Dimarts 24 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

03-09-2019

L'oferta del Consorci per a la Normalització Lingüística per aprendre català prioritza la formació dels nouvinguts i les pràctiques lingüístiques fora de l'aula. Comença la inscripció als cursos de forma presencial o en línia

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), adscrit a la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i format per la Generalitat i 135 ens locals, obre les inscripcions per als cursos de català de tardor tot el mes de setembre i fins a mitjan d'octubre. Com en el curs acadèmic 2018-2019, els cursos de català bàsic compten amb avantatges econòmics i ràtios més baixes d’alumnes per afavorir la incorporació i el seguiment de persones sense coneixements de català o amb poques habilitats comunicatives.
 
Els alumnes dels cursos de Bàsic 3 de català incorporen les pràctiques lingüístiques fora de l’aula sense el suport directe del docent. Aquest complement de l’aprenentatge es realitza en establiments col•laboradors del Voluntariat per la llengua per oferir una oportunitat de conversa en català en contextos reals. A banda de les pràctiques lingüístiques, el CPNL organitza un gran nombre d'activitats culturals dins i fora de l’aula que faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge i faciliten el coneixement de l'entorn i la cohesió social.
 
L'oferta acadèmica del CPNL també inclou l’adaptació de formació a mida adreçada a organitzacions i empreses per respondre a necessitats específiques, per facilitar la bona atenció als clients i consumidors i millorar les competències empresarials. L'oferta més vinculada al món professional s'orienta a millorar l'expressió oral i escrita, i també per practicar la resolució de dubtes lingüístics amb els recursos disponibles a la xarxa.
 
Aprenentatge flexible i avalat amb certificats oficials
 
L’oferta de cursos generals de català —del nivell inicial al superior s’ofereix presencialment, en línia, mitjançant el Parla.cat, i combinada, amb certificació oficial amb equivalència amb els certificats de la Direcció General de Política Lingüística, d’acord amb el Marc europeu comú de referència (MECR) i
Mitjançant el cercador de cursos del web del Consorci, es poden localitzar les opcions d’aprenentatge per localitat, comarca, nivell i modalitat. Per a més informació i atenció personalitzada, es pot accedir als 22 centres de normalització lingüística en qualsevol dels 146 punts de servei de tota Catalunya. L’oferta de cursos vol donar resposta a les necessitats d’aprenentatge, tant de les persones que s’han establert fa poc a Catalunya que encara no coneixen la llengua, com de les que volen millorar-ne les habilitats comunicatives orals i escrites. L’objectiu és que tothom pugui relacionar-se en català en les situacions quotidianes i també millorar les opcions d’ocupabilitat.
 

Altres notícies

»Dos veïns de Balaguer van ser condemnats ahir a multes de 111.219 euros i dos anys i un any de presó respectivament per conrear marihuana. La resolució arriba després d'un acord amb la Fiscalia per uns fets que es remunten a l'any 2015.

»Fins l'11 d'octubre la Biblioteca Margarida de Montferrat acull l'exposició 'Teresa Pàmies. Tot és en els llibres' en motiu del centenari del naixement de l'escriptora balaguerina Teresa Pàmies.

»L'ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera anuncien denúncies després que un grup de desconeguts arrenqués les pancartes en favor de la llibertat dels presos d'aquest dos equipaments el dissabte a la matinada.

»S'inicia la temporada de la piscina coberta de Balaguer després d'endarrerir-se una setmana en aparèixer alguns problemes d'oxidació en l'estructura en les obres de reparació de la coberta.

»El cantautor balaguerí Joan Blau presentarà el 28 de setembre a Barcelona el seu disc 'La Clau' amb un concert acústic a la sala New Fizz

»Uns desconeguts destrossen les lletres de NO CALLAREM que es trobaven en un balcó particular del Mercadal. La policia està investigant el cas.

»Centenars de persones han assistit aquest diumenge al matí a l'activitat 'El vermut et porta la moda' que s'ha fet a Balaguer, organitzat per l'Associació de Comerciants.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ha preparat per aquest diumenge la iniciativa anomenada 'El vermut et porta la moda'. Hi haurà una passarel·la de moda i degustacions de tapes i vermut amb música en directe.

»Balaguer acull aquest dissabte una trobada de regidors i regidores de joventut de Lleida. La trobada està organitzada per la Direcció General de Joventut i s’han donat a conèixer els recursos que la DGJ aporta al món local

»Josep Vallverdú 'Després de 50 anys, 'Rovelló' és una figura clàssica amb fidelitat d'avis, pares i fills'. L'escriptor balaguerí, que acaba de complir 96 anys, publicarà entre desembre i gener un nou llibre de poemes 'Pa de Forment'

»Aquest dissabte s'ha celebrat la cloenda de la 2a edició del Bibliotrivial, hereu del Rally de la Biblioteca, amb l'espectacle 'La màgia dels llibres' a càrrec de la Companyia MagiaDiver.

»Aquest dissabte té lloc la trobada de les parelles guanyadores de la campanya comercial 'Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir'. Visitaran la ciutat turística, alguns equipaments i faran un dinar.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt