Divendres 19 de Juliol
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

14-06-2019

La Diputaciˇ de Lleida destina 3,5 MEUR als consells comarcals en concepte d'assistŔncia tŔcnica i cooperaciˇ municipal. TambÚ augmenta l'aportaciˇ al Geoparc Conca de Tremp-Montsec

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres el conveni entre la institució i els consells comarcals lleidatans en matèria de cooperació i assistència tècnica corresponent a l'anualitat 2019, que preveu una aportació de la diputació de 3.590.000 euros. El Ple també ha donat llum verda al projecte constructiu de millora del tram de la carretera LV-7031, entre l'Albi i Cervià de les Garrigues. El projecte tindrà un cost d'uns 2,1 milions d'euros i ara en comença la tramitació administrativa tot i que encara no hi ha una previsió per tal que es pugui licitar. Altrament, el Ple ha aprovat incrementar a 200.000 euros l'aportació a l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec per al període 2017-2019, 50.000 euros més dels previstos inicialment.
 
La Diputació de Lleida ha aprovat el conveni de col•laboració amb els consells comarcals lleidatans, que suposarà una aportació a aquests ens per part de la diputació lleidatana de 2.230.000 euros pel Servei de cooperació i assistència als municipis; i d'1,360.000 euros, pel Servei d'Assistència Tècnica (SAT) per les funcions públiques necessàries a les corporacions locals, la qual cosa suposa una inversió total de 3.590.000 euros. 
 
Augment de l'aportació al Geoparc Conca de Tremp-Montsec
 
D'altra banda, el Ple corresponent al mes de juny ha aprovat incrementar en 50.000 euros l'aportació que fa el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida a l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec a través d'un conveni de col•laboració, que era de 150.000 euros pel període 2017-2019, després que aquesta entitat entrés a formar part l'abril del 2018 de la Xarxa de Geoparcs Mundials de la Unesco. Aquest increment, comporta augmentar l'aportació dins als 200.000 euros per a l'actual trienni.  
 
Aquest reconeixement, que s'ha de validar en un període de quatre anys, implica el compliment del Pla Director que té com a objectiu dissenyar una estratègia integrada per a la gestió del sector geològic com a activitat econòmica basada en els recursos endògens de la geodiversitat i el patrimoni abiòtic (Geologia, Paleontologia, Edafologia i Mineria) i orientada a reforçar i diversificar el desenvolupament sostenible, econòmica, mediambiental i social del territori. 
 
L'Associació, a partir d'aquest Pla Director, aprova un Pla d'Acció anual amb l'objectiu de garantir el creixement del territori en tots els pilars que fonamenten el Geoparc. En aquest senti, aplica el Pla que treballa per a la protecció i conservació dels patrimonis; la recerca, educació i divulgació, i el desenvolupament sostenible. 
 
L'àmbit territorial del Geoparc comprèn la comarca del Pallars Jussà, i els municipis de Baix Pallars (Pallars Sobirà), Coll de Nargó (Alt Urgell) i els de Vilanova de Meià, Camarasa i Àger, a la Noguera. Amb aquest increment, les quantitats aportades per la Diputació de Lleida són de 50.000 euros (2017), de 50.000 euros per a l'exercici 2018, i de 100.000 euros per al 2019.
 
Aprovat el projecte de millora de l'LV-7031 entre l'Albi i Cervià 
 
La sessió també ha donat llum verda al projecte constructiu de condicionament, eixamplament i millora de la carretera LV-7031, en el tram entre els municipis de l'Albi i Cervià de les Garrigues, redactat pels serveis tècnics de la diputació. Ara s'iniciarà la tramitació administrativa tot i que encara no hi ha una previsió per poder licitar els treballs, que tindran un cost estimat de 2.155.635 euros, entre l'execució i l'expropiació de terrenys. 
 
El Ple també ha avalat el conveni marc de col•laboració amb el Consorci del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida per a l'impuls de l'equipament, que comptarà una aportació de la diputació de 150.000 euros. Així mateix, s'ha aprovat el conveni de col•laboració amb el Patronat de Fires de Mollerussa per a la realització d'activitats firals durant l'any 2019 per un import de 135.000 euros. 
 
Agraïment a alcaldes i regidors
 
D'altra banda i a petició del PSC, la Diputació de Lleida ha volgut agrair la tasca duta a terme pels diferents alcaldes i regidors dels diferents consistoris lleidatans durant aquesta legislatura, el dia abans que es constitueixin els nous ajuntaments i en els quals molts dels electes locals no continuaran. 
 
Perelló lamenta la cancel•lació del Doctor Music Festival 
 
En acabar el Ple, la presidenta de la Diputació de LLeida en funcions, Rosa Maria Perelló, ha lamentat la cancel•lació de la pròxima edició del Doctor Music Festival, però més enllà del fet que finalment no se celebri al Circuït de Montmeló ha lamentat que la promotora desistís de fer-lo al Pallars Sobirà i busqués una ubicació alternativa que, finalment, "no ha sortit bé". Perelló considera un "error" que Doctor Music "no presentés dins els terminis el projecte tal com calia" i que complís amb la normativa per poder dur a terme el festival als prats d'Escalarre i ha remarcat el suport de la diputació lleidatana al territori del Pallars després de l'anunci del trasllat "per les expectatives que tenien i que es van malmetre".
 
La presidenta en funcions de la Diputació de Lleida ha manifestat que el Pallars, si vol fer un festival, "té capacitat suficient per fer-lo i buscar les complicitats necessàries i professionals per fer-lo". "Quan una cosa la fas tu i no depens d'un altre, segur que s'arriba a bon port", ha assenyalat. 
 
En aquest sentit, Perelló ha recordat que el pressupost del 2019 de la Diputació de Lleida preveia una partida de 400.000 euros per millorar les infraestructures dels municipis per tal de facilitar que el Doctor Music Festival es pogués portar a terme al Pallars però que aquestes també tinguessin una permanència en benefici del territori. Un cop anunciat el trasllat a Montmeló, la diputació lleidatana i després de parlar amb els alcaldes afectats, va expressar la seva aposta per invertir en sistemes tecnològics per poder preveure qualsevol incidència de crescudes de rius com ara la instal•lació de sensors. "Hem d'estar preparats, perquè si el festival s'ha de dur a terme al Pallars –en un futur-, hi ha tecnologia que pot avisar i pot ajudar a acomplir la normativa de seguretat que es pugui exigir", ha expressat Rosa Maria Perelló .
 

Altres notícies

»Balaguer fa una anÓlisi dels contenidors de la ciutat per saber si cal augmentar la freqŘŔncia de pas dels camions de la recollida selectiva. Tampoc es descarta una campanya per millorar el reciclatge

»L'Associaciˇ de Ve´ns del Centre Hist˛ric de Balaguer organitza un dijous mÚs el seu Taller de Sardanes dels dijous al vespre a la plaša de Sant Jaume.

»CAL XIRRICLË celebra els 65 anys recuperant plats de tota la hist˛ria del restaurant al seu men˙ degustaciˇ. A partir d'avui 17 de juliol el restaurant iniciarÓ un viatge gastron˛mic al llarg de les 6 dŔcades que el local ha estat present en la hist˛ria d

»Les excavacions al Pla d'AlmatÓ de Balaguer mostren 32 tombes del segle XI, en la que possiblement sigui la troballa necrol˛gica mÚs important de Catalunya en aquesta Ŕpoca.

»Aquest dimecres continua el millor humor de la mÓ de coneguts monologuistes al cicle de mon˛legs d'estiu a la plaša del Teatre, avui amb l'actuaciˇ de GABRIEL CËRDOBA.

»El museu de la Noguera organitza aquest dimecres a les 5 de la tarda la xerrada-taller, 'La cerÓmica andalusina de Balaguer', a cÓrrec de Carme Al˛s, Eva Solanes i Marta Monjo.

»Sis productors de cervesa artesana participaran el proper dissabte 20 de juliol, en la 2a Mostra de cervesa artesana 'Noguerale', una iniciativa d'elaboradors cervesers per donar a conŔixer els seus productes.

»Finalitzen les obres del carrer Santa Maria, que divendres ja es va obrir al trÓnsit. S'ha renovat el paviment i tots els serveis de xarxa d'aigua i clavegueram i aquest dijous es preveu fer l'acta de recepciˇ de l'obra

»Continua aquesta setmana l'activitat anomenada 'El laboratori de les professions' en el marc de l'Art Estiu i el Petit Art Estiu. L'ofici de la setmana Ús el de brodadora i brodador i per aquest motiu els nens han rebut la visita de la Gemma Balaguerˇ.

»Un total de 30 infants participen aquesta setmana a les Estades Infantils d'Estiu que han comenšat aquest dimarts a la llar d'infants El Patufet.

»Del 19 de juliol al 3 d'agost la Sala d'exposicions de l'ajuntament de Balaguer acollirÓ una mostra de c˛mics creats per Pere Siric (Rafel Molina) sota el tÝtol de 'No Ús un judici, Ús una farsa'.

»Continua el 'M˙sica i Tapes', el cicle de concerts organitzat per l'Órea de Joventut de l'Ajuntament de Balaguer que tÚ lloc tots els dimarts a la terrassa del casal Lapallavacara. Aquest dimarts actuen 'Paco de la Eva', un grup lleidatÓ de versions de ru


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt