosa, les classes de P3 han assolit una mitjana de ràtio de 21, mentre que a 1r d’ESO la mitjana és de 27,7, quan fa cinc anys va arribar a superar els 29 alumnes.

Un dels objectius que es fixa el Departament d’Ensenyament és millorar la taxa d’abandonament prematur, és a dir, els alumnes que no continuen estudiant més enllà de l’ESO. El repte de l’administració és que per al 2018 s’arribi al 15%, la meitat del que es registrava el 2012, que va ser del 30%.

El funcionament de les beques menjador ( el curs passat se’n van atorgar més de 100.000 amb un pressupost de 68 MEUR) continua igual i, per tant, la partida és oberta per poder arribar a totes les famílies que compleixin els requisits.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa no es conforma amb l’augment de plantilla per aquest curs, sinó que demana posar-se a treballar tan aviat com sigui possible amb el pressupost de 2018 i garantir que el sistema educatiu torna a créixer en recursos per començar a acostar-se al 6% del PIB que assenyala la LEC.

Aquí a Lleida, els pares demanen accions efectives per revertir la segregació escolar. Es tracta d’una de les demandes prioritàries de la Federació d’Associacions de Pares de Catalunya (Fapac). La responsable, Elisa Solé, ha dit que és una qüestió que “preocupa moltíssim i se’n parla molt, però no s’hi acaba de fer res”. Solé recorda també que el Consell Escolar Municipal de Lleida va acordar crear una comissió específica per abordar-la, però que encara no s’ha reunit i també s’ha mostrat en desacord amb el protocol pel qual Ensenyament preveu formar els docents per detectar casos d’alumnes que puguin caure en el radicalisme islàmic. Així doncs, va considerar que a les aules, en comptes de controlar, el que s’ha de fer és “ensenyar els adolescents a passar a l’edat adulta”. Precisament, per aconseguir aquest objectiu i millorar l’ensenyament, ha advocat per mesures com rebaixar les ràtios d’alumnes per aula.


Altres notícies

»Concentracions de rebuig a la sentència de 'La Manada' davant d'ajuntaments catalans.

»A partir del dia 8 de maig el CEI de Balaguer oferirà un curs de 8 hores de duració adreçat a conèixer com gestionar els impostos els autònoms.

»El CDR de Balaguer convoca una concentració-cassolada en protesta per la sentència a només 9 anys de presó pels membres de La Manada. Serà avui, a les 20.30 davant l'ajuntament de Balaguer.

»El CDR de Balaguer organitza un taller per tractar la igualtat de gènere i, contribuir en les relacions igualitàries del poder democràtic, en la construcció de la República.

»Balaguer donarà feina a un total de 31 persones amb els diferents plans d'ocupació previstos per aquest 2018. D'altra banda, la capital de la Noguera ha demanat ser ''ciutat florida'', per a la qual cosa es milloraran els espais verds de la ciutat.

» FIRA Q Balaguer acull enguany la XII Jornada de la Mel, una jornada tècnica de referència que s'organitza amb la col-laboració dels Apicultors Lleidatans Associats.

»Aquest divendres l'associació del Casal de la Gent Gran de la Noguera organitza la seva particular Celebració de Sant Jordi al Casal.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat, ha programat per dissabte l'activitat, El planetari sensitiu, a càrrec de Cel Obert

»Aquest divendres a les 8 del vespre la Biblioteca acull l'espectacle El cos fugit de Sònia Fernández basat en el llibre Pedra de tartera de Maria Barbal, dins del cicle Balla'm un llibre

»Avui s'ha tornat a reunir el Col·lectiu Llibertat, com és habitual els dijous, per fer una marxa que ha acabat a la plaça Joaquima de Vedruna.

»La Penya Barcelonista de Balaguer i comarca, organitza el 24 de maig una conferencia a càrrec de Sor Lucia Caram i del projecte #Invulnerables, per lluitar contra la pobresa i garantir la igualtat d'oportunitats.

»L'equip de govern de l'ajuntament de Balaguer, congelarà les taxes de les llars d'infants i de dansa. Pel que fa a l'Escola de Música, el ple de demà porta aprovació una modificació de l'ordenança amb la reducció del preu d'alguns instruments i de la matr


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt