Web en reformes

Dilluns 18 de Juny
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram


Ajuntament de BalaguerAltres notícies

24-05-2018

La Diputaciˇ de Lleida aprova el Pla EstratŔgic de Subvencions 2018 amb una dotaciˇ de 53,2MÇ

Aquest document consigna 53,2M€ en diferents línies i ajuts per als ajuntaments i entitats a través de diferents línies de concurrència competitiva o d’ajuts directes, que deriven de la col•laboració i cooperació amb altres administracions o entitats. 
 
Del total, 28 milions d’euros tenen concessions en concurrència competitiva i ajuts i convenis en partides nominatives del pressupost. D’altres, considerats ajuts directes, tenen com a destinació el cofinançament de projectes FEDER i els Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), aportacions als ajuntaments en l’àmbit de salut pública i, també, en els conceptes de finançament de camins municipals, equipaments municipals, esports, entre altres.
 
En el transcurs del Ple, Reñé ha deixat clar que els ajuts directes “no són, en cap cas, ni gratuïts ni discrecionals per part del president i de l’equip de govern, sinó que no tenen la conceptualització de la concurrència pública perquè no la poden tenir ja que responen a unes necessitats especials o a unes actuacions d’urgència”. I és per això que Reñé, en el torn de resposta al grup d’Esquerra Republicana de Catalunya,  ha demanat que no es confongui la ciutadania, que se sigui rigorós i que es reconegui que la gestió de la Diputació és transparent, eficaç i honesta al servei dels ajuntaments i els ciutadans de Lleida.
 
D’altra banda, el Ple també ha aprovat destinar més de 3 milions d’euros als consells comarcals de Lleida perquè puguin finançar els serveis tècnics i d’assistència de secretaris i interventors. La corporació també ha aprovat per unanimitat l’agilització del projecte tècnic dels 13 plans zonals de Lleida per tal que es pugui determinar la conveniència del traspàs de titularitats de camins municipals a altres administracions que hauran de definir els plans zonals.
 

Altres notícies

»Aquest diumenge se celebra el Dia universal de la Sardana. A Balaguer, l'acte compta amb la participaciˇ de les 4 colles de la ciutat.

»Prop dĺun centenar de persones han assistit aquest dissabte al vespre a l'activitat 'Liceu a la fresca' a Balaguer. En l'ediciˇ d'aquest any s'ha pogut veure l'˛pera 'Manon Lescaut' de Puccini.

»MILLORA DE L'ACCESSIBILITAT DEL TURISME CULTURAL A LA BALAGUER MEDIEVAL.

»Els Castellers de Lleida aixequen un 'Pilar per la Llibertat' a Balaguer en record de Meritxell Serret. Aquest vespre al pavellˇ de Vallfogona s'hi farÓ un gran concert, titulat #FreeSerret.

» Desallotjats 5 ve´ns del carrer Cuartel de Balaguer a causa d'un esfondrament d'una teulada.

»Balaguer presenta aquest dissabte la primera fase de les obres que s'han fet en el marc del projecte 'Millora de l'accessibilitat del turisme cultural a la Balaguer medieval'.

»Un any mÚs torna el 'Liceu a la fresca' a Balaguer. L'ediciˇ d'aquest any tÚ lloc demÓ dissabte a les 10 de la nit al pati de l'Escola Municipal de M˙sica amb l'˛pera 'Manon Lescaut' de Puccini.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat organitza el diumenge una sortida al Castell del remei i Visita al celler del Castell del Remei em motiu de la Cloenda del projecte Biblioteques amb DO.

»Avui divendres tindrÓ lloc el Festival de final de curs de lĺescola de GimnÓstica RÝtmica de Balaguer.

»Aquest diumenge se celebra el Dia universal de la Sardana. A Balaguer, l'acte comptarÓ amb la participaciˇ de les 4 colles de la ciutat.

»Les piscines del barri del secÓ de Balaguer obriran la seva temporada aquest diumenge. A comarca, la majoria d'equipaments obriran el cap de setmana de Sant Joan i es repetirÓ el carnet interpiscines.

»El Banc de Sang i Teixits farÓ a Balaguer una nova recollida de donacions de sang, concretament serÓ avui divendres de 6 de la tarda a 10 de la nit i demÓ dissabte de 10 del mati a 2 de la tarda.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt