Dilluns 24 de Juny
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

10-01-2019

Els països de l'euro registren els nivells d'atur més baixos des de la crisi del 2008. Tot i el descens Espanya duplica la mitjana europea i és el segon estat per darrere de Grècia amb més atur

L'atur als països de l'Eurozona se situa amb el 7,9% en els nivells més baixos des de l'octubre del 2008, coincidint amb l'inici de la crisi. Després d'arribar a superar el 12% l'any 2013, moment en què es va arribar a les xifres més altes, el percentatge d'aturats als països de l'euro ha baixat progressivament fins als nivells actuals. Segons les últimes dades publicades per l'Eurostat, l'agència oficial d'estadística de la Unió Europea, el mes de novembre passat més de 16.000 milions de persones es trobaven sense feina a la UE, dels quals 13.000 a la zona euro.
 
Tot i el descens global i la reducció de l'atur a l'Estat en l'últim any, Espanya continua duplicant la mitjana dels països de l'euro amb un 14,7% d'atur registrat, només per darrere de Grècia, que al setembre tenia un 18,6% de la seva població aturada.
 
Seguint el mateix patró, Atenes i Madrid encapçalen la llista d'atur juvenil, amb el 36,6 i el 34,1%, respectivament. De mitjana, l'atur als 19 estats membre de l'Eurozona és del 16,9%. Entre el novembre del 2017 i el setembre del 2018 (últimes dades disponibles), Grècia ha aconseguit reduir el seu atur juvenil en gairebé 8 punts percentuals mentre que des del mateix mes del 2017 fins ara Espanya ha baixat un 2,6%.
 
A l'altre extrem de la llista, els països amb una taxa d'atur més baixa són la República Txeca (1,9%), Alemanya (3,3%) i els Països Baixos (3,5%). Els mateixos estats són també els que registres uns nivells inferiors d'atur entre els joves: República Txeca (4,9%), Alemanya (6,1%) i els Països Baixos (6,9%). Així, per exemple, Espanya multiplica per cinc el percentatge de joves aturats en comparació amb Alemanya.
 

Altres notícies

»Balaguer va celebrar la revetlla de sant Joan amb diferents activitats. A la tarda la Holi Party i bany d'escuma. A la nit l'arribada de la flama del Canigó, el Ball de l'Harpia, rua amb els Diables i música amb Rocktambuls

» Balaguer va organitzar aquest diumenge una Holi Party i un bany d'escuma com a actes previs a la nit de Sant joan

»L'espectacle Els fills de Drako i els Diables de la revetlla de Sant Joan a Balaguer. La flama del Canigó també encendra les fogueres a la comarca de la Noguera amb un munt d'activitats i música arreu del territori.

»Balaguer ha celebrat aquest diumenge la Diada de Corpus. La festivitat ha omplert de catifes de flors la Plaça del Mercadal i el Carrer Miracle.

»Aquest diumenge 23 de juny obriran temporada les piscines del poliesportiu de Balaguer. El passat diumenge o van fer les piscines del barri del secà de Balaguer.

»Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la 'Nit de llegendes' amb Les històries de Maria Bullfarines i les llegendes dels 'Premis Ziryab' entre d'altres. Enguany ha tornat el format de recorregut i s'han programat dues sessions

»Aquest divendres s'ha fet la cloenda del projecte Singulars i l'entrega de certificats als 30 participants dels cursos de soldadura i restauració organitzats per l'Associació Reintegra i amb col·laboracio de l'Ajuntament de Balaguer

»Entre el dilluns 24 de juny i el diumenge 30 de juny el servei de trens entre Balaguer i La Pobla de Segur es realitzarà amb autobús. Entre Lleida i Balaguer el servei de trens serà l’habitual amb algunes excepcions

»L'Escola Municipal de Música de Balaguer ha enregistrat aquest divendres un videoclip de la cançó ''SomMúsica', amb la participació de tots els alumnes del centre.

»Dissabte, 6 de Juliol l'Associació de Comerciants de Balaguer ACB celebra la 5a edició de l'Open Night ACB a Balaguer #ONB19, que esdevé la festa del comerç per excel·lència de la part nova de la ciutat.

»L'espectacle Els fills de Drako i els Diables de Balaguer, Lleida i Alcarràs, seran els protagonistes de la revetlla de Sant Joan a Balaguer.

»Aquest divendres torna a Balaguer la 'Nit de llegendes'. Les històries de Maria Bullfarines i les llegendes s'oferiran aquest any en format recorregut i en dues sessions, una a les 9 de la nit i una altra a 2/4 d'11


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt