Divendres 19 de Juliol
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-09-2018

Facua calcula que rebaixar l'IVA de la llum al 4% suposaria un estalvi d'uns 130 euros anuals. L'associació de consumidors demana la creació d'una tarifa regulada per a totes les famílies.

L'associació de consumidors Facua ha afirmat que rebaixar l'IVA de la llum al 4% representaria un estalvi de 130 euros anuals als usuaris, d'acord amb un anàlisis en què s'han pres de referència les tarifes dels darrers dotze mesos amb l'aplicació dels impostos vigents en l'actualitat i la rebaixa de 18 punts fins assolir l'IVA superreduït. 
 
A més, Facua reclama la creació d'una tarifa regulada per a totes les famílies que no superin els 10 kW de potència contractada i determinats límits de consum. El vicepresident i portaveu de l'Associació, Rubén Sánchez, ha entregat aquesta i d'altres reivindicacions per reduir la factura de les famílies al secretari d'Estat d'Energia, José Domínguez, en una reunió aquest dimarts.
 
La rebaixa de l'IVA al 4% no implicaria "contradiccions" amb la legislació comunitària, segons Facua, que justifica la implantació d'una tarifa fixada pel govern espanyol als "desproporcionats preus de la llum l'absència de competència en el sector i la situació econòmica de les famílies espanyoles". 
 
L'associació de consumidors també ha advertit que el bo social de l'anterior govern va ser un "fracàs encara més gran que l'aprovat durant l'etapa socialista de Zapatero", ja que per una banda suposa "descomptes poc significatius i imposa nivells de renta excessivament baixos per accedir-hi" –excepte en el cas de les famílies nombroses- i pel "desconeixement" per part de moltes famílies i que aquestes l'hagin de sol•licitar a les elèctriques.
 
Facua recorda que entre l'IVA i l'impost especial sobre l'electricitat eleven el rebut un 27,19%, mentre que la implantació d'un IVA reduït baixaria fins al 9,32%.
 
D'acord amb els càlculs en funció dels darrers dotze mesos, les factures elèctriques de l'usuari mitjà han representat 911,61 euros (716,79 euros més el 27,19% d'impostos indirectes) i amb un IVA del 4% la factura hauria baixat fins als 783,60 euros, un estalvi de 128 euros a l'any i 10,67 euros al mes.
 

Altres notícies

»El Juliol de Música i Poesia arriba al final de la programació de la 8a edició amb l'últim concert dels quatre programats. El protagonitzaran 'The Gourmets vocal quartet'

»El Col·lectiu Llibertat de Balaguer va llegir eb la seva trobada d'ahir dues cartes de Josep Rull i Jordi Turull i un text de la Taca d'Oli. La marxa sorollosa va acabar a la plaça Pau Casals.

»El Museu de la Noguera organitza la Xerrada 'Arqueologia funerària i antropologia física a al-Anadalús' a càrrec de Júlia Olivé. Tindrà lloc avui divendres, 19 de juliol, a les 5 de la tarda, al Museu de la Noguera.

»Des d'avui 19 de juliol i fins al 3 d'agost la Sala d'exposicions de l'ajuntament de Balaguer acollirà una mostra de còmics creats per Pere Siric (Rafel Molina) sota el títol de 'No és un judici, és una farsa'.

»Sis productors de cervesa artesana, cinc d'ells de la Noguera, participaran aquest dissabte, 20 de juliol, en la 2a Mostra de cervesa artesana 'Noguerale', una iniciativa d'elaboradors cervesers per donar a conèixer els seus productes.

»Balaguer fa una anàlisi dels contenidors de la ciutat per saber si cal augmentar la freqüència de pas dels camions de la recollida selectiva. Tampoc es descarta una campanya per millorar el reciclatge

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza un dijous més el seu Taller de Sardanes dels dijous al vespre a la plaça de Sant Jaume.

»CAL XIRRICLÓ celebra els 65 anys recuperant plats de tota la història del restaurant al seu menú degustació. A partir d'avui 17 de juliol el restaurant iniciarà un viatge gastronòmic al llarg de les 6 dècades que el local ha estat present en la història d

»Les excavacions al Pla d'Almatà de Balaguer mostren 32 tombes del segle XI, en la que possiblement sigui la troballa necrològica més important de Catalunya en aquesta època.

»Aquest dimecres continua el millor humor de la mà de coneguts monologuistes al cicle de monòlegs d'estiu a la plaça del Teatre, avui amb l'actuació de GABRIEL CÓRDOBA.

»El museu de la Noguera organitza aquest dimecres a les 5 de la tarda la xerrada-taller, 'La ceràmica andalusina de Balaguer', a càrrec de Carme Alòs, Eva Solanes i Marta Monjo.

»Sis productors de cervesa artesana participaran el proper dissabte 20 de juliol, en la 2a Mostra de cervesa artesana 'Noguerale', una iniciativa d'elaboradors cervesers per donar a conèixer els seus productes.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt