Diumenge 31 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

08-08-2019

Un de cada tres nous casos d'asma infantil són atribuïbles a la contaminació atmosfèrica. Un estudi europeu suggereix que les recomanacions actuals de l'OMS sobre els nivells de NO2 són insuficients

Complir amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) relatives als nivells de partícules contaminants PM2,5 previndria l'11% dels nous casos d'asma infantil als països europeus i assolir els nivells més baixos registrats de contaminació atmosfèrica previndria el 33% dels casos. Aquestes són les conclusions d’un estudi liderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) que s'ha publicat a European Respiratory Journal. L'estudi es basa en la càrrega d’asma infantil 63,4 milions de nens i nenes de 18 països europeus i afirma que un nombre elevat dels casos són atribuïbles a l’exposició a la contaminació atmosfèrica. El 33% dels casos és atribuïble a les partícules PM2,5, el 23% a les partícules NO2 i 15% a les de carboni negre (BC).
 
 
La recerca va obtenir les taxes d'incidència d'asma en nens i nenes de la base de dades de l’estudi de Càrrega de Malaltia Global (Global Burden of Disease). L'exposició als diferents contaminants es va calcular utilitzant un model estadístic europeu harmonitzat basat en múltiples mesures reals realitzades al continent. 
 
Per estimar la càrrega de malaltia de l'asma infantil, l'equip científic va plantejar dos escenaris diferents. El primer es basava en els nivells màxims de contaminació atmosfèrica contemplats a les recomanacions de l'OMS. El segon prenia com a referència el nivells més baixos de contaminació de l'aire detectats en una revisió de 41 estudis científics anteriors.
 
L'anàlisi del primer escenari va suggerir que 66.600 casos d’asma infantil, l’11% del total de casos incidents, podrien ser previnguts cada any si els 18 països estudiats complissin amb les recomanacions de l’OMS sobre nivells de partícules PM2,5. Així mateix, les estimacions indiquen que complir amb els nivells recomanats de NO2 permetria prevenir 2.400 casos d’asma infantil per any, el 0,4% del total de casos incidents.
 
Pel que fa als resultats del segon dels escenaris, si els 18 països fossin capaços de reduir les concentracions de PM2,5 fins els nivells més baixos registrats a estudis previs, cada any es podrien prevenir més de 190.000 casos, o el 33% dels casos incidents. El nombre de casos que podrien ser evitats cada any si s’assolissin els nivells més baixos de NO2 i carboni negre seria de 135.000 (23%) i 89.000 (15%).
 
Aquestes estimacions es troben en la mateixa línia que les de dos estudis anteriors portats a terme al Regne Unit, els quals van trobar que el 22% del casos incidents d’asma infantil es podrien atribuir a la contaminació atmosfèrica. Un altre estudi va estimar que cada any 4 milions de nous casos d’asma pediàtric podrien ser atribuïbles a la contaminació atmosfèrica per NO2 a tot el món i que el 64% d’ells es produeixen a centres urbans.
 
La primera autora de l'estudi Haneen Khreis, considera que aquesta nova anàlisi és "una crida a l’acció urgent" i reforça "la hipòtesi de diversos grups de recerca que sostenen que la contaminació atmosfèrica contribueix de manera substancial a la càrrega de malaltia de l’asma pediàtric". Khreis demana que es facin alguna de les "nombroses intervencions" per poder reduir els nivells ambientals de contaminació de l’aire i l’exposició dels nens i les nenes.
 
Els 18 països coberts a l’estudi són Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Lituània, Noruega, Països Baixos, Portugal, Regne Unit, Suècia i Suïssa.
 

Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Les formes del verb anar, de ERPENBECK, Jenny. Editat per Angle, 2018

»Territori i Sostenibilitat impulsa un nou projecte per a la millora de la integració urbana de la línia de tren a Balaguer. Comportarà el desplaçament d'andanes i la implantació d'un sistema de tramvia, amb una inversió estimada en 10 MEUR

»La Biblioteca de Balaguer reactiva dilluns el servei de préstec amb cita prèvia. Es donaran cites cada 10 minuts i es farà entrega del material demanat pels usuaris a través d'una bossa i amb totes les mesures de seguretat

»La CUP presentarà en el proper ple municipal dues mocions, una perquè es creï una targeta moneder d'impacte social i una altra per fer el pressupost amb la participació de tots els grups municipals i el sectors d'àmbit social, econòmic i cultural

»Les llars d'infants municipals de Balaguer finalitzen aquest divendres el període de preinscripció de forma telemàtica i excepcionalment, demanant cita prèvia, el dilluns 1 de juny de forma presencial. 

»La Guàrdia Urbana de Balaguer intensifica els controls i revisarà la densitat de totes les terrasses. Des de la Paeria es demana prudència i responsabilitat als ciutadans. Durant l'última setmana s'han registrat 11 nous casos de Coronavirus a Balaguer.  

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt