Diumenge 21 de Juliol
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

19-06-2019

Hisenda confirma que tornarà l'IRPF de maternitat i paternitat als que ho van sol•licitar abans de la sentencia del TS. La mesura pot beneficiar fins a 8.000 contribuents

El Ministeri d'Hisenda ha confirmat que també tornarà l'IPRF de la prestació per maternitat i paternitat a aquells que ho havien demanat abans de la sentència del Tribunal Suprem (TS). Els serveis jurídics del ministeri han conclòs que malgrat tenir una resolució o sentència ferma contrària a la devolució, aquests pares i mares podran percebre l'abonament. La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha comunicat la decisió als representants de l'Associació d'Afectats i Afectades per l'IRPF de Maternitat i Paternitat en el transcurs d'una reunió. L'objectiu ha estat resoldre una situació d'"injustícia" i que podria beneficiar unes 8.000 persones.
 
El TS va dictaminar el 3 d'octubre del 2018 que les prestacions per maternitat estan exemptes de l'IRPF i des de llavors Hisenda va posar en marxa un procés per retornar-lo per als exercicis no prescrits, del 2014 al 2018.
 
La nova interpretació també s'estén als empleats públics que perceben permisos de maternitat i paternitat a través de les mutualitats de previsió social i, en tot els casos, no només per als períodes prescrits ja que si es va presentar una reclamació que va suspendre la prestació es tindrà en compte aquest període que pot fer no superar els quatre anys de prescripció. 
 
Tot i això, pels casos entre 2014 i 2017 cal demanar la devolució a través del formulari electrònic habilitat per l'Agència Tributaria i pels anys anteriors és necessari presentar una sol•licitud per registre electrònic o en qualsevol registre de l'administració. En el cas d'aquells que tenien una resolució negativa, hauran de remetre un escrit a l'Agència Tributària mostrant la seva oposició a la resolució i l'administració procedirà a la devolució. 
 
Hisenda ha defensat que amb aquesta decisió "desapareix qualsevol possible discriminació" perquè "totes les mares i pares que van cobrar la prestació a partir del 2014 tindran dret a la devolució amb independència de si van presentar o no una reclamació prèvia a la sentència". 
 
Des de la sentència, més de 734.000 mares i pares havien rebut l'abonament fins a l'11 de juny, el que suposa més de 960 MEUR. Els contribuents amb dret al retorn han rebut uns 1.309 euros de mitjana. En el cas de les mares la percepció mitjana ha estat de 2.066 euros i en el cas dels pares de 483.
 

Altres notícies

»Aquest cap de setmana Balaguer es escenari del Torneig de Seleccions Autonòmiques Cadet de Bàsquet.

»Aquest dissabte s'ha celebrat a la plaça Mercadal de Balaguer la 2a Mostra de cervesa artesana de la Noguera, 'Noguerale'

»El Juliol de Música i Poesia arriba al final de la programació de la 8a edició amb l'últim concert dels quatre programats. El protagonitzaran 'The Gourmets vocal quartet'

»El Col·lectiu Llibertat de Balaguer va llegir eb la seva trobada d'ahir dues cartes de Josep Rull i Jordi Turull i un text de la Taca d'Oli. La marxa sorollosa va acabar a la plaça Pau Casals.

»El Museu de la Noguera organitza la Xerrada 'Arqueologia funerària i antropologia física a al-Anadalús' a càrrec de Júlia Olivé. Tindrà lloc avui divendres, 19 de juliol, a les 5 de la tarda, al Museu de la Noguera.

»Des d'avui 19 de juliol i fins al 3 d'agost la Sala d'exposicions de l'ajuntament de Balaguer acollirà una mostra de còmics creats per Pere Siric (Rafel Molina) sota el títol de 'No és un judici, és una farsa'.

»Sis productors de cervesa artesana, cinc d'ells de la Noguera, participaran aquest dissabte, 20 de juliol, en la 2a Mostra de cervesa artesana 'Noguerale', una iniciativa d'elaboradors cervesers per donar a conèixer els seus productes.

»Balaguer fa una anàlisi dels contenidors de la ciutat per saber si cal augmentar la freqüència de pas dels camions de la recollida selectiva. Tampoc es descarta una campanya per millorar el reciclatge

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza un dijous més el seu Taller de Sardanes dels dijous al vespre a la plaça de Sant Jaume.

»CAL XIRRICLÓ celebra els 65 anys recuperant plats de tota la història del restaurant al seu menú degustació. A partir d'avui 17 de juliol el restaurant iniciarà un viatge gastronòmic al llarg de les 6 dècades que el local ha estat present en la història d

»Les excavacions al Pla d'Almatà de Balaguer mostren 32 tombes del segle XI, en la que possiblement sigui la troballa necrològica més important de Catalunya en aquesta època.

»Aquest dimecres continua el millor humor de la mà de coneguts monologuistes al cicle de monòlegs d'estiu a la plaça del Teatre, avui amb l'actuació de GABRIEL CÓRDOBA.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt