Dilluns 15 de Juliol
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

11-07-2019

El 69% dels ens locals presenten els comptes del 2017 a la Sindicatura dins del termini legal. Tot i que fora de termini, en el cas de Balaguer els comptes es van presentar finalment al mes de desembre.

El 69% dels ens locals de Catalunya han presentat els comptes del 2017 a la Sindicatura de Comptes dins el termini legal. Segons dades de l'òrgan fiscalitzador, ho han fet un total de 775 dels 1.127 ens locals registrats a Catalunya. 81 dels informes que s'han presentat estaven incomplerts. 
 
Comparat amb l'exercici anterior, el grau de retiment de comptes és lleugerament millor i la Sindicatura ho atribueix a "l'increment dels comptes lliurats per les mancomunitats de municipis, ajuntaments i entitats municipals descentralitzades". La llei estableix que els comptes s'han d'entregar el 15 d'octubre de l'any següent.
 
En percentatge, les mancomunitats són les que més incompleixen ja que només el 39% ha lliurat els comptes complerts i dins de termini. Les quatre diputacions (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona) han complert el termini i els han enviat complerts. I pel que fa als ajuntaments, un 63% ha complert els dos requisits. Un total de 600 dels 948 que hi ha. 
 
En el cas de l’ajuntament de Balaguer, va ser un dels ajuntaments que la van presentar fora del termini establert per al 15 d'octubre, i l'elaboració de la documentació requerida es va endarrerir uns mesos, una circumstancia que també va passar passat 2017. Finalment va ser presentada al mes de desembre desprès que la Comissió especial de Comptes aproves els comptes definitius del 2017 aprovada al Ple de l'ajuntament.
 
Per tal de millorar el nivell de retiment de comptes, la Sindicatura recomana que als acords d'aprovació dels comptes de les corporacions s'inclogui el termini de 15 dies per trametre'ls a la Sindicatura. D'aquesta manera, segons defensa l'òrgan fiscalitzador, els mateixos ens locals haurien de vetllar perquè els comptes es tramitessin de forma completa. 
 
Una altra de les recomanacions és que els ens locals que tanquen la liquidació amb despeses generals en negatiu elaborin plans de sanejament financers i vetllin per a la seva aplicació "efectiva" i per recuperar la solvència "a curt termini".
 

Altres notícies

»Finalitzen les obres del carrer de la Banqueta perquè l'aigua pugui desembocar cap al riu de forma més ràpida en cas de pluges intenses.

»Una vintena d'estudiants, professors i arqueòlegs participaran des d'avui i fins al 28 de juliol en el curs pràctic d'arqueologia andalusina organitzat al Pla d'Almatà de Balaguer. Paral·lelament es fa un cicle de xerrades obertes a tota la ciutadania.

»Aquest dilluns s'inicia un any més el programa Jova a Balaguer. Els participants d'enguany col·laboren amb la brigada municipal en les tasques de millora que habitualment es fan cada estiu en els diferents centres educatius

»Aquest cap s'ha fet arreu del país la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple. A Balaguer el Mulla't es va fer dissabte i diumenge a les piscines municipals i es van recollir 539 euros.

»La música d'Atenea Quartet i les veus d'Enric Arquinbau i Carme Alòs amb omplert aquest diumenge el Monestir de les Franqueses en un nou concert del Juliol de Música i Poesia.

»La Transsegre ha tancat la 35a edició aquest diumenge amb la segona etapa de la baixada de barques pel riu Segre entre Gerb i Balaguer. Dissabte 250 barques van omplir el riu i a la nit gran festa al parc de la Transsegre

»Més de 200 embarcacions i els seus tripulants han baixat pel Segre en el tram entre Camarasa i Sant Llorenç en la 35a edició de la Transsegre. El concert de Buhos ha omplert el Parc de la Transsegre. Aquest diumenge es farà la baixada fins a Balaguer.

»Aquest cap de setmana es porta a terme arreu del país la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple. A Balaguer el Mullat es farà dissabte i diumenge a les piscines municipals.

»Propostes per al cap de setmana a Balaguer, comarca i territori. Protagonitzades a casa nostra per la festa de la Transsegre.

»A partir d'aquets divendres la Policia Local de Balaguer portarà el mateix model d’uniforme que els Mossos d'esquadra i la resta de Policies Locals per del territori per reforçar la imatge de Policia de Catalunya.

»Balaguer celebra aquest cap de setmana la 35a edició de la Transsegre amb la inscripció de 244 barques. A banda de la baixada pel riu hi ha previstes activitats paral•leles com les actuacions musicals al parc de la Transsegre.

»Aquest divendres a les 20:30 h té lloc al Casal Lapallavacara la “Zumba Fluor Parties”, sessions de ball zumba nocturnes, on la llum, la música i altres sorpreses hi seran presents


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt