Dijous 05 de Desembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-07-2019

Despleguen a Lleida un programa d'harmonització d'estàndards de cures a l'atenció primària. El programa dona suport a la presa de decisions clíniques dels professionals d'infermeria en la seva pràctica assistencial diària

El programa dona suport a la presa de decisions clíniques dels professionals d’infermeria en la seva pràctica assistencial diària, minimitzant-ne la variabilitat.
 
L’Institut Català de la Salut (ICS) ha començat el desplegament als centres d’atenció primària de Lleida del programa ARES-AP, un projecte que dona suport a la presa de decisions clíniques dels professionals d’infermeria en la seva pràctica assistencial diària.
 
Els objectius d’aquest Programa d’harmonització dels estàndards de prestació de cures són garantir l’evidència i el rigor científic, vetllar per l’actualització contínua, minimitzar la variabilitat de la pràctica infermera i garantir l’equitat i seguretat dels pacients, entre altres.
 
Al llarg de tres anys, la Direcció de Cures de l’ICS ha dissenyat el projecte ARES-AP, mimetitzant l’ARES d’hospitals, que ja fa 11 anys es va posar en marxa i que funciona de manera exitosa. 
 
Durant més d’un any, l’equip de professionals d’infermeria clínica de tots els àmbits territorials de l’ICS i altres entitats proveïdores han elaborat i harmonitzat els primers 97 plans de cures estàndards dels motius més freqüents que s’atenen als centres d’atenció primària, especialment centrats en les malalties cròniques en adults (diabetis, hipertensió, malaltia obstructiva crònica, insuficiència cardíaca, etc.), problemes aguts (diarrea, ferides, dolor lumbar, infeccions d’orina, etc.) i també els motius d’atenció pediàtrica (asma, dermatitis atòpica, dificultats en la lactància, sobrepès, etc.).
 
El tret de sortida del projecte ARES - AP a Lleida, liderat per Bibiana Garcia i Ana Mari Fité, va començar el mes de maigpassat. La primera prova pilot va ser a l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Balaguer, seguit pels EAP Bellpuig, Agramunt i Alfarràs- Almenar.
 
A la Regió Lleida Nord, el pilotatge es va iniciar també el mes de maig amb l´EAP Tremp, i va seguir amb l’EAP La Pobla de Segur.
 
En un futur pròxim, es continuarà implementant el projecte als EAP Pla d’Urgell, Tàrrega,  Almacelles, al Centre Penitenciari de Ponent, als EAP La Seu d’Urgell i Alt Urgell Sud, fins a tenir tots els centres del nostre territori treballant amb el projecte ARES-AP. 
 
L’ARES-AP es desplegarà a tot el territori català durant el període 2019-2021. El projecte  implantat garantirà  més equitat i seguretat en l’atenció a la població i millorarà la prestació de cures d’infermeria als centres de salut. 
 

Altres notícies

»Tot és a punt per la posada en funcionament aquest dijous al vespre de la pista de gel a Balaguer tot i que dependrà de les condicions meteorològiques de les properes hores i del gruix de gel.

»Aquest dijous tindrà lloc l'encesa dels llums de Nadal a Balaguer. Es farà a les 20.30 h a la plaça del Mercadal, amb xocolata desfeta per a tots els assistents i cantada de nadales amb l'Orfeó Balaguerí

»Durant aquest any, Solsona, Balaguer, Cervera, Mollerussa, Juneda i la Seu d'Urgell han acollit l'activitat 'Un Matí d'Orquestra' als seus teatres per afavorir l'accés a la cultura dels col·lectius més vulnerables i en risc d'exclusió social.

»L'Escola Mont-Roig de Balaguer realitza tallers d'emprenedoria en família per realitzar productes en quantitat considerable per posar a la parada que el centre tindrà a la Fira de Santa Llúcia del proper 7 de desembre

»Aquest dijous s'ha fet l'acte de cloenda del projecte De la Mà: Acompanyament a la Gent Gran dins del Programa, Treball als Barris. Durant els sis mesos del programa s’han atès 23 persones.

»El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, nega que no s'estigui treballant amb l'expedient que ha de permetre a l'ajuntament cobrar 900.000 euros de quotes urbanístiques tot i que assenyala que no és un tema que urgeixi pel que fa a terminis

»Balaguer prepara unes festes de Nadal plenes de novetats, com la incorporació de l'Estel d’Orient com a element, que ha de servir per reivindicar el cel del Montsec com atractiu turístic de la ciutat.

»Aquest dijous tindrà lloc l'encesa dels llums de Nadal. L’encesa es farà a les 20.30 h a la plaça del Mercadal amb xocolata desfeta per a tots els assistents i cantada de nadales amb L’Orfeó Balaguerí

»AFANOC LLEIDA amplia la seva xarxa de botigues solidàries amb 10 a tota la província i crea una postal personalitzada per Nadal. A partir d'ara, també es trobarà una selecció del marxandatge a la Boutique Infantil de Balaguer

»Des de l'Assemblea Verda de l’escola Mont-roig el passat dilluns, dia 2 de desembre, es va organitzar una xerrada per informar l’alumnat sobre les normes d’ús dels patinets.

»Amplien i consoliden l'atenció psicològica i els tallers de ioga i exercici físic per als pacients oncològics als centres d'atenció primària del pla de Lleida, entre ells al CAP de Balaguer.

»El grup municipal de Junts per Balaguer confia que l'equip de govern inclogui als pressupostos de l'any que ve els 900.000 euros de quotes urbanístiques que el consistori té pendents de cobrament. Hi ha unes al·legacions pendents de contestar des del 2016


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt