Dijous 23 de Maig
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

24-04-2019

CCOO de Lleida exigeix treballar sense riscos. Lleida va registrar l'any passat 7 accidents laborals mortals, 5 menys que al 2017. En tot l'any hi van haver prop de 6.000 accidents laborals, la gran majoria lleus

 

Com cada any, CCOO de Lleida ha commemorat el Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball i ho ha fet el dia 24 d’abril amb una assemblea de delegats i delegades.

 

La jornada reivindicativa ha començat amb la presentació de l’informe del Consell de Relacions Laborals: Exposició laboral a fibres d’amiant a Catalunya, a càrrec de Francesc Montoro, responsable de Salut Laboral de CCOO de Catalunya. Ha continuat amb el lliurament de la Targeta Vermella titulada “Sensibilitzem sobre feines invisibles”, a càrrec de les delegades de les empreses Clanser i Clece, i les intervencions de les delegades de salut laboral de Clarel, que han explicat la seva experiència relacionada amb la salut i la seguretat al seu centre de treball. Després Cristina Rodríguez, secretària general de CCOO de Lleida, ha presentat l’informe de sinistralitat laboral a les terres de Lleida.

Per acabar la jornada, els delegats i delegades s’han concentrat al davant del sindicat per reclamar la millora de la salut i la seguretat a la feina i per exigir treballar sense riscos, i han llegit el manifest que el sindicat havia preparat per a aquest dia.

El 28 d’Abril, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, a CCOO recordem les persones treballadores que han mort, o han perdut la salut per guanyar-se la vida, i ens comprometem a lluitar durant la resta de l’any per posar fi a la precarietat, la desigualtat i les injustes condicions de treball que es troben al darrere dels accidents i de les malalties professionals.

 
 
La demarcació de Lleida va registrar l'any 2018 set accidents laborals mortals, cinc menys a al 2017. Segons l'informe de CCOO, es van produir 5.922 accidents laborals, dels quals 5.869 van ser lleus i respecte a l'any anterior es van incrementen en un 4,32%. Els accidents greus també van augmentar en un 15% amb un total de 46. 
 
La de Lleida és l'única demarcació de Catalunya on baixen els accidents mortals mentre que Girona n'iguala el nombre. Pel que fa als accidents in itinere, a les terres de Lleida se'n van produir un total de 621, dels quals 14 són molt greus, 605 lleus i 2 mortals. Respecte a l'any anterior, 2 persones menys han perdut la vida anant o tornant de treballar.
 
A Catalunya l'any 2018 es van produir 242.083 accidents de treball, un 1,7% més que l'any anterior. D'aquests accidents de treball, 94.695 van causar baixa laboral, baixes que es van incrementar un 3,91% respecte del 2017. Els accidents in itinere, van augmentar un 5,92%. En total, a Catalunya, es van produir 19.653 accidents laborals anant o tronant de treballar.
 

Altres notícies

»Aquest diumenge 26 de maig continua el 1r cicle de primavera d'espectacles familiars als parcs urbans de Balaguer, l'Assolellats, amb l'espectacle UN DIA, de Rosland Musical.

»Dos vehicles han xocat frontalment a primera hora d'aquesta tarda al carrer la Banqueta de Balaguer. El xoc no ha estat greu i s'han pogut retirat ràpidament els cotxes i restablir el trànsit amb normalitat.

»L'Ajuntament de Balaguer, amb la col·laboració de l'ABS de Balaguer organitza el proper dia 23 de maig a les 20:00h al casal Lapallavacara el taller de cuina gratuït 'Esmorzars Saludables'.

»L'Ajuntament de Balaguer fa una crida a la ciutadania perquè participi i contesti el qüestionari online que hi ha la pàgina web del consistori sobre percepció i vivències de violències sexuals en espais i entorns festius.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat acollirà aquest dijous dia 23 de maig la Xerrada 'Auxili, el meu bebè no para de plorar! què puc fer? Consells per a les famílies'

»L'Ajuntament de Balaguer està elaborant una diagnosi sobre les dinàmiques de les violències sexuals i sexistes en espais festius. Tothom pot participar en aquesta diagnosi fins al 28 de maig mitjançant un qüestionari on-line

»Balaguer organitza per tercer any consecutiu l'activitat JAZZ AL PATI, una mostra internacional per a joves intèrprets de jazz. Enguany s'ha convidat a la mostra el Conservatori de Perpinyà i, com a novetat, hi haurà un concert familiar

»Aquest dissabte 25 de maig tindrà lloc el Concurs de DJs per la Transsegre 2019. 12 djs disposaran de 30 minuts cadascun per convèncer el públic present al pavelló Molí de l'Esquerrà, que és qui triarà per les xarxes socials

»El festival Pint of Science aterra a Balaguer aquest dimarts amb les conferències 'Mirades de l'Univers'. Es farà de 8 a 10 del vespre al Bar Fleming i amb el PAM Montsec i l'Institut de Ciències del Cosmos de la UB.

»Aquest dilluns l'ajuntament de Balaguer ha rebut a l'equip Benjamí A del EFS Comtat d'Urgell que han estat campions de lliga en la seva categoria.

»El CF Balaguer obre les portes dels entrenaments dels seus equips de categoria futbol 7. L'equip de coordinació vol mostrar la metodologia dels seus entrenaments per atreure infants de cara la temporada vinent

»Balaguer celebra el proper dissabte 25 de maig la FESTA DEL COMERÇ JUST I FINANCES ÈTIQUES organitzada per l'Associació DÓNA PAS i en la qual s'inclou el VIII MERCAT DEL VELL.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt