Warning: getimagesize(http://www.radiobalaguer.cat/portal/data/76903c90f2c2e4ae80d0735f6207925emetge.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /usr/home/radiobalaguer.cat/web/portal/131/834114af540defc505b61e108cf847e8 on line 46

Divendres 23 d'Agost
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

20-04-2019

Els ciutadans valoren amb un notable els serveis sanitaris públics de Catalunya Salut. Un dels aspectes més ben valorats pels usuaris del sistema sanitari públic és el tracte rebut per part dels professionals

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha publicat els resultats de les darreres enquestes PLAENSA que recullen l’opinió dels ciutadans que han utilitzat els serveis sanitaris públics. També s’han publicat les dades del darrer Baròmetre sanitari de Catalunya, que es fa amb la col•laboració del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) i que recull anualment la valoració de la població sobre l’assistència sanitària pública de Catalunya i d’alguns dels seus serveis.
 
Notable pels usuaris dels serveis d’atenció primària, hospitalària i dels centres de salut mental d’adults
 
Les persones que han estat ateses en l’atenció primària puntuen la satisfacció global amb un 7,87 sobre 10 i el 88% dels enquestats, en cas de poder escollir, tornarien a anar al mateix CAP. Els aspectes més ben valorats són la claredat de les explicacions, la neteja del centre i el tracte del personal mèdic i d’infermeria. Els factors menys valorats són la puntualitat per entrar a la consulta, la facilitat pel dia de visita i el temps que triguen quan truquen per telèfon.
 
Pel que fa a les persones que han estat ingressades en centres hospitalaris puntuen la satisfacció global amb un 8,53 sobre 10 i el 88,5% dels enquestats tornarien a anar al mateix hospital. Les explicacions que es van donar quan es va marxar de l’hospital, l’ajuda a controlar o millorar el dolor i el tracte del personal mèdic i d’infermeria són els aspectes que reben valoracions més positives. Els factors menys valorats són el menjar de l’hospital i el consentiment informat abans de l’operació o de les proves.
 
Les persones que han estat ateses en els centres de salut mental d’adults puntuen la satisfacció global amb un 7,97 sobre 10 i el 82,9% dels enquestats tornarien al mateix centre. Els aspectes millor valorats són la neteja del centre, el tracte personal dels diferents professionals, que les explicacions siguin entenedores i la informació a la família sobre el problema de l’usuari o usuària. Els resultats menys valorats són els que fan referència al temps que triguen a agafar la trucada i a la freqüència de les consultes amb psiquiatria.
 
El Baròmetre sanitari recull les opinions del conjunt de ciutadans sobre els serveis sanitaris públics i privats i altres qüestions de la política sanitària
 
Segons el Baròmetre sanitari, el servei sanitari més ben valorat és l’atenció hospitalària, seguit de l’atenció primària. A l’hora de valorar els diferents elements de l’assistència sanitària, els aspectes que obtenen les millors puntuacions són el tracte rebut per part del personal sanitari, la proximitat al centre i la confiança i seguretat que transmet el personal mèdic. Malgrat que no hi ha cap ítem que suspengui, els aspectes menys valorats són la facilitat per aconseguir visita, el temps d’espera per entrar a la consulta i el temps que es triga a fer les proves diagnòstiques.
 
Les prestacions més valorades són tenir accés als informes clínics per Internet, la possibilitat d’obtenir visita per Internet per a la consulta del metge o metgessa de capçalera i consultar al metge o metgessa de capçalera per telèfon.
 
Respecte al model de gestió del sistema sanitari públic, gairebé sis de cada deu persones enquestades prefereix que estigui en mans de l’Administració pública. Sobre l’ús dels serveis, un 40,9% de les persones enquestades considera que es fa un ús adequat dels serveis i les prestacions sanitàries públiques. Per contra, un 37,0% creu que la ciutadania en fa un ús excessiu.
 
Pel que fa a la fiscalitat dels serveis públics, es detecta una divisió d’opinions entre aquells que creuen que s’han de mantenir els actuals impostos per conservar els mateixos serveis (42,2%) i aquells altres que estarien disposats a pagar més impostos a canvi de millorar la prestació dels serveis públics (39,2%).
 

Altres notícies

»El dissabte dia 24 d'agost tindrà lloc a Balaguer el concert 'Les melodies més belles de la música popular per a veu i piano' a càrrec de la soprano Eva Ruiz i de la pianista Marta Mesalles dins del Cicle Música als Castells.

»Finalitzen els primers contractes del Programa Treball i Formació 2018, adreçats a persones aturades, del Consell Comarcal de la Noguera

»El monologuista i youtuber Dani Lagi ha ofert aquest dimecres el seu monòleg a la Plaça del Teatre de Balaguer amb un gran èxit d'assistència de públic.

»El Servei d'Intervenció Socioeducativa de la Noguera visita el parc d'atraccions del Tibidabo amb tots els infants usuaris del SIS de la comarca.

»Un dimecres més tornen els monòlegs d'estiu a la Plaça del teatre de Balaguer. L'actor de Stand-Up Comedy i Youtuber català Dani Lagi serà l'encarregat de posar l'humor a la vetllada.

»Joan Blau ha omplert la terrassa del casal Lapallavacara aquest dimarts d'uns d'un nou concert de Música i Tapes.

»Més participació, més nivell i més èxit que mai. Això és el que s'espera per al proper dissabte 24 a la capital de la Noguera en el mac de la 14a EDICIÓ triatló muntanya i 2a edició del quadratló

»Homentage a la Sra. Bepeta Calvís i Marsell, una àvia centenària de Balaguer

»Balaguer remodela els lavabos del col·legi Gaspar de Portolà, que daten de quan es va inaugurar el centre escolar, fa més de 40 anys. La reforma és integral i també inclou el canvi dels tancaments i les portes

»Joan Blau serà el protagonista aquest dimarts del cicle 'Música i Tapes', un cicle de concerts organitzat per l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Balaguer que té lloc tots els dimarts de juliol i agost a la terrassa del casal Lapallavacara.

»El rebut mitjà de l'IBI urbà a Lleida varia força entre municipis molt propers, segons publica el diari Segre. L'alcalde de Balaguer diu que la comparativa s'hauria de fer tenint en compte factors com la superfície o l'antiguitat dels immobles

»La mostra 'Santa Maria de les Franqueses, petjades del Cister a la Noguera' viatja a Vallbona de les Monges on estarà esposada al Monestir de Santa Maria fins al 31 d'agost.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt