Dimarts 24 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

03-09-2019

L'habitatge és un 8,3% més car que fa un any, segons els registradors. D'altra banda, llogar una habitació en un pis compartit a Catalunya costa de mitjana 444 euros al mes, un 5,7% menys que l'any passat.

El preu de l'habitatge ha registrat un increment interanual del 8,3% en el segon trimestre de l'any 2019, segons les últimes dades fetes públiques aquest dimarts pel Col•legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i Béns Mobles d'Espanya. Des del mínim de 2014, el preu dels immobles acumula cinc anys de pujades amb un augment total del 36,2%. 
 
Segons detalla l'estadística immobiliària del Col•legi de Registradors, el preu de l'habitatge "ha seguit mantenint la seva fortalesa alcista entre abril i juny" i, en comparació amb el trimestre anterior, l'augment del preu dels immobles ha estat del 2,5%, "una pujada molt més moderada que el trimestre precedent, tot i que encara se situa en nivells elevats", segons els registradors. En paral•lel, el Col•legi de Registradors posa de relleu que en l'actual cicle alcista del mercat immobiliari hi ha "focus d'especial activitat" com són Balears, Canàries i Madrid. 
 
"Seguit de províncies mediterrànies que presenten un comportament molt favorable", s'ha afegit des del Col•legi de Registradors. Com a contrapartida, se situa una Espanya interior "on els nivells de creixement no estan essent tan intensos, especialment en preus". "L'existència d'un creixement del preu de l'habitatge és bo en la mesura que la situació contrària porta a què es deixi de comprar habitatge", han puntualitzat des de l'entitat, que també ha volgut deixar clar que "el que sí no és bo és que aquest creixement s'intensifiqui, de manera que es consolidi en nivells allunyats dels increments salarials, creixement econòmic o inflació". "En aquest darrer cas el mercat necessàriament es tendirà a alentir, des del costat del volum de demanda, com a conseqüència de les dificultats d'accés en nivells cada més amplis de la societat", han avisat des del Col•legi de Registradors.
 
D'altra banda llogar una habitació en un pis compartit a Catalunya costa 444 euros al mes, un 5,7% menys que l'any passat, segons un estudi de Fotocasa difós aquest dimarts. El Principat és l'autonomia més cara de tot l'Estat però també la que més ha abaratit els preus entre l'agost del 2018, quan costava 472 euros mensuals, i el mateix mes del 2019. 
 
El preu mitjà a l'estat espanyol és de 309 euros al mes. El portal immobiliari també constata que Barcelona és la ciutat més cara de l'Estat per llogar una habitació a un pis compartit. El preu mitjà és de 491 euros al mes i està 81 euros per sobre del preu a Madrid (410 euros mensuals), la segona ciutat més cara. Tanmateix, l'estudi afirma que els preus a Barcelona han baixat un 3,4% durant l'últim any. Les zones més cares per llogar són Gràcia (572 euros al mes), Ciutat Vella (540) i l'Eixample (506). 
 
"Després de les darreres pujades que hem registrat els últims anys, el mercat del lloguer tendeix a estabilitzar-se i amb ell, el dels pisos compartits, sobretot en aquelles zones i grans ciutats on els preus han estat més tensats, com és el cas de Madrid capital i Barcelona", ha apuntat en un comunicat la directora d'estudis de Fotocasa, Beatriz Toribio. L'estudi de Fotocasa utilitza les dades dels pisos compartits del seu portal d'anuncis per calcular el preu mitjà per habitació a l'agost.
 

Altres notícies

»Dos veïns de Balaguer van ser condemnats ahir a multes de 111.219 euros i dos anys i un any de presó respectivament per conrear marihuana. La resolució arriba després d'un acord amb la Fiscalia per uns fets que es remunten a l'any 2015.

»Fins l'11 d'octubre la Biblioteca Margarida de Montferrat acull l'exposició 'Teresa Pàmies. Tot és en els llibres' en motiu del centenari del naixement de l'escriptora balaguerina Teresa Pàmies.

»L'ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera anuncien denúncies després que un grup de desconeguts arrenqués les pancartes en favor de la llibertat dels presos d'aquest dos equipaments el dissabte a la matinada.

»S'inicia la temporada de la piscina coberta de Balaguer després d'endarrerir-se una setmana en aparèixer alguns problemes d'oxidació en l'estructura en les obres de reparació de la coberta.

»El cantautor balaguerí Joan Blau presentarà el 28 de setembre a Barcelona el seu disc 'La Clau' amb un concert acústic a la sala New Fizz

»Uns desconeguts destrossen les lletres de NO CALLAREM que es trobaven en un balcó particular del Mercadal. La policia està investigant el cas.

»Centenars de persones han assistit aquest diumenge al matí a l'activitat 'El vermut et porta la moda' que s'ha fet a Balaguer, organitzat per l'Associació de Comerciants.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ha preparat per aquest diumenge la iniciativa anomenada 'El vermut et porta la moda'. Hi haurà una passarel·la de moda i degustacions de tapes i vermut amb música en directe.

»Balaguer acull aquest dissabte una trobada de regidors i regidores de joventut de Lleida. La trobada està organitzada per la Direcció General de Joventut i s’han donat a conèixer els recursos que la DGJ aporta al món local

»Josep Vallverdú 'Després de 50 anys, 'Rovelló' és una figura clàssica amb fidelitat d'avis, pares i fills'. L'escriptor balaguerí, que acaba de complir 96 anys, publicarà entre desembre i gener un nou llibre de poemes 'Pa de Forment'

»Aquest dissabte s'ha celebrat la cloenda de la 2a edició del Bibliotrivial, hereu del Rally de la Biblioteca, amb l'espectacle 'La màgia dels llibres' a càrrec de la Companyia MagiaDiver.

»Aquest dissabte té lloc la trobada de les parelles guanyadores de la campanya comercial 'Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir'. Visitaran la ciutat turística, alguns equipaments i faran un dinar.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt