Dissabte 19 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerAltres notícies

11-07-2019

Les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle van créixer un 2% a Catalunya el 2017

Les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle a Catalunya van créixer un 2% a Catalunya el 2017, pujant 0,9 milions de tones de CO2 equivalent fins arribar als 45,07 milions. Des del 1990, les emissions totals han seguit una evolució creixent fins al 2005, quan es va registrar un pic històric de 58,43 milions de tones. El 2007 es va invertir la tendència però el 2013 va començar de nou el creixement. El 2017 és el quart any consecutiu d'augment. Els sectors industrials i del transport van ser els responsables de més de la meitat de les emissions a Catalunya, el 31 i el 28%, respectivament. El sector energètic va suposar el 15% i el de l'agricultura i la ramaderia l'11%.
 
L’increment d’emissions del 2017 es deu a les emissions de sectors que formen part de la Directiva europea de comerç de drets d’emissió, en concret les emissions de la indústria van incrementar-se en més de 0,5 milions de tones de CO2 equivalent (4%) i les emissions per a la generació de l’electricitat també van patir un augment de més 0,2 milions de tones (3,6%). En aquest cas, l’any de forta sequera en el conjunt de l’Estat va provocar que els cicles combinats intensifiquessin la seva producció d’electricitat per compensar la davallada de producció hidroelèctrica.
 
Respecte a les emissions de l’any 2016, les del conjunt dels sectors regulats per la Directiva europea de comerç de drets d’emissió van augmentar un 6,2%, per efecte principalment de l’increment a les plantes de producció de ciment, en les instal•lacions de producció d’electricitat així com en les de cogeneració.
 
Pel que fa als sectors difusos, que és on es valoren els esforços de reducció dels estats, les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle es van mantenir planes, amb una reducció del 0,01% respecte a les del 2016. En aquest apartat cal parar atenció al transport, amb un increment de 0,3 milions de tones. A la resta de sectors no s'ha registrat pràcticament cap variació o han anat a la baixa. 
 
Les emissions en relació al PIB han seguit una tendència clarament a la baixa des del 1995, és a dir, que l’economia catalana és cada cop més eficient a l’hora de generar riquesa emetent menys gasos amb efecte d'hivernacle, per tant, menys intensiva en carboni.
 

Altres notícies

»Balaguer ha obert les portes de la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana Balaguer acull la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»El dissabte 19 d'octubre es celebrarà una nova edició la Festa de la Bicicleta a Balaguer. Sortirà del Parc de la Transsegre i farà un recorregut apte per a totes les edats pels carrers de Balaguer.

» La ciutat de Balaguer acull una nova edició de Firauto, la Fira del vehicle de segona mà i complements, els dies 19 i 20 d’octubre, al pavelló Inpacsa. L’acte inaugural té lloc el dissabte a les 11.00 h i serà presidit per Carles Gibert Bernaus

»El nou cicle 'A ESCENA' del Teatre de Balaguer s'inicia aquest dissabte amb Il Velatorio, després del canvi de dia per motius de la vaga general. Es farà a les 20.30 h, al Teatre Municipal.

»Catalunya viu la vaga convocada per la Intersindical CSC i IAC amb un seguiment de més del 50%, en especial el petit comerç, ensenyament, i l'administració publica. A Balaguer, la majoria del petit comerç a baixat la persiana

»Ràdio Balaguer se suma a la convocatòria de vaga d'aquest divendres. En obligat compliment dels serveis mínims només es farà un únic informatiu a les 13.30h. Quedaran suspesos la resta de programes.

»L'atenció primària de Lleida es mobilitza contra el càncer de mama. L'EAP Balaguer fa una decoració del CAP amb els nou símptomes més importants davant la detecció precoç del càncer de mama.

»L'Escola de Música de Balaguer ha ofert avui un repertori de cançons populars a la residència Santa Maria. La iniciativa forma part del projecte per apropar la música popular a les residències i casals de la gent gran

»L'Escola de Música de Balaguer ingressa la documentació històrica del centre a l'Arxiu de la Noguera.

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer podreu veure dues grans pel-licules, 'JOCKER' i 'PARADISE HILLS'.

»El Bus urbà de Balaguer realitzarà aquest divendres 18 d'octubre serveis mínims per la convocatòria de vaga. Circularà de 07.30 a 10.30, de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.15.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt