Web en reformes

Dimecres 20 de Setembre
del 2017Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Pàgina a Google PlusConcursos:
Concurs


El més vist la darrera setmana:
<#PopularArticles#>
Altres notícies

12-09-2017

Comença el curs escolar per a més d’un milió i mig d’alumnes, prop de 77.000 dels quals a la província de Lleida. Els centres tenen 5.514 docents més que l'any passat, recuperant el total de mestres i professors d’abans de les retallades

Taules en una escola

1.562.780 alumnes han tornat a les aules aquest matí i ho han fet en una jornada que ha transcorregut amb total normalitat i que s’ha iniciat amb un reforç de 5.514 docents més que s’incorporaran als equips actuals per compensar l’augment d’alumnat respecte el curs passat.

Ensenyament ha obert fins a 76 grups nous a P3 i 88 a 1r d’ESO, l’etapa que més creix en alumnat, ja que per qüestions demogràfiques, s’hi incorporen 18.000 alumnes més que el curs 2016-2017. Per fer-ho possible s’han obert 15 noves escoles, 11 de les quals en barracons.

L’augment d’alumnat però també de professorat, del 7%, ha permès al Departament iniciar el curs amb una ràtio d’alumne/docent de 12,9 a Infantil i Primària i de 10,6 a ESO i Batxillerat, per la qual cosa, les classes de P3 han assolit una mitjana de ràtio de 21, mentre que a 1r d’ESO la mitjana és de 27,7, quan fa cinc anys va arribar a superar els 29 alumnes.

Un dels objectius que es fixa el Departament d’Ensenyament és millorar la taxa d’abandonament prematur, és a dir, els alumnes que no continuen estudiant més enllà de l’ESO. El repte de l’administració és que per al 2018 s’arribi al 15%, la meitat del que es registrava el 2012, que va ser del 30%.

El funcionament de les beques menjador ( el curs passat se’n van atorgar més de 100.000 amb un pressupost de 68 MEUR) continua igual i, per tant, la partida és oberta per poder arribar a totes les famílies que compleixin els requisits.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa no es conforma amb l’augment de plantilla per aquest curs, sinó que demana posar-se a treballar tan aviat com sigui possible amb el pressupost de 2018 i garantir que el sistema educatiu torna a créixer en recursos per començar a acostar-se al 6% del PIB que assenyala la LEC.

Aquí a Lleida, els pares demanen accions efectives per revertir la segregació escolar. Es tracta d’una de les demandes prioritàries de la Federació d’Associacions de Pares de Catalunya (Fapac). La responsable, Elisa Solé, ha dit que és una qüestió que “preocupa moltíssim i se’n parla molt, però no s’hi acaba de fer res”. Solé recorda també que el Consell Escolar Municipal de Lleida va acordar crear una comissió específica per abordar-la, però que encara no s’ha reunit i també s’ha mostrat en desacord amb el protocol pel qual Ensenyament preveu formar els docents per detectar casos d’alumnes que puguin caure en el radicalisme islàmic. Així doncs, va considerar que a les aules, en comptes de controlar, el que s’ha de fer és “ensenyar els adolescents a passar a l’edat adulta”. Precisament, per aconseguir aquest objectiu i millorar l’ensenyament, ha advocat per mesures com rebaixar les ràtios d’alumnes per aula.


Altres notícies locals

»L'alcalde d'Artesa de Segre, el de la Pobla de Segur i el de Sant Esteva de la Sarga, citats avui als jutjats de Balaguer, s'han negat a declarar.

»El Consorci GAL Noguera-Segrià Nord organitza un seguit de jornades destinades a la gestió empresarial. La primera d'elles tindrà lloc demà al Consell Comarcal de la Noguera.

»El Trens dels Llacs incrementa el nombre d'usuaris un 2% respecte a la temporada del 2016.

»Més de 3.500 persones participaran en el IV Festival d'Astronomia del Montsec, amb activitats de divulgació científica, cultural i d'oci per a tots els públics.

»Detingut a Penelles un jove acusat de deu delictes a Osca, Lleida i València. Se l’acusa de cometre diversos robatoris amb força, furts, estafa i tràfic de drogues.

»Les Aules Universitàries de la Noguera es faran aquest curs en quatre municipis de la comarca.

»Artesa de Segre compta amb una nova zona d'aparcament adaptada a les autocaravanes.

»L’Arxiu Comarcal de la Noguera digitalitza nous documents. Es tracta dels llibres històrics d'actes del ple dels pobles de Noguera, els quals ja es poden consultar en línia

»El Consorci GAL Noguera-Segrià Nord organitza un seguit de jornades destinades a la gestió empresarial. Tindran lloc durant els mesos de setembre i octubre

»Maria Alba Basomba és la nova alcaldessa de Ponts després de la renúncia en el càrrec per motius personals i professionals de Francisco Garcia, d’ERC. Des del PDeCAT lamenten que l’alcalde abandoni el càrrec sense haver decretat les urnes per al referèndu

»Ingressa a un centre de menors un veí de Torrefarrera de 14 anys per diversos robatoris al Segrià i la Noguera

»Les Associacions de Dones de Preixens, Pradell i Les Ventoses visiten l’Espai Transmissor del Túmul de Seró


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)