Web en reformes

Divendres 27 d'Abril
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-09-2017

La Generalitat posa en marxa la Renda Garantida de Ciutadania, un nou dret social que pretén donar un mínim d’ingressos per a una vida digna

La Generalitat posa en marxa la Renda Garantida de Ciutadania, un nou dret social que pretén donar un mínim d’ingressos per a una vida digna.

Segons la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, és una eina que té com a objectiu lluitar contra les desigualtats promovent l'apoderament de les persones que la rebin.

La nova prestació s'implementarà a partir del dia 15 de setembre i permetrà que les persones beneficiàries cobrin d'entrada 564€ mensuals lligats a un pla d'inserció laboral o d'inclusió social segons la realitat de cada receptor. La quantitat a percebre anirà augmentant fins l'any 2020 quan els beneficiaris cobraran el 100% de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) estimat ara en 664€ al mes.

En aquest sentit, la consellera ha posat èmfasi en el pla d'inserció laboral o d'inclusió social que va lligat a 150€ de la prestació.

Les persones beneficiàries de la Renda garantida de ciutadania han de ser majors de 23 anys, no disposar d'ingressos, rendes o recursos mínims durant els sis mesos anteriors a la sol•licitud i no ser beneficiàries d'una prestació pública o privada de servei residencial. Alhora hauran d'estar empadronades a Catalunya i tenir-hi residència durant els 24 mesos anteriors a la sol•licitud, així com no disposar de propietats a banda de l'habitatge habitual. En aquesta primera fase, la RGC només serà compatible amb les rendes de treball a temps parcial de famílies monoparentals.

Pel què fa a la implementació de la Renda garantida, la titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha explicat que ja es pot sol·licitar cita prèvia i les primeres persones ja tenen hora per divendres, data en què s'inicia la implementació de la prestació. En aquest sentit, Bassa ha anunciat que “hem contractat 403 nous professionals per atendre demandes d'informació, fer sol·licituds de la prestació i gestionar la Renda garantida de ciutadania”. Aquests professionals s'han incorporat a les Oficines de Treball (189 efectius), a les oficines d'Atenció Ciutadana i Oficines d'Afers Socials i Famílies (133 efectius), a la Direcció General d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa (44 efectius) i la a Direcció General de Protecció Social (37 efectius).


Altres notícies

»Concentracions de rebuig a la sentència de 'La Manada' davant d'ajuntaments catalans.

»A partir del dia 8 de maig el CEI de Balaguer oferirà un curs de 8 hores de duració adreçat a conèixer com gestionar els impostos els autònoms.

»El CDR de Balaguer convoca una concentració-cassolada en protesta per la sentència a només 9 anys de presó pels membres de La Manada. Serà avui, a les 20.30 davant l'ajuntament de Balaguer.

»El CDR de Balaguer organitza un taller per tractar la igualtat de gènere i, contribuir en les relacions igualitàries del poder democràtic, en la construcció de la República.

»Balaguer donarà feina a un total de 31 persones amb els diferents plans d'ocupació previstos per aquest 2018. D'altra banda, la capital de la Noguera ha demanat ser ''ciutat florida'', per a la qual cosa es milloraran els espais verds de la ciutat.

» FIRA Q Balaguer acull enguany la XII Jornada de la Mel, una jornada tècnica de referència que s'organitza amb la col-laboració dels Apicultors Lleidatans Associats.

»Aquest divendres l'associació del Casal de la Gent Gran de la Noguera organitza la seva particular Celebració de Sant Jordi al Casal.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat, ha programat per dissabte l'activitat, El planetari sensitiu, a càrrec de Cel Obert

»Aquest divendres a les 8 del vespre la Biblioteca acull l'espectacle El cos fugit de Sònia Fernández basat en el llibre Pedra de tartera de Maria Barbal, dins del cicle Balla'm un llibre

»Avui s'ha tornat a reunir el Col·lectiu Llibertat, com és habitual els dijous, per fer una marxa que ha acabat a la plaça Joaquima de Vedruna.

»La Penya Barcelonista de Balaguer i comarca, organitza el 24 de maig una conferencia a càrrec de Sor Lucia Caram i del projecte #Invulnerables, per lluitar contra la pobresa i garantir la igualtat d'oportunitats.

»L'equip de govern de l'ajuntament de Balaguer, congelarà les taxes de les llars d'infants i de dansa. Pel que fa a l'Escola de Música, el ple de demà porta aprovació una modificació de l'ordenança amb la reducció del preu d'alguns instruments i de la matr


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt