Dimarts 12 de Novembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 21 de novembre.


Concurs
Participa al concuts del fent ruta.


Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-06-2019

El Carnet Jove oferirà carnets gratuïts a 9.000 famílies en situació d'exclusió per promoure la seva integració

La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, ha presidit aquest dimarts l’acte de signatura d’un conveni de col•laboració amb la Fundació Bancària “la Caixa” pel qual es promou l’accés gratuït dels beneficiaris del Programa CaixaProinfància al Carnet Jove. L’acte ha comptat amb la presència del director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, i del sotsdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón.
 
Mitjançant aquest acord, les aproximadament 9.000 famílies en situació de pobresa i exclusió social que són beneficiàries del Programa CaixaProinfància i que compleixen les condicions per accedir al Carnet Jove no financer podran obtenir el carnet de manera gratuïta. Aquest oferiment s’estendrà tant als fills de les famílies acollides al programa, com als propis pares i mares menors de 30 anys.
 
Tal com ha explicat la secretària Georgina Oliva durant la signatura de l’acord “l’objectiu és facilitar una eina més d’integració social i autonomia personal de les persones que se’n beneficiïn”. En aquest sentit, Oliva ha recordat l’èxit del projecte Carnet Jove Tutelats, una altra iniciativa de Joventut a través de la qual s’han beneficiat -fins el 2018- un total de 1.389 joves tutelats per la Generalitat de Catalunya.
 
Els beneficiaris de CaixaProinfància que obtinguin el Carnet Jove entraran en la comunitat de 558.692 titulars d’entre 12 i 30 anys que aquest programa tenia a tancament del 2018. D’aquesta manera, rebran propostes i avantatges gratuïts del carnet, com poden ser l’entrada a museus, espectacles o concerts.
 
Així mateix, mitjançant les xarxes socials del carnet, els nous beneficiaris podran accedir a un nou canal per estar al dia de diferents propostes de la Generalitat per a joves o d’esdeveniments participatius promoguts pel mateix carnet, i així poder compartir espais amb d’altres joves.
 
El programa CaixaProinfància de l’Obra Social ”la Caixa” canalitzarà l’oferiment gratuït del Carnet Jove a través d’una xarxa formada per unes 100 entitats referents del programa, les quals tenen contacte directe amb les famílies.
 
Des del 2007, aquest programa busca trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills i fomentar la igualtat d’oportunitats arreu de l’Estat. La iniciativa es dirigeix a la infància en situació de pobresa econòmica i vulnerabilitat social, amb l’objectiu de promoure i acompanyar el seu desenvolupament de forma integral, afavorint i donant suport a les polítiques de millora de la igualtat i la cohesió social.
 
 
Més de 48.000 joves participen al programa Connecta’t
 
També en l’àmbit social -i al marge dels avantatges i descomptes que ofereix el carnet-, el Programa Connecta’t del CJ ofereix propostes i convocatòries orientades a potenciar el vessant cultural, creatiu i participatiu dels joves, com són les Beques CJ, el Jurat CJ del Sitges Festival Internacional de Catalunya, el Càsting CJ, les Experiències Connecta’t o els sortejos. Un total de 48.469 usuaris han participat en aquestes convocatòries el 2018, mentre que 156.293 joves més són admiradors i seguidors a les propostes 2.0 del Carnet Jove a Facebook, Twitter, YouTube i Instagram.
 
  Pel que fa als avantatges i descomptes, els titulars del carnet han pogut beneficiar-se durant l’any 2018 d’un total de 8.549 avantatges a Catalunya, que majoritàriament han estat en l’àmbit de la cultura (15%), seguit de la formació (14%), el turisme i la mobilitat (12%), la salut (11%), l’esport (10%), la tecnologia (9%), mentre que la resta han estat en d’altres àmbits. Aquests descomptes han estat oferts per 4.186 grans, mitjanes i petites entitats col•laboradores d’arreu del territori.
 

Altres notícies

»Aquest dimarts s'ha fet entrega a l'Associació L'Estel de Balaguer dels 750 euros de recaptació aconseguits amb una part de les entrades del concert de Love of Lesbian de la ma de Kroma Espectacles i Postureig de Lleida.

»L'Obra Social 'la Caixa' col·labora amb 6.000 euros en ajudes amb Càritas d'Urgell. Els principals beneficiaris l'any 2018 van ser activitats per infants, programes d'acollida i acompanyament, ajuts socials i activitats formatives.

»Balaguer se suma, un any més, al Gran Recapte d'aliments que tindrà lloc els dies 22 i 23 de novembre. Es tracta d’un esdeveniment solidari per recollir aliments per les famílies més necessitades al qual participaran deu supermercats de la ciutat

»Aquest dimecres es presentaran a la Sala d'actes de la Paeria de Balaguer els 6 projectes dins de la partida del pressupost participatiu. Les diferents propostes es podran votar del 14 al 21 de novembre.

»Els dies 13,20 i 27 de novembre es farà al Casal Lapallavacara un taller de Consum Responsable, 'que fer per viure millor amb menys', a càrrec de Jordi Pedrós.

»En motiu del 125é aniversari de l'assemblea de l'Unió Catalanista celebrada a Balaguer, el diumenge dia 17 de novembre es faran una sèrie d'actes de celebració, inclòs el bateig de la Plaça de la Unió Catalanista.

»El Cicle BBVA de Cinema de Muntanya arriba aquest divendres 15 de novembre a les 9 de la nit a la Sala d'actes de la Paeria de Balaguer. Es projectarà la pel·lícula 'This mountain life'.

»Els balaguerins podran votar entre sis propostes en els primers pressupostos participatius. La partida destinada per a aquesta edició és de 150.000€.

»Ràdio Balaguer estrena aquest dimarts un nou programa, 'Qadaya Chabab', un magazine de l’Asociació de Joves Musulmans de les Terres de Lleida, Chabab Al Amal

»El departament agrícola informa que el proper dilluns 18 de novembre la ITV mòbil serà a Balaguer per passar la inspecció tècnica a maquinària agrícola i ciclomotors

»Balaguer ha celebrat un intens cap de setmana de Festa Major, les festes del Sant Crist, ple d'activitats

»La plantilla de la recollida de la brossa a la comarca de la Noguera inicia avui una vaga indefinida. Pel que fa a Balaguer, el bloqueig fins a dia d'avui de l'abocador ha obligat a portar la fracció de rebuig a Tàrrega.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt