Dimarts 20 d'Agost
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

23-05-2019

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya destina 118 milions d'euros al foment i millora de l'ocupació dels col·lectius més vulnerables

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) destinarà aquest any 118.063.000 euros a millorar la formació i les competències professionals de les persones aturades per millorar la seva situació i expectatives i facilitar la seva reincorporació al mercat de treball. Aquests diners es distribuiran a través de set programes, liderats pel SOC, i que s’executaran a través dels ajuntaments i el món local, les empreses privades i les entitats del tercer sector social. El SOC calcula que unes 26.000 persones es beneficiaran d’aquesta iniciativa.
 
Tot i que cadascun dels programes s’adreça a col·lectius específics amb necessitats concretes (en algun cas fins i tot tenen un abast territorial determinat) l’objectiu general és millorar la qualificació i ampliar les competències professionals de les persones aturades i també d’aquelles amb feines precàries o de baixa qualificació.
 
Cal tenir present que 3 de cada 4 ciutadans que es troben a l’atur no disposen d’una qualificació que els permeti una inserció laboral amb unes mínimes garanties de futur. En aquest sentit, la realitat confirma la relació directa entre els baixos nivells de qualificació i l’atur de llarga durada.
 
Els programes també estan pensats per adequar-se a les exigències i necessitats actuals del mercat laboral. Els destinataris són persones i col·lectius en risc d’exclusió social, amb baixa qualificació, en situació d’atur de llarga durada (especialment majors de 50 anys), dones en situació de violència de gènere o bé que volen reincorporar-se al mercat de treball, nouvinguts, persones amb necessitat de reciclatge, persones amb discapacitat i treballadors ocupats en sectors en reestructuració, entre d’altres.
 
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, considera que “la primera prioritat de les polítiques d’ocupació és el treball de qualitat, que ha d’estar al costat del progrés econòmic del país”. El Homrani subratlla que “no hi ha competitivitat real sense qualitat del treball que es crea. Volem progrés però també progrés social”. En la mateixa línia el conseller destaca que “tots els aturats i les aturades del país tenen al seu abast l’acompanyament i l’assessorament perquè treballem per arribar a tothom que necessita una feina”.
 
Els programes aprovats avui pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya són els següents:
 
·         Treball i formació. Aquest programa té per objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones aturades o inactives, especialment aquelles amb més dificultats d’accés al mercat laboral, per mitjà de l’adquisició d’experiència laboral i de formació.
 
o   Pressupost. 53.413.000 euros
 
·         Treball als barris. Promou actuacions de millora de la qualitat de vida de les persones que resideixen en barris i àrees urbanes que, per les seves característiques, requereixen d’una atenció especial des del punt de vista ocupacional, social i econòmic per contribuir a l’equilibri social i territorial.
 
o   Pressupost. 32.150.000 euros
 
·         Enfeinat. Fomenta accions per a la contractació laboral temporal i l’acompanyament a la inserció de les persones en situació d'atur de llarga durada. L'objectiu és millorar l’ocupabilitat, trencar la situació de desocupació, evitar-ne la cronificació i facilitar experiència professional per a la inserció laboral.
 
o   Pressupost. 18.000.000 euros
 
·         Ubicat. Programa que inclou actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional de les persones desocupades, inactives, o persones treballadores, preferentment, aquelles que es troben en situació de precarietat laboral.
 
o   Pressupost. 6.000.000 euros
 
 
·         Programa d’aprenentatge per a l’especialitzacióPrograma mixt de formació i treball que proporciona a les persones poc qualificades l’oportunitat de formar-se i adquirir, mentre estan treballant, les competències transversals i bàsiques que necessiten.
 
o   Pressupost. 3.500.000 euros
 
·         Treball a les 7 comarques. Promou projectes ocupacionals i de desenvolupament local en set comarques (Terra Alta, Ribera d’Ebre, Baix Ebre, Montsià, Anoia, Pallars Jussà i Ripollès) que tenen una major necessitat de reactivació econòmica. L’objectiu és estimular la creació d’activitat i la generació d’ocupació que afavoreixi la permanència de la població al territori.
 
o   Pressupost. 2.700.000 euros
 
·         Projectes innovadors i experimentals. Programa que dóna suport a la implementació de projectes que responguin als nous reptes de la situació socioeconòmica i ocupacional. L’objectiu és crear i mantenir ocupació de qualitat, millorar l’activitat dels sectors productius estratègics i possibilitar la inserció de les persones més desafavorides.
 

Altres notícies

»Homentage a la Sra. Bepeta Calvís i Marsell, una àvia centenària de Balaguer

»Balaguer remodela els lavabos del col·legi Gaspar de Portolà, que daten de quan es va inaugurar el centre escolar, fa més de 40 anys. La reforma és integral i també inclou el canvi dels tancaments i les portes

»Joan Blau serà el protagonista aquest dimarts del cicle 'Música i Tapes', un cicle de concerts organitzat per l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Balaguer que té lloc tots els dimarts de juliol i agost a la terrassa del casal Lapallavacara.

»El rebut mitjà de l'IBI urbà a Lleida varia força entre municipis molt propers, segons publica el diari Segre. L'alcalde de Balaguer diu que la comparativa s'hauria de fer tenint en compte factors com la superfície o l'antiguitat dels immobles

»La mostra 'Santa Maria de les Franqueses, petjades del Cister a la Noguera' viatja a Vallbona de les Monges on estarà esposada al Monestir de Santa Maria fins al 31 d'agost.

»L'agenda del cap de setmana a Balaguer, comarca i territori, amb les Festes Majors com a protagonistes. Avui continuen a comarca els actes a Àger, Albesa, Butsènic d'Urgell, Castelló de Farfanya, Cubells, Les Avellanes, Montsonis.

»26a EDICIÓ de la MARATÓ DE PESCA A BALAGUER 17 I 18 D'AGOST

»Bona ocupació turística aquest pont del 15 d'agost al Pirineu de Lleida. A Balaguer el Centre d'interpretació de l'Or del Segre registra pràcticament el ple en les visites i tallers de recerca d'or al Riu aquest estiu

»El Club Futbol Balaguer jugarà aquest proper dissabte a les 7 de la tarda a Almacelles el partit de tornada de Copa Lleida. D'altra banda va empatar a 0 l'amistós jugat aquest dimecres al municipal contra l'Ascó

»Gemma Vilarasau, regidora d'esports a la Paeria de Balaguer serà la nova 'Assessora de Relacions amb Entitats i Associacions' a la Diputació de Lleida. Vilarasau compaginarà els dos càrrecs encara que el seu sou serà de la Diputació.

»Aquest dimecres continua el millor humor de la mà de coneguts monologuistes al cicle de monòlegs d’estiu a la plaça del Teatre. Avui serà el torn de la monologuista Eva Cabezas.

»Finalitzen al pavelló 1r d'Octubre de Balaguer les obres de reforma i substitució parcial del parquet. Des de la regidoria d'esports es demana al usuaris una sèrie de mesures per mantenir en bon estat el nou parquet.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt