Web en reformes

Dilluns 28 de Maig
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram


Ajuntament de BalaguerAltres notícies

16-05-2018

La Delegació Sahrauí a Catalunya i l'organització del programa Sàhara-Catalunya han posat en marxa un any més la campanya d'acolliment Vacances en Pau, adreçades a nens Saharauís.

Nens saharahuís a l'aeroport.
La Delegació Sahrauí a Catalunya i l'organització del programa Sàhara-Catalunya han posat en marxa un any més la campanya d’acolliment Vacances en Pau, un programa del què es beneficien anualment, a l'estat Espanyol, al voltant de cinc mil infants refugiats sahrauís. A Catalunya han vingut en els últims anys uns 500 infants.
 
Vacances en Pau, consisteix en el desplaçament de menors Sahrauís entre 10 i 12 anys a Catalunya, durant els mesos de juliol i agost. Durant la seva estada conviuen amb famílies catalanes, compartint la cultura i els costums de Catalunya, així com transmetent a la família d'acollida la seva cultura i tradicions sahrauís.
 
El programa, també persegueix altres objectius tant o més importants com treure als nens de les precàries condicions de vida en què viuen i especialment durant l'estiu l'època més dura de la vida als camps de refugiats situats al desert del Sud-oest d'Algèria, on la mitjana de temperatura oscil•la entre els 45º i 50º. Facilitar-los l’accés a unes revisions sanitàries en condicions i a una atenció especialitzada si així la necessiten. 
 
Des de l’organització del programa fan una crida a les persones interessades en acollir un d’aquests infants perquè s’adrecin al correu info@saharacatalunya.cat o al telèfon  648 090 737.
 

Altres notícies

»El cineasta Ventura Pons i el Museu de Lleida reben els XXIX premis Comte Jaume d'Urgell.

»L'Associació Leader Ponent ha organitzat aquest diumenge una sortida per gaudir de l'espai natural de l'Aiguabarreig Segre Noguera Ribagorçana.

»Aquest diumenge es celebra la 15a edició de la Trobada de Puntaires Ciutat de Balaguer.

»Balaguer està entregant aquesta tarda més de 500 jardineres a més de 300 veïns del Centre Històric perquè les puguin posar als balcons. La iniciativa forma part del projecte Viles Florides al qual es vol incorporar la capital de la Noguera.

»L'Associació Dones d'Almatà organitza el diumenge la 15a edició de la Trobada de Puntaires Ciutat de Balaguer. Començarà a les 10 del matí i s'hi esperen mes de 150 participants.

»L'Associació Leader Ponent ha organitzat per aquest diumenge una sortida per gaudir de l'espai natural de l'Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana.

»Demà dissabte la biblioteca Margarida de Montferrat collirà el taller 'Com afrontar la transició de l'escola bressol a l'educació infantil' a càrrec de Cristina López, educadora social i psicopedagoga.

»El cineasta Ventura Pons i el Museu de Lleida rebran aquest diumenge el reconeixement dels XXIX premis Comte Jaume d'Urgell.

»El Museu de la Noguera presenta avui el documental 'Conviure amb la por. Memòria dels nens del cap de pont de Balaguer (1938)', realitzat pel propi Museu i en el qual es dóna veu als nens i les nenes que van patir els efectes de la Guerra Civil.

»Balaguer farà entrega demà a la tarda de més de 500 jardiners a més de 300 veïns del Centre Històric perquè les puguin posar als balcons. La iniciativa forma part del projecte Viles Florides al qual es vol incorporar la capital de la Noguera.

»Una cinquantena d'alcaldes d'ERC de Lleida, entre els quals el de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, entreguen una resposta a la carta d'Enric Millo en que demanava mantenir la 'neutralitat' en els espais públics.

»Un cotxe ha acabat encastat a l'aparador d'una botiga del carrer Barcelona de Balaguer aquest matí.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt