Dimarts 22 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerAltres notícies

14-06-2019

La Diputació de Lleida destina 3,5 MEUR als consells comarcals en concepte d'assistència tècnica i cooperació municipal. També augmenta l'aportació al Geoparc Conca de Tremp-Montsec

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres el conveni entre la institució i els consells comarcals lleidatans en matèria de cooperació i assistència tècnica corresponent a l'anualitat 2019, que preveu una aportació de la diputació de 3.590.000 euros. El Ple també ha donat llum verda al projecte constructiu de millora del tram de la carretera LV-7031, entre l'Albi i Cervià de les Garrigues. El projecte tindrà un cost d'uns 2,1 milions d'euros i ara en comença la tramitació administrativa tot i que encara no hi ha una previsió per tal que es pugui licitar. Altrament, el Ple ha aprovat incrementar a 200.000 euros l'aportació a l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec per al període 2017-2019, 50.000 euros més dels previstos inicialment.
 
La Diputació de Lleida ha aprovat el conveni de col•laboració amb els consells comarcals lleidatans, que suposarà una aportació a aquests ens per part de la diputació lleidatana de 2.230.000 euros pel Servei de cooperació i assistència als municipis; i d'1,360.000 euros, pel Servei d'Assistència Tècnica (SAT) per les funcions públiques necessàries a les corporacions locals, la qual cosa suposa una inversió total de 3.590.000 euros. 
 
Augment de l'aportació al Geoparc Conca de Tremp-Montsec
 
D'altra banda, el Ple corresponent al mes de juny ha aprovat incrementar en 50.000 euros l'aportació que fa el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida a l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec a través d'un conveni de col•laboració, que era de 150.000 euros pel període 2017-2019, després que aquesta entitat entrés a formar part l'abril del 2018 de la Xarxa de Geoparcs Mundials de la Unesco. Aquest increment, comporta augmentar l'aportació dins als 200.000 euros per a l'actual trienni.  
 
Aquest reconeixement, que s'ha de validar en un període de quatre anys, implica el compliment del Pla Director que té com a objectiu dissenyar una estratègia integrada per a la gestió del sector geològic com a activitat econòmica basada en els recursos endògens de la geodiversitat i el patrimoni abiòtic (Geologia, Paleontologia, Edafologia i Mineria) i orientada a reforçar i diversificar el desenvolupament sostenible, econòmica, mediambiental i social del territori. 
 
L'Associació, a partir d'aquest Pla Director, aprova un Pla d'Acció anual amb l'objectiu de garantir el creixement del territori en tots els pilars que fonamenten el Geoparc. En aquest senti, aplica el Pla que treballa per a la protecció i conservació dels patrimonis; la recerca, educació i divulgació, i el desenvolupament sostenible. 
 
L'àmbit territorial del Geoparc comprèn la comarca del Pallars Jussà, i els municipis de Baix Pallars (Pallars Sobirà), Coll de Nargó (Alt Urgell) i els de Vilanova de Meià, Camarasa i Àger, a la Noguera. Amb aquest increment, les quantitats aportades per la Diputació de Lleida són de 50.000 euros (2017), de 50.000 euros per a l'exercici 2018, i de 100.000 euros per al 2019.
 
Aprovat el projecte de millora de l'LV-7031 entre l'Albi i Cervià 
 
La sessió també ha donat llum verda al projecte constructiu de condicionament, eixamplament i millora de la carretera LV-7031, en el tram entre els municipis de l'Albi i Cervià de les Garrigues, redactat pels serveis tècnics de la diputació. Ara s'iniciarà la tramitació administrativa tot i que encara no hi ha una previsió per poder licitar els treballs, que tindran un cost estimat de 2.155.635 euros, entre l'execució i l'expropiació de terrenys. 
 
El Ple també ha avalat el conveni marc de col•laboració amb el Consorci del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida per a l'impuls de l'equipament, que comptarà una aportació de la diputació de 150.000 euros. Així mateix, s'ha aprovat el conveni de col•laboració amb el Patronat de Fires de Mollerussa per a la realització d'activitats firals durant l'any 2019 per un import de 135.000 euros. 
 
Agraïment a alcaldes i regidors
 
D'altra banda i a petició del PSC, la Diputació de Lleida ha volgut agrair la tasca duta a terme pels diferents alcaldes i regidors dels diferents consistoris lleidatans durant aquesta legislatura, el dia abans que es constitueixin els nous ajuntaments i en els quals molts dels electes locals no continuaran. 
 
Perelló lamenta la cancel•lació del Doctor Music Festival 
 
En acabar el Ple, la presidenta de la Diputació de LLeida en funcions, Rosa Maria Perelló, ha lamentat la cancel•lació de la pròxima edició del Doctor Music Festival, però més enllà del fet que finalment no se celebri al Circuït de Montmeló ha lamentat que la promotora desistís de fer-lo al Pallars Sobirà i busqués una ubicació alternativa que, finalment, "no ha sortit bé". Perelló considera un "error" que Doctor Music "no presentés dins els terminis el projecte tal com calia" i que complís amb la normativa per poder dur a terme el festival als prats d'Escalarre i ha remarcat el suport de la diputació lleidatana al territori del Pallars després de l'anunci del trasllat "per les expectatives que tenien i que es van malmetre".
 
La presidenta en funcions de la Diputació de Lleida ha manifestat que el Pallars, si vol fer un festival, "té capacitat suficient per fer-lo i buscar les complicitats necessàries i professionals per fer-lo". "Quan una cosa la fas tu i no depens d'un altre, segur que s'arriba a bon port", ha assenyalat. 
 
En aquest sentit, Perelló ha recordat que el pressupost del 2019 de la Diputació de Lleida preveia una partida de 400.000 euros per millorar les infraestructures dels municipis per tal de facilitar que el Doctor Music Festival es pogués portar a terme al Pallars però que aquestes també tinguessin una permanència en benefici del territori. Un cop anunciat el trasllat a Montmeló, la diputació lleidatana i després de parlar amb els alcaldes afectats, va expressar la seva aposta per invertir en sistemes tecnològics per poder preveure qualsevol incidència de crescudes de rius com ara la instal•lació de sensors. "Hem d'estar preparats, perquè si el festival s'ha de dur a terme al Pallars –en un futur-, hi ha tecnologia que pot avisar i pot ajudar a acomplir la normativa de seguretat que es pugui exigir", ha expressat Rosa Maria Perelló .
 

Altres notícies

»Unes 300 persones han participat a la convocatòria del Consell Local de Balaguer a la Plaça Mercadal, i a una marxa sorollosa pels carrers en suport a tots els represaliats

»520 persones, entre alumnes, professors i professionals de la salut, assisteixen a Balaguer a la representació de l'obra 'Max in Love' sobre l'educació afectiva i sexual adreçada tant a l'alumnat de tercer i quart d'ESO com a les persones encarregades de

»Firauto, la fira del vehicle d'ocasió de Balaguer, tanca la 28ª edició amb més de 5.000 visitants i el 22 % dels cotxes venuts a l'espera de tancar més operacions els propers dies

»El paer de Cultura i Comunicació de Balaguer ha assistit en representació de la ciutat a l'acte central Apropa Cultura al Teatre Lliure de Barcelona. Precisament el Teatre de Balaguer acollirà el dimecres 23 una sessió Apropa Cultura.

»Èxit de participació al concert solidari del Cor Lupulus Emsembla a l'església de Santa Maria de Balaguer. L'associació Contra el Càncer organitza el dissabte 26 d'octubre un Sopar Solidari al pavelló Molí de l'Esquerrà de Balaguer

»Aquest dissabte s'ha estrenat al Teatre Municipal de Balaguer el cicle 'A ESCENA'. Una seixantena d'espectadors han pogut veure de prop, dalt de l'escenari, Il Velatorio Lirico.

»La 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió ha tancat portes amb bones sensacions de vendes tot i la pluja d'aquest diumenge. Durant el cap de setmana s’han exposat més de 200 vehicles

»Aquest dissabte s'ha celebrat la 31a Festa de la Bicicleta a Balaguer amb un recorregut pels carrers de Balaguer.

»Balaguer ha obert les portes de la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana Balaguer acull la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»El dissabte 19 d'octubre es celebrarà una nova edició la Festa de la Bicicleta a Balaguer. Sortirà del Parc de la Transsegre i farà un recorregut apte per a totes les edats pels carrers de Balaguer.

» La ciutat de Balaguer acull una nova edició de Firauto, la Fira del vehicle de segona mà i complements, els dies 19 i 20 d’octubre, al pavelló Inpacsa. L’acte inaugural té lloc el dissabte a les 11.00 h i serà presidit per Carles Gibert Bernaus


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt