Web en reformes

Dimecres 19 de Setembre
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram


Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-09-2018

Facua calcula que rebaixar l'IVA de la llum al 4% suposaria un estalvi d'uns 130 euros anuals. L'associació de consumidors demana la creació d'una tarifa regulada per a totes les famílies.

L'associació de consumidors Facua ha afirmat que rebaixar l'IVA de la llum al 4% representaria un estalvi de 130 euros anuals als usuaris, d'acord amb un anàlisis en què s'han pres de referència les tarifes dels darrers dotze mesos amb l'aplicació dels impostos vigents en l'actualitat i la rebaixa de 18 punts fins assolir l'IVA superreduït. 
 
A més, Facua reclama la creació d'una tarifa regulada per a totes les famílies que no superin els 10 kW de potència contractada i determinats límits de consum. El vicepresident i portaveu de l'Associació, Rubén Sánchez, ha entregat aquesta i d'altres reivindicacions per reduir la factura de les famílies al secretari d'Estat d'Energia, José Domínguez, en una reunió aquest dimarts.
 
La rebaixa de l'IVA al 4% no implicaria "contradiccions" amb la legislació comunitària, segons Facua, que justifica la implantació d'una tarifa fixada pel govern espanyol als "desproporcionats preus de la llum l'absència de competència en el sector i la situació econòmica de les famílies espanyoles". 
 
L'associació de consumidors també ha advertit que el bo social de l'anterior govern va ser un "fracàs encara més gran que l'aprovat durant l'etapa socialista de Zapatero", ja que per una banda suposa "descomptes poc significatius i imposa nivells de renta excessivament baixos per accedir-hi" –excepte en el cas de les famílies nombroses- i pel "desconeixement" per part de moltes famílies i que aquestes l'hagin de sol•licitar a les elèctriques.
 
Facua recorda que entre l'IVA i l'impost especial sobre l'electricitat eleven el rebut un 27,19%, mentre que la implantació d'un IVA reduït baixaria fins al 9,32%.
 
D'acord amb els càlculs en funció dels darrers dotze mesos, les factures elèctriques de l'usuari mitjà han representat 911,61 euros (716,79 euros més el 27,19% d'impostos indirectes) i amb un IVA del 4% la factura hauria baixat fins als 783,60 euros, un estalvi de 128 euros a l'any i 10,67 euros al mes.
 

Altres notícies

»Creu Roja La Noguera prepara les primeres Jornades d'Empresa que tindran lloc a Balaguer el 28 de setembre

» La propera setmana es posa en marxa a la Noguera una nova edició del programa 'Noves Oportunitats' a càrrec de l'Associació Reintegra. El programa està adreçat a joves d’entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen.

» El proper dimecres 26 de setembre tindrà lloc a la biblioteca una xerrada 'Introducció a I'opera Puritani de Vincenzo Bellini' a càrrec de Pol Avinyó. La xerrada està emmarcada en el projecte LiceuBIB

»El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, visitarà el proper diumenge la 18a la Fira d'entitats de Balaguer.

»La Fundacio Margarida de Montferrato inaugura el proper divendres dia 21 l'exposició de videoart, Movies, de l'artista Albert Bayona.

»El CRP de la Noguera acull una sessió informativa sobre el programa d'Innovació Educativa STEAMcat. La sessió s'adreça a equips directius i professorat de ciències, tecnologia, visual i plàstica i matemàtiques.

»L'ajuntament de Balaguer i Apropa Cultura han realitzat aquest matí el segon taller de musicoteràpia amb músics de l'Orquestra Julià Carbonell al Teatre Municipal.

»Creu Roja estrena nova furgoneta. El nou vehicle ha estat finançat per l'Obra Social La Caixa. D'altra banda Creu Roja La Noguera prepara les 1es jornades d'empresa per el proper divendres 28 de setembre.

»El Servei de Rehabilitació Comunitària de Balaguer posa en marxa un grup de teatre. Està dirigit a persones amb trastorn mental i té per objectiu d'afavorir la integració, trencar barreres i potenciar el reconeixement social

»La VIII edició de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval, es consolida amb una gran afluència de públic durant tot el cap de setmana.

»Aquest diumenge en el marc de la festa de l'Harpia, ha tingut té lloc el ball ‘La Galop de Balaguer’. Una dansa que es ballava antigament durant la fira dels Enamorats que es feia al setembre.

»Dimarts tindrà lloc al Teatre de Balaguer “Un matí d’orquestra”, taller de musicoteràpia adreçat a les persones amb una discapacitat intel•lectual i a les persones amb Alzheimer, dins del projecte Apropa Cultura.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt