Dilluns 23 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

22-05-2019

El Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima de la Diputació de Lleida, obre el termini de presentació de propostes. Uns 120 municipis de la demarcació podran finançar projectes

S’hi podran acollir aquells ajuntaments signataris del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses i es presentarà a l’Oficina del Pacte de la Unió Europea a través del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació
 
El compromís és treballar en la reducció d’un 40% en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle
 
La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha obert el termini de presentació de propostes de subvenció  per regular el procediment per a la concessió directa d’ajuts als ajuntaments de la demarcació de Lleida signataris del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a la redacció del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), que ha de ser presentat a l’Oficina del Pacte de la Unió Europea.
 
L’import de les subvencions es determinarà en funció de la població de l’ajuntament sol•licitant, de manera que s’atorgaran amb els següents paràmetres:
 
 
 
•        Fins a 600 habitants:                fins a 2.100 €
 
•        De 601 a 1.500 habitants:         fins a 2.630 €
 
•        De 1.501 a 5.000 habitants:      fins a 4.100 €
 
•        De 5.001 a 10.000 habitants:    fins a 5.850 €
 
•        Més de 10.000 habitants:         fins a 9.100 €
 
 
 
Els 135 municipis de la província de Lleida adherits al Pacte dels Alcaldes s’han compromès a executar accions per assolir reduccions d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de com a mínim el 40% i l’adopció d’un enfocament conjunt per abordar la mitigació i adaptació al canvi climàtic.
 
El PAESC és un document de planificació energètica i d’adaptació al canvi climàtic local, que conté les accions que cada ens local es compromet a dur a terme per superar els objectius establerts per la UE per al 2030.
 
Gràcies a aquest PAESC, uns 120 municipis de la demarcació podran finançar, mitjançant projectes propis o coordinats per la Diputació de Lleida, actuacions de millora energètica d’enllumenat públic (leds), rehabilitació energètica d’edificis i equipaments públics o projectes de biomassa, amb una inversió global de 21 M€,  una aportació neta de la Diputació de Lleida de 5.250.000 € i una captació de fons FEDER de 10,5 M€, fins a l’any 2021.
 
D’altra banda, 98 municipis signants del Pacte dels Alcaldes han demanat accés al Programa de Gestió Energètica Municipal, mitjançant el qual poden seguir de forma autònoma l’evolució dels consums energètics dels seus equipaments i edificis municipals, detectant problemes de consum i programant millores. Aquest programa ha permès entre 2015 i 2019 habilitar 158 tècnics municipals en gestió d’energia mitjançant més de 1.200 hores de formació.
 

Altres notícies

»Uns desconeguts destrossen les lletres de NO CALLAREM que es trobaven en un balcó particular del Mercadal. La policia està investigant el cas.

»Centenars de persones han assistit aquest diumenge al matí a l'activitat 'El vermut et porta la moda' que s'ha fet a Balaguer, organitzat per l'Associació de Comerciants.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ha preparat per aquest diumenge la iniciativa anomenada 'El vermut et porta la moda'. Hi haurà una passarel·la de moda i degustacions de tapes i vermut amb música en directe.

»Balaguer acull aquest dissabte una trobada de regidors i regidores de joventut de Lleida. La trobada està organitzada per la Direcció General de Joventut i s’han donat a conèixer els recursos que la DGJ aporta al món local

»Josep Vallverdú 'Després de 50 anys, 'Rovelló' és una figura clàssica amb fidelitat d'avis, pares i fills'. L'escriptor balaguerí, que acaba de complir 96 anys, publicarà entre desembre i gener un nou llibre de poemes 'Pa de Forment'

»Aquest dissabte s'ha celebrat la cloenda de la 2a edició del Bibliotrivial, hereu del Rally de la Biblioteca, amb l'espectacle 'La màgia dels llibres' a càrrec de la Companyia MagiaDiver.

»Aquest dissabte té lloc la trobada de les parelles guanyadores de la campanya comercial 'Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir'. Visitaran la ciutat turística, alguns equipaments i faran un dinar.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer celebra diumenge la iniciativa 'El Vermut et porta la moda'. Hi haurà una passarel•la de moda i degustacions de tapes i vermut amb música en directe. A més, els comerços de la zona obriran portes durant tot el matí

»El TSJC rebaixa la vigilància dels Mossos en seus judicials i la limita a la Ciutat de la Justícia i a la seu del TSJC. Retira l'ordre perquè els agents custodiïn els jutjats del Vendrell, Gandesa, Balaguer, Cervera, Solsona i Berga

»La mostra 'Santa Maria de les Franqueses, petjades del Cister a la Noguera' viatja al Monestir de Santes Creus on estarà exposada fins a finals d'octubre.

»Després d'un gir de marcador al darrer quart el CasadeMont Zaragoza es va acabar imposant al MoraBanc Andorra per 90 a 93 en el partit ple d'espectacle que es va celebrar ahir al pavelló 1r d'Octubre de Balaguer.

»La Generalitat ha comprat a petició del Museu de la Noguera una talla del segle XV que representa una santa amb els escuts de Pere II i la casa d'Entença. A finals de tardor serà exposada a la col·lecció permanent del museu.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt