Diumenge 15 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

21-08-2019

Les exportacions catalanes augmenten un 2% en el primer semestre de l'any. Els productes químics, els bens d'equip i el sector de l'automòbil encapçalen el rànquing.

Les exportacions catalanes van augmentar un 2% el primer semestre de l'any en comparació amb el mateix període del 2018, amb un valor total de 37.374,9 MEUR, segons recull l'estadística que periòdicament publica el Ministeri d'Indústria. Aquestes exportacions suposen un 25,4% del total de l'Estat. Per sectors, el de productes químics, els de bens d'equip i el de l'automòbil lideren el rànquing. Mentre els dos primers han augmentat -4,9% i 3,7%, respectivament-, el del sector de l'automòbil va registrar una davallada del 16%. Per països, França va ocupar la primera posició de les exportacions catalanes, seguit d'Alemanya i Itàlia. 
 
Per demarcacions, les exportacions va creéxer a totes a excepció de Lleida, on van baixar un 4,1% fins als 903,9 MEUR. A Tarragona van augmentar un 8,2% amb un total de 4.357,1 MEUR, a Girona un 5,5% amb un total de 2.821 MEUR i a Barcelona un 1% fins als 29.292,9 MEUR. 
 
Per sectors, el de productes químics va exportar per valor de 10.069 MEUR i va suposar el 26,9% del total de les exportacions de Catalunya. Els bens d'equip van exportar el 17,6% amb un total de 6.573,8 MEUR i el sector de l'automòbil va representar el 14,5% de totes les exportacions catalanes amb 5.412,2 MEUR. 
 
Per productes, els més exportats en volum econòmic són els vehicles d'automòbil, el segon lloc l'ocupen les matèries plàstiques i el tercer els productes farmacèutics. 
 
D'altra banda, les importacions van pujar un 4,7% fins als 47.553,7 MEUR. 
 
Creixen un 1,7% a l'Estat
 
Al conjunt de l'Estat, les exportacions van créixer un 1,7% en el primer semestre i van assolir els 147.408 MEUR, màxim històric del període. D'altra banda, les importacions van augmentar un 1,6% fins als 162.120 MEUR, també màxim històric. 
 
Entre els principals sectors, van créixer les exportacions de bens d'equip (6,7%); alimentació, begudes i tabac (3,5%) i productes químics (3,2%). En canvi, les del sector automòbil van baixar un 5,7%.
 
Per origen, les dirigides a la Unió Europea (UE) van augmentar un 1,5% entre gener i juny en comparació amb el mateix període de l'any passat. D'altra banda, les que van anar a tercers destins van augmentar un 2,2%, amb increments a Amèrica del Nord (10,6%), Àsia –sense Orient Mitjà- (8,9%), Àfrica (5%) i Oceania (2,9%). Per contra, es van reduir les dirigides a Orient Mitjà (13,4%) i Amèrica Llatina (2%).

Altres notícies

»Una Plaça Mercadal plena de Gom a Gom rep l’infant Pere. La pujada de torxes, el ball de l'Harpia i un gran sopar a l’espai de les Tabernes han completat la jornada encara que la pluja no ha permès fer els concerts de la nit

»La festa de l'Harpia Balaguer ha tornat a comptar novament amb l'espai gastronòmic les Tavernes al bell mig de la Plaça Mercadal. Enguany amb productes amb el distintiu Noguerament Bó

»VÍDEO > L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es fa aquest dissabte 14 de setembre durant tot el dia al carrer del Pont.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana l’Harpia, Balaguer Medieval acull el campament medieval liderat pel grup de recreació Fets Històrics amb recreacionistes vinguts d’arreu del territori.

»SAÜC PRESENTA EL SEU NOU VIDEOCLIP 'HARPIA'

»VÍDEO > Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer, ara fa 700 anys.

»Una visita guiada al Castell Formós i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Crònica del rei Pere el Cerimoniós' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós celebrada aquest divendres a Balaguer

»Des d'avui divendres i durant tot el cap de setmana Balaguer es convertirà en una població medieval tot celebrant el seu important passat històric amb la 9a edició de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es farà aquest dissabte 14 d'agost durant tot el dia al carrer del Pont

»La CHE dona el permís al pàrquing d'autocaravanes de Balaguer sense que de moment els usuaris puguin pernoctar al ser zona inundable.

»Aquest divendres té lloc la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer ara fa 700 anys. La jornada es fa coincidint amb l'nici de l'Harpia

»Aquest dijous s'ha inaugurat l'exposició de la 5a Mostra d'Arquitectura de les Terres de Lleida a Balaguer. Fins al 15 d'octubre es podrà visitar a la Sala d'exposicions de la Paeria de Balaguer.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt