Dilluns 27 de Maig
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

23-04-2019

Els hospitals públics de Lleida demanen silenci. La reducció de la intensitat acústica permet millorar el descans i la recuperació dels pacients

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida impulsen aquesta setmana una campanya conjunta per lluitar contra la contaminació acústica.  Els dos hospitals se sumen per segon any consecutiu a aquesta iniciativa que té per objectiu sensibilitzar els pacients i els professionals per promoure la preservació d’un ambient acústic òptim als hospitals i evitar així les molèsties i els efectes perjudicials que el soroll té per a la salut. 
 
A l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, la campanya de conscienciació ha comptat aquest matí amb la col•laboració de l’ONG Pallapupas. Dues pallasses s’han passejat per les sales d’espera i per diferents estàncies demanant silenci mitjançant l’humor i el teatre. Per la seva banda, l’Hospital Universitari Santa Maria ha instal•lat al vestíbul del centre una exposició amb fotografies de professionals i usuaris demanant silenci.
 
Els hospitals Arnau i Santa Maria compten amb un grup de treball que du a terme accions al llarg de l’any per conscienciar pacients i professionals de la importància de reduir el soroll. Algunes d’aquestes accions han suposat la instal•lació de pantalles a les sales d’espera, l’eliminació de la megafonia o la instal•lació d’un dispositiu al Servei de Medicina Intensiva que alerta quan pugen els decibels per sobre dels nivells òptims. Tot plegat ha contribuït a rebaixar el nivell de soroll als centres tot i que continua estant per sobre dels nivells recomanats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).
 
Segons alerta l’Institut Català de la Salut, el soroll durant el descans està relacionat amb l’aparició de malalties cardiovasculars i amb alteracions immunitàries i anímiques. A més, la reducció de la intensitat acústica permet millorar el descans i la recuperació dels pacients. L’OMS recomana que a les habitacions dels hospitals no se superin els 40 decibels, però és habitual sobrepassar els 60. 
 
Abaixar la veu durant els canvis de torn, a les sales d’espera o als passadissos, disminuir el volum dels dispositius electrònics i els telèfons o tancar les portes de les habitacions són accions senzilles que contribueixen a disminuir el soroll i millorar la qualitat ambiental.
 

Altres notícies

»ERC arrasa a Balaguer i obté la majoria absoluta. És el primer cop que un partit aconsegueix la majoria absoluta en unes municipals a la capital de la Noguera des de les primeres eleccions democràtiques.

»Un total de 10.845 votants estan cridats aquest diumenge a les urnes per decidir qui serà el nou alcalde de Balaguer durant els propers quatre anys. A la capital de la Noguera opten a l'alcaldia vuit candidatures

»La participació en les municipals a Balaguer a les 18 hores és del 51,65%. A Catalunya és del 50,9% i al conjunt de l'Estat, el 50,06%

»L'Assolellats de Balaguer ha omplert aquest diumenge el parc del al barri del Secà de Balaguer. L'espectacle de dansa infantil UN DIA de la companyia Roseland Musical s'ha pogut veure en dos passis, a les 12h i 13h.

»L'Escola Municipal de Música ha fet aquest dissabte el Concert de Primavera on s'ha presentat la cançó SomMúsica composada pels professors del centre i inspirada en la campanya SomRiu Balaguer.

»Un apoderat d'un altre partit amenaça un membre de Junts per Balaguer quan aquest li recrimina la seva presència a la porta del col·legi electoral de LaPallavaCara, entenent aquesta presència com una coacció als votants

»Aquest dissabte té lloc el segon torneig 'l’esport ens uneix' al pavelló d'Inpacsa de la ciutat de Balaguer amb la participació d'un centenar d'esportistes i voluntaris

»Balaguer celebra aquest dissabte el VIII MERCAT DEL VELL i la FESTA DEL COMERÇ JUST I FINANCES ÈTIQUES durant tot el dia al passeig de l'estació.

»L'Associació Reintegra i l'Ajuntament de Balaguer signen un conveni de col·laboració pel projecte Singulars. El conveni l'han signat l'alcalde Jordi Ignasi Vidal i Gemma Gallart, presidenta de l'Associació a les terres de Lleida.

»Un total de 10.845 balaguerins i balaguerines estan cridats aquest diumenge a les urnes per decidir qui serà l'alcalde de Balaguer durant els propers quatre anys. Pel que fa a les europees estan cridats a les urnes una mica menys de votants, 10.786.

»Balaguer celebra dissabte la FESTA DEL COMERÇ JUST I FINANCES ÈTIQUES organitzada per l'Associació DÓNA PAS i en la qual s'inclou el VIII MERCAT DEL VELL.

»L'assolellats de Balaguer arriba aquest diumenge al barri del Secà de Balaguer. L'espectacle de dansa infantil UN DIA de la companyia Roseland Musical es podrà veure en dos passis (12h i 13h) al parc del Secà


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt