Web en reformes

Divendres 19 de Gener
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

12-09-2017

Comença el curs escolar per a més d’un milió i mig d’alumnes, prop de 77.000 dels quals a la província de Lleida. Els centres tenen 5.514 docents més que l'any passat, recuperant el total de mestres i professors d’abans de les retallades

Taules en una escola

1.562.780 alumnes han tornat a les aules aquest matí i ho han fet en una jornada que ha transcorregut amb total normalitat i que s’ha iniciat amb un reforç de 5.514 docents més que s’incorporaran als equips actuals per compensar l’augment d’alumnat respecte el curs passat.

Ensenyament ha obert fins a 76 grups nous a P3 i 88 a 1r d’ESO, l’etapa que més creix en alumnat, ja que per qüestions demogràfiques, s’hi incorporen 18.000 alumnes més que el curs 2016-2017. Per fer-ho possible s’han obert 15 noves escoles, 11 de les quals en barracons.

L’augment d’alumnat però també de professorat, del 7%, ha permès al Departament iniciar el curs amb una ràtio d’alumne/docent de 12,9 a Infantil i Primària i de 10,6 a ESO i Batxillerat, per la qual cosa, les classes de P3 han assolit una mitjana de ràtio de 21, mentre que a 1r d’ESO la mitjana és de 27,7, quan fa cinc anys va arribar a superar els 29 alumnes.

Un dels objectius que es fixa el Departament d’Ensenyament és millorar la taxa d’abandonament prematur, és a dir, els alumnes que no continuen estudiant més enllà de l’ESO. El repte de l’administració és que per al 2018 s’arribi al 15%, la meitat del que es registrava el 2012, que va ser del 30%.

El funcionament de les beques menjador ( el curs passat se’n van atorgar més de 100.000 amb un pressupost de 68 MEUR) continua igual i, per tant, la partida és oberta per poder arribar a totes les famílies que compleixin els requisits.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa no es conforma amb l’augment de plantilla per aquest curs, sinó que demana posar-se a treballar tan aviat com sigui possible amb el pressupost de 2018 i garantir que el sistema educatiu torna a créixer en recursos per començar a acostar-se al 6% del PIB que assenyala la LEC.

Aquí a Lleida, els pares demanen accions efectives per revertir la segregació escolar. Es tracta d’una de les demandes prioritàries de la Federació d’Associacions de Pares de Catalunya (Fapac). La responsable, Elisa Solé, ha dit que és una qüestió que “preocupa moltíssim i se’n parla molt, però no s’hi acaba de fer res”. Solé recorda també que el Consell Escolar Municipal de Lleida va acordar crear una comissió específica per abordar-la, però que encara no s’ha reunit i també s’ha mostrat en desacord amb el protocol pel qual Ensenyament preveu formar els docents per detectar casos d’alumnes que puguin caure en el radicalisme islàmic. Així doncs, va considerar que a les aules, en comptes de controlar, el que s’ha de fer és “ensenyar els adolescents a passar a l’edat adulta”. Precisament, per aconseguir aquest objectiu i millorar l’ensenyament, ha advocat per mesures com rebaixar les ràtios d’alumnes per aula.


Altres notícies

»130 tractors i 5 carrosses participen en la Festa de Sant Antoni Abat de Balaguer, amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal.

»200 persones es concentren a Balaguer per reclamar la llibertat dels Jordis tres mesos després del seu empresonament.

»L'atenció primària de l'ICS a Lleida amplia l'assistència en salut sexual i reproductiva per a adolescents i joves.

»El Museu de la Noguera i el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre s'adhereixen al Museum Selfie Day, una iniciativa per apropar el públic als Museus. La campanya consisteix en fer-se una selfie als museus i compatir-la a través de les xarxes.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat acull demà una xerrada sobre com combatre les pors infantils.

»Fundació Marguerida de Montferrato inaugura, el proper 19 de gener a las 8 de la tarda, l´exposició Quan bado res no pesa de Joan Fontcuberta. Quan bado res no pesa és el títol que adopta aquesta exposició de l’obra Gastropoda de Joan Fontcuberta a la Fun

»L'ajuntament de Balaguer convoca novament avui els comerciants a un cafè-tertúlia, una iniciativa per tal de fomentar la relació entre l'administració local i el teixit comercial de la ciutat.

»23 persones s'han inscrit al taller de Whatsapp i altres apps que tindrà lloc demà i divendres a la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer.

»Aquest matí han començat les obres del camí escolar dels Erals amb el moviment de terres del carrer Valentí Almirall.

»Balaguer celebra demà la Festivitat de Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal.

»Demà dimarts començaran les obres del camí escolar dels Erals i dilluns que ve s’iniciaran les del carrer de la Botera, dues actuacions que contemplava el pressupost del 2017 i que compten amb una inversió de 64.000 euros i 147.000 euros, respectivament.

»A partir del proper dilluns dia 22 de gener, s’iniciaran els treballs d’urbanització del carrer de la Botera. Es faran diversos enderrocs, la nova pavimentació del carrer i la renovació de tots els serveis .


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt