Diumenge 20 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tŔcnica
'L'alimentaciˇ i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerAltres notícies

04-09-2019

El Govern destina 1.125.000 euros al programa Primer de Preacceleraciˇ Comunicaciˇ. La iniciativa pretÚn impulsar projectes emprenedors territorials d'alta especialitzaciˇ basats en la tecnologia i la innovaciˇ

El Govern ha aprovat avui destinar 1.125.000 euros a renovar el programa Primer de Preacceleració que es desenvoluparà a finals del 2019 i durant el primer semestre del 2020, per fomentar l’emprenedoria d’alta especialització amb criteris de distribució territorial. Aquesta dotació representa gairebé un 33% d’increment respecte a la primera edició d’aquest programa, creat l’any 2016.
 
El programa Primer de preacceleració vol estimular el desenvolupament de pre-acceleradores (entitats beneficiàries) arreu del territori que, mitjançant formació i mentoria, donin suport a les persones emprenedores per a desenvolupar els seus projectes i per a la creació de startups.
 
Els objectius generals d’aquest programa són:
 
Estendre la percepció de la transcendència que tenen les empreses basades en la innovació i la tecnologia, i la necessitat de promoure actuacions públiques per impulsar la seva aparició i creixement.
Fomentar l’aparició d’startups arreu del territori català.
Promoure unes especialitzacions institucionals i territorials basades en fortaleses i oportunitats avui poc identificades i desenvolupades.
Estendre a tot el país el paper de concentrador tecnològic (hub) de referència global que representa Barcelona pel que fa a empreses basades en la innovació i la tecnologia.
Aconseguir una Catalunya més competitiva en la carrera global per l’emprenedoria i la tecnologia. 
 
La iniciativa dona molta importància a l’especialització temàtica i territorial. La intenció és prioritzar aquells projectes amb un focus temàtic alt, molt especialitzat i diferenciat, i que suposin l’aplicació d’innovació, tecnologia o nous models de negocis.
 
Poden optar a les subvencions del programa Primer de Preacceleració: ajuntaments, consells comarcals, consorcis locals, diputacions o d’altres entitats locals del país; entitats sense ànim de lucre; universitats o entitats que en depenguin, i escoles de negoci, col•legis professionals, i gremis. Entitats, totes elles, que es podran presentar de manera individual o en projectes agrupats, juntament amb una o diverses  entitats o empreses que desenvolupin una activitat necessària per a la realització del projecte, que estiguin especialitzades en algun dels serveis vinculats a les accions del projecte. Se subvencionaran tot aquell conjunt d’activitats enfocades al foment de l’emprenedoria territorial especialitzada.
 
La quantia màxima de la subvenció serà el 80% del cost de l’activitat subvencionable, fins un import màxim de 60.000 euros. Els programes subvencionables han de tenir una gran focalització i especialització, acompanyada d’una o més “palanques” que l’entitat perceptora posa a disposició dels alumnes emprenedors per tal de facilitar el desenvolupament de les seves empreses. Quant a la seva estructura, aquests programes inclouran una part formativa, en tecnologia, innovació i gestió empresarial, i una part de tutoria, dirigida a fer avançar els projectes emprenedors que acabin sorgint. Els tutors hauran de ser professionals d’aquell àmbit o bé experts en creixement empresarial.
 
A la convocatòria del 2018 es va constituir la Xarxa Primer de Catalunya Emprèn, integrada en aquesta edició per 16 preacceleradores d’empreses basades en la innovació i la tecnologia d’alta especialització arreu del territori català. Per a l’edició del 2019-2020 es vol aprofundir en l’expansió territorial del programa, per això es preveu que puguin integrar-se a la xarxa Primer un total de 18-20 preaceeleradores.
 
A través de l’anàlisi de necessitats i oportunitats, la Xarxa Primer ofereix als emprenedors itineraris especialitzats perquè desenvolupin diferents projectes que donin resposta a una necessitat específica identificada utilitzant una palanca com a avantatge competitiu, que asseguri l'èxit i el valor afegit a les solucions generades.
 
Programa transversal per al foment de l’emprenedoria
 
La Generalitat va posar en marxa el programa Catalunya Emprèn l’any 2012 amb la missió de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya, i des d’aleshores ha impulsat diverses iniciatives enfocades a la creació d’empreses i la generació de llocs de treball. Així, el Catalunya Emprèn engloba, com a iniciativa transversal del conjunt del Govern, tot un conjunt de mesures enfocades al foment de la cultura emprenedora, la creació de noves empreses o l’impuls de la internacionalització d’aquestes companyies, entre d’altres qüestions.  
 

Altres notícies

»Balaguer ha obert les portes de la 28a ediciˇ de Firauto, la fira del vehicle d'ocasiˇ. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen mÚs de 200 vehicles.

»V═DEO > Aquest cap de setmana Balaguer acull la 28a ediciˇ de Firauto, la fira del vehicle d'ocasiˇ. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen mÚs de 200 vehicles.

»El dissabte 19 d'octubre es celebrarÓ una nova ediciˇ la Festa de la Bicicleta a Balaguer. SortirÓ del Parc de la Transsegre i farÓ un recorregut apte per a totes les edats pels carrers de Balaguer.

» La ciutat de Balaguer acull una nova ediciˇ de Firauto, la Fira del vehicle de segona mÓ i complements, els dies 19 i 20 dĺoctubre, al pavellˇ Inpacsa. Lĺacte inaugural tÚ lloc el dissabte a les 11.00 h i serÓ presidit per Carles Gibert Bernaus

»El nou cicle 'A ESCENA' del Teatre de Balaguer s'inicia aquest dissabte amb Il Velatorio, desprÚs del canvi de dia per motius de la vaga general. Es farÓ a les 20.30 h, al Teatre Municipal.

»Catalunya viu la vaga convocada per la Intersindical CSC i IAC amb un seguiment de mÚs del 50%, en especial el petit comerš, ensenyament, i l'administraciˇ publica. A Balaguer, la majoria del petit comerš a baixat la persiana

»RÓdio Balaguer se suma a la convocat˛ria de vaga d'aquest divendres. En obligat compliment dels serveis mÝnims nomÚs es farÓ un ˙nic informatiu a les 13.30h. Quedaran suspesos la resta de programes.

»L'atenciˇ primÓria de Lleida es mobilitza contra el cÓncer de mama. L'EAP Balaguer fa una decoraciˇ del CAP amb els nou sÝmptomes mÚs importants davant la detecciˇ precoš del cÓncer de mama.

»L'Escola de M˙sica de Balaguer ha ofert avui un repertori de canšons populars a la residŔncia Santa Maria. La iniciativa forma part del projecte per apropar la m˙sica popular a les residŔncies i casals de la gent gran

»L'Escola de M˙sica de Balaguer ingressa la documentaciˇ hist˛rica del centre a l'Arxiu de la Noguera.

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer podreu veure dues grans pel-licules, 'JOCKER' i 'PARADISE HILLS'.

»El Bus urbÓ de Balaguer realitzarÓ aquest divendres 18 d'octubre serveis mÝnims per la convocat˛ria de vaga. CircularÓ de 07.30 a 10.30, de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.15.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt