Web en reformes

Diumenge 21 d'Octubre
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

11-10-2018

La compravenda de pisos cau el 3% a l'agost. Barcelona i Girona retrocedeixen en el mercat immobiliari mentre que Lleida i Tarragona se situen en taxes anuals positives del 30% i el 5%, respectivament

La compravenda de pisos a Catalunya a l'agost ha sumat 6.883 operacions immobiliàries, cosa que suposa el 3,15% menys que les registrades el mateix mes de l'any passat, segons les dades facilitades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Mentre que a Catalunya el mercat immobiliari a l'agost va donar signes d'esgotament, en el conjunt de l'estat espanyol, on la recuperació va començar més tard, es van fer 44.637 operacions de compravenda, el 7,36% més que a l'agost del 2017.

A Catalunya, els mercats de Barcelona i Girona han registrat a l'agost taxes anuals negatives de compravenda de pisos, el -5,74% i el -7,54%, respectivament, mentre que les demarcacions de Lleida i Tarragona han crescut el 29,6% i el 5,1%, respectivament.

Les xifres facilitades per l'INE indiquen que a Catalunya a l'agost es van fer 6.883 operacions de compravenda de pisos, amb una caiguda del 3,15% en relació amb l'agost del 2017. Des que va començar a l'any i fins el mes d'agost, a Catalunya s'han registrat tres mesos de decreixement interanuals en la venda de pisos, al març, al maig i a l'agost.

Les operacions protagonitzades per la compravenda de pisos de segona mà són les més rellevants en l'estadística de l'INE. Així, de les 6.883 operacions que es van realitzar a l'agost a Catalunya, 5.912 compravendes, el 85,89% del total, les van protagonitzar els pisos vells, mentre que 971 operacions van correspondre a pisos nous, el 14,11% del total. La venda de pisos nous va créixer el 0,31% mentre que els de segona mà van caure el -3,70%.

A Lleida, el nombre d'operacions de compravenda de pisos a l'agost es va situar en 372 expedients, el 29,62% més que a l'agost de l'any passat. Les comarques de Lleida registren les millors xifres en un mes d'agost des de l'agost del 2010 (386).

De les 372 operacions de compravenda de pisos que es van registrar a l'agost a la demarcació de Lleida, 98 corresponen a pisos nous, el 26,34% del total i amb un creixement espectacular del 122,73%, més del doble en relació amb el mateix més de l'any passat. El nombre de pisos vells venuts a Lleida a l'agost va sumar 274 unitats, el 73,66% del total i amb creixement del 12,76% en relació amb l'agost del 2017.

A l'estat espanyol, el nombre d'operacions de compravenda a l'agost van sumar 44.637 expedients, cosa que va suposar el 7,4% més que el mateix mes de l'any passat. A l'Estat, les xifres d'aquest mes d'agost són les més gran que s'han registrat en aquest mes des de l'any 2007.

Els pisos de segona mà també agafen protagonisme entre les operacions de compravenda a l'estat espanyol. De les 44.637 operacions immobiliàries que es van fer a l'agost, 36.462 corresponien a pisos de segona mà, el 81,69% del total, mentre que els pisos nous només van ser 8.175 operacions, el 18,31% del total. En relació amb l'agost de l'any passat, la compravenda de pisos vells va créixer el 6,86% i els pisos nous el 9,63%.

 


Altres notícies

»Prop de 300 participants aquest dissabte a 'La Festa de la Bicicleta', amb un recorregut pels carrers de Balaguer

»La gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Sr Divina Farreny i el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, han inaugurat aquest mati una nova edició de Firauto. Durant tot el cap de setmana s'exposaran més de 200 vehicles d'ocasió.

» Aquest dissabte torna 'La Festa de la Bicicleta' amb una marxa verda pels carrers de Balaguer i activitats per a totes les edats

»La ciutat de Balaguer acull aquest cap de setmana una nova edició de Firauto, la Fira del vehicle de segona mà i complements, al pavelló Inpacsa .

»Aquest divendres, ha tingut lloc la presentació del poemari 'A ULL NU' de Josep Vallverdú. En l'acte han participat membres de la Cia. de Comèdies Crisi Perpètua amb la lectura d'alguns fragments.

»Balaguer acollirà la II edició de 'Food Explorers de ruta' amb la participació de 22 establiments hostalers de la ciutat

»L'AMI impulsa una moció perquè els plens dels ajuntaments catalans demanin l'abolició de la monarquia espanyola

»Chabab al Amal organitza aquest diumenge a Balaguer una jornada temàtica sobre el paper dels joves musulmans a les associacions islàmiques

»Aquest divendres, tot i la pluja, ha tingut lloc una nova edició de la fira Ciència al Mercadal, on els alumnes s'han endinsat en el món de la ciència

»L'assemblea local del PSC de Balaguer va descartar ahir dijous presentar la moció de censura contra l'actual alcalde Jordi Ignasi Vidal i el seu equip de govern

»El Ministeri de Sanitat porta a la Fiscalia l'associació D'olça Revolució arran de la conferencia promoguda per Josep Pàmies i altres ponents el passat diumenge que promou un producte contra l'autisme.

»Balaguer recupera l'antic nom de 'paeria' per al govern municipal


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt