Dimecres 24 de Juliol
del 2019



Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram












Ajuntament de Balaguer



Altres notícies

15-04-2019

Els forners lleidatans confien superar les 180.000 mones venudes de l'any passat. El Gremi ofereix una masterclass sobre l'elaboració d'aquests dolços de Pasqua a representants de CCOO i UGT

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu superar enguany les 180.000 mones de Pasqua venudes l'any passat. Els forners lleidatans encaren la campanya amb bones expectatives perquè "els encàrrecs estan més animats que ara fa un any", segons ha explicat la presidenta del Gremi, Pilar Marqués. A Lleida, les mones que més es vendran seran les de nata (un 40% del total), seguides per les de fruita (30%), mentre la resta seran de xocolata i mantega. La majoria de forners lleidatans ha optat per mantenir preus, que oscil•len entre els 20 i 30 euros/quilo. El Gremi de Forners de Lleida ha ofert aquest dilluns una masterclass sobre l'elaboració de mones de Pasqua a representants lleidatans dels sindicats UGT i CCOO.
 
Marqués ha exposat que de Gremi no disposarà de dades exactes fins que acabi la campanya de la mona però ha destacat que, fins al moment, els encàrrecs estan funcionant "molt bé". Per això, els forners lleidatans confien superar les 180.000 unitats venudes l'any passat a la demarcació de Lleida. 
 
A les comarques lleidatanes, les mones que més es venen són les de nata i representen un 40% del total, seguides per les de fruita confitada, que se situen entorn del 30%, mentre la resta són de xocolata, mantega i altres variants. Pel que fa a preus, la majoria dels forners de Lleida ha optat per mantenir els de la campanya passada. En aquest sentit, es mouran entre els 20 i 30 euros/quilo. 
 
La presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha tornat a posar en valor les mones artesanes que elaboren els forners i pastissers respecte a les que comercialitza la gran distribució. "Als lineals dels supermercats ja fa tres o més setmanes que es poden trobar mones" i "si un pa de pessic fa un o dos mesos que està fet, la qualitat no pot ser mai la mateixa si es compara amb un producte recent fet, ni tampoc les qualitats de melmelada, mantega ni de la resta de productes", ha remarcat Pilar Marqués. 
 
El Gremi de Forners de les Terres de Lleida manté el seu vessant solidari i, tal com ha fet en altres ocasions, l'endemà del dia de la mona lliurarà les mones que els forners no hagin venut al menjador social de Lleida per tal que els usuaris també puguin gaudir d'aquest pastís dolç i de la tradició.
 
Masterclass als sindicats UGT i CCOO
 
El Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha ofert aquest dilluns una masterclass sobre l'elaboració de mones de Pasqua. Enguany, els participants han estat una desena de responsables lleidatans dels sindicats CCOO i UGT, que han pogut conèixer de primera mà els secrets de l'elaboració de les mones i, d'aquesta manera, han pogut preparar la seva. "Estem acostumats a veure les mones a les pastisseries però no veiem realment el treball que costa elaborar-les i avui ho hem pogut conèixer", ha exposat la secretària general de CCOO de Lleida, Cristina Rodríguez". "Ens ho hem passat bé i ens hem donat compte de la feina que hi ha al darrera d'aquests grans professionals", ha afirmat Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA a Lleida.
 





Altres notícies

»Balaguer posa en marxa una campanya informativa per evitar la proliferació del mosquit tigre. La campanya pretén donar informació sobre com podem controlar el mosquit tigre i evitar que ens piqui i què cal fer si algú pateix una picada

»L'Associació Amics del Camí de Sant Jaume Balaguer Cruïlla organitza el proper dissabte una caminada popular pel Camí de Sant Jaume. La sortida complementarà les activitats que organitza l'Associació de Veïns del Centre Històric amb motiu de la festivitat

»El Museu de la Noguera organitza aquest dimarts la xerrada ''El sistema hidràulic de la sèquia de Balaguer''. Amb ella es vol donar a conèixer com funcionava la sèquia del Cup i el sistema de reg en època andalusina

»Nerea Bassart Trio actuarà avui al 'Música i Tapes' que tindrà lloc a 2/4 de 9 del vespre al casal Lapallavacara. Funk i soul amb temes en anglès i en català, acompanyada de Xavi Pomar al baix i Pau Josa a la guitarra.

»Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per onada de calor a partir de dilluns a Ponent. L'onada de calor afectarà principalment les comarques de Noguera, Segrià, Pla d'Urgell, Urgell, Segarra, Solsonès, Alt Urgell i Pallars Jussà.

»El Laboratori de les Professions d'Art Estiu arriba al final. Delfí Solsona ha ensenyat avui als infants com fer broquetes de fruita en aquesta darrera setmana dedicada a la cuina.

»Troben un gos mort amagat en una zona forestal de Balaguer i denuncien el seu propietari. La necròpsia conclou que l'animal va morir per traumatismes als dos costats, incompatibles amb un atropellament.

»El Museu de la Noguera organitza la Xerrada ''Tècniques constructives andalusines a la vall de l'Ebre (segles VIII - XII)' a càrrec del Dr. Jesús Brufal. La xerrada tindrà lloc el dilluns 22 de juliol a les 5 de la tarda al Museu de la Noguera.

»Agents Rurals denuncien un ciutadà abocant runes en un terreny forestal a Balaguer.

»El JULIOL DE MÚSICA I POESIA ha ofert aquest diumenge el darrer concert dels quatre programats dins del 8é cicle amb l'actuació 'The Gourmets vocal quartet'

»Aquest cap de setmana Balaguer es escenari del Torneig de Seleccions Autonòmiques Cadet de Bàsquet.

»Aquest dissabte s'ha celebrat a la plaça Mercadal de Balaguer la 2a Mostra de cervesa artesana de la Noguera, 'Noguerale'


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt