Dimarts 25 de Juny
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

20-05-2019

Ecologistes en Acció avisa de greus conseqüències socials i econòmiques per la reducció dels insectes pol·linitzadors. L'organització demana al govern espanyol mesures per conservar les abelles

Ecologistes en Acció ha avisat aquest dilluns de greus conseqüències ambientals, socials i econòmiques de la reducció dels insectes pol•linitzadors. Aquest dilluns és el Dia Mundial de les Abelles, i dimecres el de la Biodiversitat. L'organització demana al govern espanyol mesures urgents per conservar la població d'abelles, que està en una situació d'important regressió. La reducció de la pol•linització posa en risc la biodiversitat però també és essencial en els ecosistemes terrestres. És vital per a la producció d'aliments. El 70% dels cultius a Espanya per a consum humà depenen dels insectes que desenvolupen la pol•linització.
 
També ofereixen productes com mel, cera o medicaments, i contribueixen directament a la producció de fibres com el cotó i el lli, o materials de construcció com la fusta.
 
S'estima que en els últims 27 anys, les poblacions d'insectes voladors s'han reduït un 76%. Almenys un terç està en perill d'extinció. Aquesta pèrdua d'insectes pol•linitzadors posa en perill el bon funcionament dels ecosistemes i la producció dels aliments.
 
Les principals amenaces per als insectes tenen a veure amb activitats humanes com la fragmentació d'hàbitats, el canvi en l'ús de la terra, els productes químics agrícoles i industrials, els paràsits i les malalties, les espècies exòtiques invasores, les col•lisions en carreteres, el canvi climàtic i diverses pràctiques agrícoles.
 
Entre altres mesures, Ecologistes en Acció reclama que es recuperin hàbitats favorables per als pol•linitzadors mitjançant bones pràctiques agrícoles; que es redueixi en un 50% l'ús de plaguicides, i que es controli la introducció de noves espècies exòtiques invasores.
 

Altres notícies

»Balaguer va celebrar la revetlla de sant Joan amb diferents activitats. A la tarda la Holi Party i bany d'escuma. A la nit l'arribada de la flama del Canigó, el Ball de l'Harpia, rua amb els Diables i música amb Rocktambuls

» Balaguer va organitzar aquest diumenge una Holi Party i un bany d'escuma com a actes previs a la nit de Sant joan

»L'espectacle Els fills de Drako i els Diables de la revetlla de Sant Joan a Balaguer. La flama del Canigó també encendra les fogueres a la comarca de la Noguera amb un munt d'activitats i música arreu del territori.

»Balaguer ha celebrat aquest diumenge la Diada de Corpus. La festivitat ha omplert de catifes de flors la Plaça del Mercadal i el Carrer Miracle.

»Aquest diumenge 23 de juny obriran temporada les piscines del poliesportiu de Balaguer. El passat diumenge o van fer les piscines del barri del secà de Balaguer.

»Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la 'Nit de llegendes' amb Les històries de Maria Bullfarines i les llegendes dels 'Premis Ziryab' entre d'altres. Enguany ha tornat el format de recorregut i s'han programat dues sessions

»Aquest divendres s'ha fet la cloenda del projecte Singulars i l'entrega de certificats als 30 participants dels cursos de soldadura i restauració organitzats per l'Associació Reintegra i amb col·laboracio de l'Ajuntament de Balaguer

»Entre el dilluns 24 de juny i el diumenge 30 de juny el servei de trens entre Balaguer i La Pobla de Segur es realitzarà amb autobús. Entre Lleida i Balaguer el servei de trens serà l’habitual amb algunes excepcions

»L'Escola Municipal de Música de Balaguer ha enregistrat aquest divendres un videoclip de la cançó ''SomMúsica', amb la participació de tots els alumnes del centre.

»Dissabte, 6 de Juliol l'Associació de Comerciants de Balaguer ACB celebra la 5a edició de l'Open Night ACB a Balaguer #ONB19, que esdevé la festa del comerç per excel·lència de la part nova de la ciutat.

»L'espectacle Els fills de Drako i els Diables de Balaguer, Lleida i Alcarràs, seran els protagonistes de la revetlla de Sant Joan a Balaguer.

»Aquest divendres torna a Balaguer la 'Nit de llegendes'. Les històries de Maria Bullfarines i les llegendes s'oferiran aquest any en format recorregut i en dues sessions, una a les 9 de la nit i una altra a 2/4 d'11


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt