Dilluns 13 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

23-05-2019

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya destina 118 milions d'euros al foment i millora de l'ocupació dels col·lectius més vulnerables

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) destinarà aquest any 118.063.000 euros a millorar la formació i les competències professionals de les persones aturades per millorar la seva situació i expectatives i facilitar la seva reincorporació al mercat de treball. Aquests diners es distribuiran a través de set programes, liderats pel SOC, i que s’executaran a través dels ajuntaments i el món local, les empreses privades i les entitats del tercer sector social. El SOC calcula que unes 26.000 persones es beneficiaran d’aquesta iniciativa.
 
Tot i que cadascun dels programes s’adreça a col·lectius específics amb necessitats concretes (en algun cas fins i tot tenen un abast territorial determinat) l’objectiu general és millorar la qualificació i ampliar les competències professionals de les persones aturades i també d’aquelles amb feines precàries o de baixa qualificació.
 
Cal tenir present que 3 de cada 4 ciutadans que es troben a l’atur no disposen d’una qualificació que els permeti una inserció laboral amb unes mínimes garanties de futur. En aquest sentit, la realitat confirma la relació directa entre els baixos nivells de qualificació i l’atur de llarga durada.
 
Els programes també estan pensats per adequar-se a les exigències i necessitats actuals del mercat laboral. Els destinataris són persones i col·lectius en risc d’exclusió social, amb baixa qualificació, en situació d’atur de llarga durada (especialment majors de 50 anys), dones en situació de violència de gènere o bé que volen reincorporar-se al mercat de treball, nouvinguts, persones amb necessitat de reciclatge, persones amb discapacitat i treballadors ocupats en sectors en reestructuració, entre d’altres.
 
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, considera que “la primera prioritat de les polítiques d’ocupació és el treball de qualitat, que ha d’estar al costat del progrés econòmic del país”. El Homrani subratlla que “no hi ha competitivitat real sense qualitat del treball que es crea. Volem progrés però també progrés social”. En la mateixa línia el conseller destaca que “tots els aturats i les aturades del país tenen al seu abast l’acompanyament i l’assessorament perquè treballem per arribar a tothom que necessita una feina”.
 
Els programes aprovats avui pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya són els següents:
 
·         Treball i formació. Aquest programa té per objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones aturades o inactives, especialment aquelles amb més dificultats d’accés al mercat laboral, per mitjà de l’adquisició d’experiència laboral i de formació.
 
o   Pressupost. 53.413.000 euros
 
·         Treball als barris. Promou actuacions de millora de la qualitat de vida de les persones que resideixen en barris i àrees urbanes que, per les seves característiques, requereixen d’una atenció especial des del punt de vista ocupacional, social i econòmic per contribuir a l’equilibri social i territorial.
 
o   Pressupost. 32.150.000 euros
 
·         Enfeinat. Fomenta accions per a la contractació laboral temporal i l’acompanyament a la inserció de les persones en situació d'atur de llarga durada. L'objectiu és millorar l’ocupabilitat, trencar la situació de desocupació, evitar-ne la cronificació i facilitar experiència professional per a la inserció laboral.
 
o   Pressupost. 18.000.000 euros
 
·         Ubicat. Programa que inclou actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional de les persones desocupades, inactives, o persones treballadores, preferentment, aquelles que es troben en situació de precarietat laboral.
 
o   Pressupost. 6.000.000 euros
 
 
·         Programa d’aprenentatge per a l’especialitzacióPrograma mixt de formació i treball que proporciona a les persones poc qualificades l’oportunitat de formar-se i adquirir, mentre estan treballant, les competències transversals i bàsiques que necessiten.
 
o   Pressupost. 3.500.000 euros
 
·         Treball a les 7 comarques. Promou projectes ocupacionals i de desenvolupament local en set comarques (Terra Alta, Ribera d’Ebre, Baix Ebre, Montsià, Anoia, Pallars Jussà i Ripollès) que tenen una major necessitat de reactivació econòmica. L’objectiu és estimular la creació d’activitat i la generació d’ocupació que afavoreixi la permanència de la població al territori.
 
o   Pressupost. 2.700.000 euros
 
·         Projectes innovadors i experimentals. Programa que dóna suport a la implementació de projectes que responguin als nous reptes de la situació socioeconòmica i ocupacional. L’objectiu és crear i mantenir ocupació de qualitat, millorar l’activitat dels sectors productius estratègics i possibilitar la inserció de les persones més desafavorides.
 

Altres notícies

»La Federació Catalana de Bàsquet continua confiant amb Balaguer, com a sèu dels seus Campus de Tecnificació que es realitza aquest dies al pavelló d’Inpacsa.

»Les piscines municipals de Balaguer participen aquest cap de setmana la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. Tota la recaptació de dissabte i diumenge es destinarà a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Balaguer ha celebrat aquest dissabte el Transsegre Festival 2020, coincidint amb el cap de setmana en que estava previst celebrar la festa, suspesa per la pandèmia. Han actuat grups musicals i djs locals i s'oferirà online.

»La Paeria de Balaguer mantindrà els torns a les piscines municipals per respecte a la situació actual, en que s'han incrementat el nombre de brots. Els torns es mantindran uns dies més a l'espera de l'evolució de la situació. 

»Aquest divendres 10 de juliol s'ha fet l'acte d'inauguració i promoció de la nova zona verda i de solàrium de la piscina del poliesportiu, amb un concert de Marina and Marta.

»El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, fa una crida a la prudència i a tenir consciència que la situació no està superada, davant del repunt de casos de covid-19 a la ciutat. Demana 'seny, responsabilitat i visió col·lectiva'.

»El Taller Cota Zero 2020 organitzat pel Museu de la Noguera al Castell Formós de Balaguer posa al descobert les restes de la muralla que es va construir durant la Guerra dels Segadors.

»Repunten els casos de covid-19 a Balaguer des de principis de juliol, sobretot entre gent jove. Tot i això, l'augment no és preocupant ni alarmant, segons asseguren des de la Paeria. La capital de la Noguera registra 207 casos positius des de l'inici de l

»Balaguer inaugura aquest divendres la nova zona solàrium de la piscina del poliesportiu. Es farà amb el concert de Marina and Marta, amb aforament limitat

»Aquest divendres dia 10 cinema a la fresca amb la projecció de la pel-lícula apta per a tots els públics, Operació panda a les 22 h a la plaça del Teatre amb aforament limitat a 200 espectadors.

»La Paeria de Balaguer fa un missatge a la calma davant dels rumors que les últimes hores senyalen un possible rebrot a la capital de la Noguera. Les dades proporcionades per salut afirmen que no són preocupants.

»Prop de 30 persones han assistit aquest dijous a la primera sessió de zumba d'aquest estiu dins del programa Esport i salut. Les sessions es fan aquest any a la plaça del Teatre.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt