Diumenge 21 de Juliol
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-06-2019

El Carnet Jove oferirà carnets gratuïts a 9.000 famílies en situació d'exclusió per promoure la seva integració

La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, ha presidit aquest dimarts l’acte de signatura d’un conveni de col•laboració amb la Fundació Bancària “la Caixa” pel qual es promou l’accés gratuït dels beneficiaris del Programa CaixaProinfància al Carnet Jove. L’acte ha comptat amb la presència del director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, i del sotsdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón.
 
Mitjançant aquest acord, les aproximadament 9.000 famílies en situació de pobresa i exclusió social que són beneficiàries del Programa CaixaProinfància i que compleixen les condicions per accedir al Carnet Jove no financer podran obtenir el carnet de manera gratuïta. Aquest oferiment s’estendrà tant als fills de les famílies acollides al programa, com als propis pares i mares menors de 30 anys.
 
Tal com ha explicat la secretària Georgina Oliva durant la signatura de l’acord “l’objectiu és facilitar una eina més d’integració social i autonomia personal de les persones que se’n beneficiïn”. En aquest sentit, Oliva ha recordat l’èxit del projecte Carnet Jove Tutelats, una altra iniciativa de Joventut a través de la qual s’han beneficiat -fins el 2018- un total de 1.389 joves tutelats per la Generalitat de Catalunya.
 
Els beneficiaris de CaixaProinfància que obtinguin el Carnet Jove entraran en la comunitat de 558.692 titulars d’entre 12 i 30 anys que aquest programa tenia a tancament del 2018. D’aquesta manera, rebran propostes i avantatges gratuïts del carnet, com poden ser l’entrada a museus, espectacles o concerts.
 
Així mateix, mitjançant les xarxes socials del carnet, els nous beneficiaris podran accedir a un nou canal per estar al dia de diferents propostes de la Generalitat per a joves o d’esdeveniments participatius promoguts pel mateix carnet, i així poder compartir espais amb d’altres joves.
 
El programa CaixaProinfància de l’Obra Social ”la Caixa” canalitzarà l’oferiment gratuït del Carnet Jove a través d’una xarxa formada per unes 100 entitats referents del programa, les quals tenen contacte directe amb les famílies.
 
Des del 2007, aquest programa busca trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills i fomentar la igualtat d’oportunitats arreu de l’Estat. La iniciativa es dirigeix a la infància en situació de pobresa econòmica i vulnerabilitat social, amb l’objectiu de promoure i acompanyar el seu desenvolupament de forma integral, afavorint i donant suport a les polítiques de millora de la igualtat i la cohesió social.
 
 
Més de 48.000 joves participen al programa Connecta’t
 
També en l’àmbit social -i al marge dels avantatges i descomptes que ofereix el carnet-, el Programa Connecta’t del CJ ofereix propostes i convocatòries orientades a potenciar el vessant cultural, creatiu i participatiu dels joves, com són les Beques CJ, el Jurat CJ del Sitges Festival Internacional de Catalunya, el Càsting CJ, les Experiències Connecta’t o els sortejos. Un total de 48.469 usuaris han participat en aquestes convocatòries el 2018, mentre que 156.293 joves més són admiradors i seguidors a les propostes 2.0 del Carnet Jove a Facebook, Twitter, YouTube i Instagram.
 
  Pel que fa als avantatges i descomptes, els titulars del carnet han pogut beneficiar-se durant l’any 2018 d’un total de 8.549 avantatges a Catalunya, que majoritàriament han estat en l’àmbit de la cultura (15%), seguit de la formació (14%), el turisme i la mobilitat (12%), la salut (11%), l’esport (10%), la tecnologia (9%), mentre que la resta han estat en d’altres àmbits. Aquests descomptes han estat oferts per 4.186 grans, mitjanes i petites entitats col•laboradores d’arreu del territori.
 

Altres notícies

»Aquest cap de setmana Balaguer es escenari del Torneig de Seleccions Autonòmiques Cadet de Bàsquet.

»Aquest dissabte s'ha celebrat a la plaça Mercadal de Balaguer la 2a Mostra de cervesa artesana de la Noguera, 'Noguerale'

»El Juliol de Música i Poesia arriba al final de la programació de la 8a edició amb l'últim concert dels quatre programats. El protagonitzaran 'The Gourmets vocal quartet'

»El Col·lectiu Llibertat de Balaguer va llegir eb la seva trobada d'ahir dues cartes de Josep Rull i Jordi Turull i un text de la Taca d'Oli. La marxa sorollosa va acabar a la plaça Pau Casals.

»El Museu de la Noguera organitza la Xerrada 'Arqueologia funerària i antropologia física a al-Anadalús' a càrrec de Júlia Olivé. Tindrà lloc avui divendres, 19 de juliol, a les 5 de la tarda, al Museu de la Noguera.

»Des d'avui 19 de juliol i fins al 3 d'agost la Sala d'exposicions de l'ajuntament de Balaguer acollirà una mostra de còmics creats per Pere Siric (Rafel Molina) sota el títol de 'No és un judici, és una farsa'.

»Sis productors de cervesa artesana, cinc d'ells de la Noguera, participaran aquest dissabte, 20 de juliol, en la 2a Mostra de cervesa artesana 'Noguerale', una iniciativa d'elaboradors cervesers per donar a conèixer els seus productes.

»Balaguer fa una anàlisi dels contenidors de la ciutat per saber si cal augmentar la freqüència de pas dels camions de la recollida selectiva. Tampoc es descarta una campanya per millorar el reciclatge

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza un dijous més el seu Taller de Sardanes dels dijous al vespre a la plaça de Sant Jaume.

»CAL XIRRICLÓ celebra els 65 anys recuperant plats de tota la història del restaurant al seu menú degustació. A partir d'avui 17 de juliol el restaurant iniciarà un viatge gastronòmic al llarg de les 6 dècades que el local ha estat present en la història d

»Les excavacions al Pla d'Almatà de Balaguer mostren 32 tombes del segle XI, en la que possiblement sigui la troballa necrològica més important de Catalunya en aquesta època.

»Aquest dimecres continua el millor humor de la mà de coneguts monologuistes al cicle de monòlegs d'estiu a la plaça del Teatre, avui amb l'actuació de GABRIEL CÓRDOBA.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt