Dilluns 18 de Novembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 21 de novembre.


Concurs
Participa al concuts del fent ruta.


Ajuntament de BalaguerAltres notícies

31-07-2019

La Diputació de Lleida crea un nou càrrec directiu al capdavant de l'àrea de Vies i Obres investigada pel cas Boreas. El Ple de la institució aprova les noves comissions informatives de Sostenibilitat i de Polítiques d'Igualtat

El Ple de Diputació de Lleida ha donat llum verda a l'estructura dels òrgans directius de la institució i dels seus organismes autònoms. Estarà integrada per deu directius públics, dos més que en l'últim mandat. Un d'aquests estarà al capdavant de l'àrea de Vies i Obres que es troba sota investigació judicial en el marc del cas Boreas, mentre l'altre supervisarà Noves Tecnologies. El president Joan Talarn ha destacat que l'increment de directius ha estat possible després de rebaixar els sous als membres del govern i diputats. D'altra banda, el Ple també ha aprovat a la creació i composició de quinze comissions informatives, tres més que en l'anterior etapa. Són les de Sostenibilitat, Polítiques d'Igualtat i Tributs, que es desvincula de la comissió de Finances. També es manté la comissió especial sobre el cas Boreas, que podria reunir-se la primera quinzena d'agost. 
 
El ple extraordinari de la Diputació de Lleida celebrat aquest ha aprovat la definició de l'estructura dels òrgans directius de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms; la creació i composició de les comissions informatives permanents, de la comissió especial de comptes i altres de caràcter específic; el nomenament de representants de la corporació en els seus organismes autònoms, i l'acord complementari de creació de llocs de treball de personal eventual amb funcions d'assessorament de Presidència i dels diputats i aprovació del seu règim econòmic.
 
Un dels objectius prioritaris amb l'aprovació d'aquestes mesures és el de potenciar la figura del directiu públic professional per impulsar les diferents àrees de la institució des d'una vessant tècnica, segons ha assenyalat el president de la diputació lleidatana, Joan Talarn. Per fer efectiva aquesta mesura es farà un concurs públic per aquests llocs de treball buscant "el màxim de transparència i equitat". Això suposarà que les places siguin ocupades per persones "amb un currículum tècnic, amb experiència i acreditant professionalitat en cada àmbit". 
 
En aquest sentit, la institució pretén donar un impuls en aquesta àrea amb la creació de dues noves places en l'àmbit de Vies i Obres i de Noves Tecnologies. En aquests camps es vol garantir "professionalitat", i especialment, en la de Vies i Obres, considerada una de les àrees més importants de la Diputació. A més, Joan Talarn ha recordat que aquesta àrea és on s'emmarca la investigació judicial sobre el cas Boreas.
 
El president ha remarcat que l'objectiu és que la Diputació pugui ser "una administració pública del segle XXI, que s'adeqüi a la transformació digital amb un impuls de noves formes de treball, la implementació de l'administració electrònica i donar suport als ajuntaments per millorar la qualitat de serveis vers la ciutadania". Així, ha posat com a referència administracions públiques europees, que "creuen en aquestes figures de directiu públic professional, i que posen en valor la tasca, la formació i la professionalització d'aquest perfil de professional". En definitiva, s'aposta per diferenciar el càrrec públic directiu del personal eventual, segons ha dit. 
 
Pel que fa a la creació de les diferents comissions, per la present legislatura s'ha reduït el nombre de quinze membres a onze. D'aquesta manera, ERC disposarà de quatre dels membres i JxCat, de tres, mentre la resta de formacions polítiques (PSC, Cs, En Comú Guanyem Lleida i Unitat d'Aran), tindran un representant cadascuna en les comissions. De les quinze comissions, ERC tindrà la presidència de nou, d'acord amb l'acord de govern, i sis seran per a JxCat. 
 
A més de les comissions permanents es creen les comissions especials que en aquest cas son la comissió especial de comptes, la comissió de caràcter sociolaboral, i la del cas Boreas.
 
Així, la Diputació de Lleida comptarà aquesta legislatura amb quinze comissions informatives permanents incrementant en dos les existents en l'anterior legislatura com es el cas de la comissió d'Igualtat, la missió de la qual pretén implementar les polítiques d'igualtat a la institució i al territori i alhora a la resta d'entitats locals. Aquesta serà una comissió transversal donat que afecta a totes les àrees. També s'ha creat la nova comissió de Sostenibilitat. D'altra banda, Gestió de Tributs es desvincula de Finances i passa a esdevé una nova comissió. 
 
Es dona continuïtat a la comissió espacial del Cas Boreas, per seguir amb la feina que ja es va iniciar en l'anterior etapa a petició del grup d'ERC i amb el suport de la resta de grups per fer el seguiment que requereix el cas sobre l'existència, o no, de suposades irregularitats en els procediments que tenen lloc a la Diputació de Lleida i als seus organismes autònoms. 
 
En concret, les comissions informatives que es creen són la comissió informativa de Cooperació Municipal (presidida per Joan Gilart), la comissió de Noves Tecnologies (Francesc Sabanés), la d'Acció Territorial (Eloi Bergós), de Finances (Ferran Accensi), de Serveis Tècnics (Marc Baró), de Gestió de Tribus (Rosa Perelló), de Recursos Humans (Jordi Verdú), de Contractació (Marc Baró), de Sostenibilitat (Ramon Cónsola), de Gestió de Patrimoni (Josep Ramon Fondevilla), de Salut Pública (Albert Bajona), de Serveis Externs (Josep Ramon Fondevilla), de Turisme (Rosa Pujol), de Promoció Econòmica (Carles Gibert), de Polítiques d'Igualtat (Helena Martínez), de Comptes (Ferran Accensi), a més de la comissió informativa del Cas Boreas (presidida per Ferran Accensi, amb Rosa Pujol de vicepresidenta).
 
 
D'altra banda, es continua amb els objectius de l'anterior legislatura; l'avaluació del funcionament de la Diputació de Lleida i dels seus organismes autònoms per a fer les propostes de millora, si són necessàries, per a corregir els procediments que poden induir a pràctiques irregulars, així com també la millora a l'accés a la informació pel conjunt de la ciutadania i la transparència, segons ha explicat Talarn.
 
Pel que fa a la constitució de la Taula del Pirineu, el president de la Diputació ha explicat que s'està començant a treballar i que la primera reunió serà aviat, tot i que encara no hi ha una data concretada. En aquest sentit, Talarn ha afegit que hi ha un "greu" problema de despoblament, de connexió de les poblacions o de banda ampla, "que cal que la gent del Pirineu analitzi per tal de veure com es pot encarar des de la Diputació". 
 

Altres notícies

»Balaguer ha batejat amb el nom de Unió Catalanista, la plaça de davant del Consell Comarcal. Prèviament s'ha fet una escenificació de l’assemblea celebrada el 1894 i una taula rodona.

»Aquest dissabte s'ha presentat el mata-segells i segell turístic de la Basílica del Sant Crist de Balaguer. Ha anat a càrrec del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida i s'ha fet a la Sala d'actes de la Paeria, on s'han segellat els primers sobres i segell

»Prop d'una seixantena de parades participen aquest dissabte en la 9a edició del Mercat del Vell a Balaguer organitzat per l'Associació Dona Pas.

»Gairebé 80 membres dels clubs de lectura de les biblioteques de Lleida s’han trobat aquest dissabte a Balaguer per fer la ruta literària 'Balaguer i Teresa Pàmies' .

»El grup Bandelpal ha fet aquest dissabte al Casal Lapallavacara un taller un taller de percussió

»Aquest divendres ha tingut lloc a Lapallavacara la Xerrada, 'Aprenent a invertir. El meravellós món dels fons d'inversió' a càrrec de Carlos Garcia, que va donar als assistents diferents consells.

»El cantant Joan Blau enregistra el videoclip 'Torro' amb els usuaris de L’estel. El nou videoclip s’estrenarà al mes de desembre coincidint amb les festes de Nadal

»Aquest divendres ha tingut lloc a la Biblioteca Margarida de Monferrat la segona hora del conte en anglès Storytime 'The Far West' a càrrec de Kids & Us Balaguer.

» 12.000 fotografies capturen tres dies de Festa Major de Balaguer. Tot recollit en un vídeo en format Timelapse amb la plaça Mercadal com a testimoni.

»En motiu del 125è aniversari de l'Assemblea de la Unió Catalanista celebrada a Balaguer l'any 1894, diumenge es fan una sèrie d'actes per celebrar aquesta efemèride, com un taula rodona o el bateig de la Plaça de la Unió Catalanista

»Aquest diumenge es farà l'acte de lliurament del Caragol d'Or 2019 a càrrec de la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d'Urgell. Enguany el Caragol serà pel tennista balaguerí Antonio Carreño en reconeixement a la seva trajectòria.

»Dissabte tindrà lloc la presentació del mata-segells i segell turístic de la Basílica del Sant Crist a càrrec del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida. La presentació es farà a les 12 del migdia a la sala d'Actes de la Paeria de Balaguer


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt