Diumenge 20 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerAltres notícies

17-06-2019

76 eurodiputats insten la mesa de l'Eurocambra a 'protegir els drets polítics' de Junqueras, Puigdemont i Comín. Reclamen a l'òrgan que exigeixi a la JEC 'respecte pels resultats de les eleccions europees'

76 eurodiputats sortint i electes ha exigit a la mesa de l'Eurocambra que "reconegui i respecti els drets polítics" d'Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín i que garanteixi que puguin "exercir el seu càrrec". Coincidint amb el dia que la JEC ha convocat als escollits a les eleccions europees del 26-M, aquests polítics de formacions diverses han denunciat en una carta a l'òrgan format pel president i els vicepresidents del Parlament Europeu que les autoritats espanyoles han "impedit" als electes d'ERC i JxCAT assumir el seu mandat. Per això, exigeixen que la mesa demani a la JEC i a les autoritats judicials espanyoles que "respectin els resultats de les eleccions europees".
 
"Els actes de les autoritats espanyoles atempten contra els drets polítics dels eurodiputats escollits Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Toni Comín i més de 2 milions de ciutadans europeus que van votar per ells", denuncien. 
 
Per a la setantena d’eurodiputats, l'actitud de l'Estat espanyol cap a aquests polítics d’ERC i JxCat constitueix "una violació inacceptable" de les normes de la cambra i dels tractats de la Unió Europea.
 
"És una clara violació dels seus drets polítics i un menyspreu de més de 2 milions de ciutadans europeus que els han votat", afirma la carta.
 
Per als signants hi ha “una intenció clara” per part de les autoritats espanyoles “d’impedir que els eurodiputats afectats tinguin tots els drets i llibertats” com a membres de l’Eurocambra. 
 
A més, també consideren que les decisions de les autoritats espanyoles pretenen "impedir qualsevol debat al Parlament Europeu que pugui posar en qüestió el judici als líders socials i polítics catalans".
 
La mesa del Parlament Europeu es reuneix aquesta tarda a Brussel•les i almenys quatre vicepresidents de la cambra esperen que el president de la institució Antonio Tajani expliqui a la trobada perquè es va vetar l'entrada a Puigdemont i Comín com a eurodiputats electes a principis de mes. 
 
Entre els signants eurodiputats de cinc grups parlamentaris: Socialistes i Demòcrates, Renovar Europa, Conservadors i Reformistes Europeus, Verds/ALE, GUE/NGL i Identitat i Democràcia. Per exemple, han firmat eurodiputats d’Escòcia (Alyn Smith), Irlanda (Liadh Ní Riada), Finlàndia (Anneli Jäätteenmäki), Itàlia (Enrico Gasbarra, Barbara Spinelli) i França (Karima Delli, José Bové, Michèle Rivasi).
 
Entre els polítics de l'Estat que hi han donat suport hi ha Ramón Tremosa (PdeCat), Josep-Maria Terricabras (ERC), Jordi Solé (ERC), María Dolores Sánchez Caldentey (Podemos), Izaskun Bilbao (PNB) i Pernando Barrena (EH-Bildu).
 
La decisió de la JEC
 
La JEC ha declarat vacants els escons al Parlament Europeu d'Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín. La llei electoral espanyola preveu un termini de cinc dies des de la seva proclamació fins que acatin la Constitució davant la JEC. Un cop transcorregut aquest termini, l'organisme declara vacants aquests escons (article 224.2 LOREG). Això és el que ha passat aquest dilluns al Congrés, ja que cap dels tres electes ha estat presencialment a l'acte d'acatament.
 
En el cas de Junqueras, perquè el Suprem li ha denegat el permís per fer efectiu l'acatament. I en el cas de Puigdemont i Comín perquè no han anat presencialment a Madrid i la JEC no ha acceptat l'acta signada per un notari belga que ha intentat presentar el seu lletrat, Gonzalo Boye, en nom seu.
 

Altres notícies

»Balaguer ha obert les portes de la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana Balaguer acull la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»El dissabte 19 d'octubre es celebrarà una nova edició la Festa de la Bicicleta a Balaguer. Sortirà del Parc de la Transsegre i farà un recorregut apte per a totes les edats pels carrers de Balaguer.

» La ciutat de Balaguer acull una nova edició de Firauto, la Fira del vehicle de segona mà i complements, els dies 19 i 20 d’octubre, al pavelló Inpacsa. L’acte inaugural té lloc el dissabte a les 11.00 h i serà presidit per Carles Gibert Bernaus

»El nou cicle 'A ESCENA' del Teatre de Balaguer s'inicia aquest dissabte amb Il Velatorio, després del canvi de dia per motius de la vaga general. Es farà a les 20.30 h, al Teatre Municipal.

»Catalunya viu la vaga convocada per la Intersindical CSC i IAC amb un seguiment de més del 50%, en especial el petit comerç, ensenyament, i l'administració publica. A Balaguer, la majoria del petit comerç a baixat la persiana

»Ràdio Balaguer se suma a la convocatòria de vaga d'aquest divendres. En obligat compliment dels serveis mínims només es farà un únic informatiu a les 13.30h. Quedaran suspesos la resta de programes.

»L'atenció primària de Lleida es mobilitza contra el càncer de mama. L'EAP Balaguer fa una decoració del CAP amb els nou símptomes més importants davant la detecció precoç del càncer de mama.

»L'Escola de Música de Balaguer ha ofert avui un repertori de cançons populars a la residència Santa Maria. La iniciativa forma part del projecte per apropar la música popular a les residències i casals de la gent gran

»L'Escola de Música de Balaguer ingressa la documentació històrica del centre a l'Arxiu de la Noguera.

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer podreu veure dues grans pel-licules, 'JOCKER' i 'PARADISE HILLS'.

»El Bus urbà de Balaguer realitzarà aquest divendres 18 d'octubre serveis mínims per la convocatòria de vaga. Circularà de 07.30 a 10.30, de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.15.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt