Diumenge 15 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

25-07-2019

El Parlament insta el Govern a millorar la dependència i a invertir més en educació i habitatge.

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous a la tarda diverses propostes de resolució del debat sobre la Catalunya real, impulsat per Cs, que insten el Govern a reduir llistes d'espera en dependència i augmentar la inversió en educació i habitatge. Bona part de les resolucions han tingut el vot en contra o l'abstenció dels dos grups que donen suport al Govern, ERC i JxCat.

Entre les propostes de resolució aprovades destaca una del PSC, amb els vots en contra del Govern, per reduir les llistes d'espera en dependència, actualitzar en tres mesos la cartera de serveis socials i reestructurar el sistema de protecció a la infància. Una altra del PSC només ha tingut quatre abstencions del PP i insta el Govern a desplegar el decret d'escola inclusiva, recuperar el finançament de la Generalitat a les escoles bressol i combatre la segregació escolar. Tots els grups excepte els independentistes han aprovat instar el Govern a assolir una despesa el 2021 de 1.500 euros per càpita en salut.

De Cs s'ha aprovat, amb l'oposició d'ERC i JxCat una proposta sobre pobresa per lluitar contra el sensellarisme, desplegar la llei contra la violència masclista i la dels drets LGTBI. Una altra proposta seva és arribar a un mínim del 15% d'habitatge social a les zones d'alta demanda.

Del PP s'ha aprovat, amb l'oposició del Govern, eliminar tots els barracots escolars el 2022, i una proposta per suprimir el 2025 tots els peatges d'autopistes de la Generalitat, que ha obtingut els vots del PP i Comuns i l'abstenció de la resta.

Una proposta de resolució dels Comuns per reprovar el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el-Homrani, per diversos suposats incompliments en la renda garantida de ciutadania, la pobresa infantil, la precarietat laboral i la dependència, no s'ha aprovat per un sol vot. Hi ha votat a favor tots els grups, excepte la CUP, que s'ha abstingut, i JxCat i ERC, que hi han votat en contra, cosa que ha suposat un empat a 64 escons.

 


Altres notícies

»Una Plaça Mercadal plena de Gom a Gom rep l’infant Pere. La pujada de torxes, el ball de l'Harpia i un gran sopar a l’espai de les Tabernes han completat la jornada encara que la pluja no ha permès fer els concerts de la nit

»La festa de l'Harpia Balaguer ha tornat a comptar novament amb l'espai gastronòmic les Tavernes al bell mig de la Plaça Mercadal. Enguany amb productes amb el distintiu Noguerament Bó

»VÍDEO > L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es fa aquest dissabte 14 de setembre durant tot el dia al carrer del Pont.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana l’Harpia, Balaguer Medieval acull el campament medieval liderat pel grup de recreació Fets Històrics amb recreacionistes vinguts d’arreu del territori.

»SAÜC PRESENTA EL SEU NOU VIDEOCLIP 'HARPIA'

»VÍDEO > Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer, ara fa 700 anys.

»Una visita guiada al Castell Formós i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Crònica del rei Pere el Cerimoniós' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós celebrada aquest divendres a Balaguer

»Des d'avui divendres i durant tot el cap de setmana Balaguer es convertirà en una població medieval tot celebrant el seu important passat històric amb la 9a edició de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es farà aquest dissabte 14 d'agost durant tot el dia al carrer del Pont

»La CHE dona el permís al pàrquing d'autocaravanes de Balaguer sense que de moment els usuaris puguin pernoctar al ser zona inundable.

»Aquest divendres té lloc la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer ara fa 700 anys. La jornada es fa coincidint amb l'nici de l'Harpia

»Aquest dijous s'ha inaugurat l'exposició de la 5a Mostra d'Arquitectura de les Terres de Lleida a Balaguer. Fins al 15 d'octubre es podrà visitar a la Sala d'exposicions de la Paeria de Balaguer.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt