Dijous 16 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

04-09-2019

El Govern destina 1.125.000 euros al programa Primer de Preacceleraciˇ Comunicaciˇ. La iniciativa pretÚn impulsar projectes emprenedors territorials d'alta especialitzaciˇ basats en la tecnologia i la innovaciˇ

El Govern ha aprovat avui destinar 1.125.000 euros a renovar el programa Primer de Preacceleració que es desenvoluparà a finals del 2019 i durant el primer semestre del 2020, per fomentar l’emprenedoria d’alta especialització amb criteris de distribució territorial. Aquesta dotació representa gairebé un 33% d’increment respecte a la primera edició d’aquest programa, creat l’any 2016.
 
El programa Primer de preacceleració vol estimular el desenvolupament de pre-acceleradores (entitats beneficiàries) arreu del territori que, mitjançant formació i mentoria, donin suport a les persones emprenedores per a desenvolupar els seus projectes i per a la creació de startups.
 
Els objectius generals d’aquest programa són:
 
Estendre la percepció de la transcendència que tenen les empreses basades en la innovació i la tecnologia, i la necessitat de promoure actuacions públiques per impulsar la seva aparició i creixement.
Fomentar l’aparició d’startups arreu del territori català.
Promoure unes especialitzacions institucionals i territorials basades en fortaleses i oportunitats avui poc identificades i desenvolupades.
Estendre a tot el país el paper de concentrador tecnològic (hub) de referència global que representa Barcelona pel que fa a empreses basades en la innovació i la tecnologia.
Aconseguir una Catalunya més competitiva en la carrera global per l’emprenedoria i la tecnologia. 
 
La iniciativa dona molta importància a l’especialització temàtica i territorial. La intenció és prioritzar aquells projectes amb un focus temàtic alt, molt especialitzat i diferenciat, i que suposin l’aplicació d’innovació, tecnologia o nous models de negocis.
 
Poden optar a les subvencions del programa Primer de Preacceleració: ajuntaments, consells comarcals, consorcis locals, diputacions o d’altres entitats locals del país; entitats sense ànim de lucre; universitats o entitats que en depenguin, i escoles de negoci, col•legis professionals, i gremis. Entitats, totes elles, que es podran presentar de manera individual o en projectes agrupats, juntament amb una o diverses  entitats o empreses que desenvolupin una activitat necessària per a la realització del projecte, que estiguin especialitzades en algun dels serveis vinculats a les accions del projecte. Se subvencionaran tot aquell conjunt d’activitats enfocades al foment de l’emprenedoria territorial especialitzada.
 
La quantia màxima de la subvenció serà el 80% del cost de l’activitat subvencionable, fins un import màxim de 60.000 euros. Els programes subvencionables han de tenir una gran focalització i especialització, acompanyada d’una o més “palanques” que l’entitat perceptora posa a disposició dels alumnes emprenedors per tal de facilitar el desenvolupament de les seves empreses. Quant a la seva estructura, aquests programes inclouran una part formativa, en tecnologia, innovació i gestió empresarial, i una part de tutoria, dirigida a fer avançar els projectes emprenedors que acabin sorgint. Els tutors hauran de ser professionals d’aquell àmbit o bé experts en creixement empresarial.
 
A la convocatòria del 2018 es va constituir la Xarxa Primer de Catalunya Emprèn, integrada en aquesta edició per 16 preacceleradores d’empreses basades en la innovació i la tecnologia d’alta especialització arreu del territori català. Per a l’edició del 2019-2020 es vol aprofundir en l’expansió territorial del programa, per això es preveu que puguin integrar-se a la xarxa Primer un total de 18-20 preaceeleradores.
 
A través de l’anàlisi de necessitats i oportunitats, la Xarxa Primer ofereix als emprenedors itineraris especialitzats perquè desenvolupin diferents projectes que donin resposta a una necessitat específica identificada utilitzant una palanca com a avantatge competitiu, que asseguri l'èxit i el valor afegit a les solucions generades.
 
Programa transversal per al foment de l’emprenedoria
 
La Generalitat va posar en marxa el programa Catalunya Emprèn l’any 2012 amb la missió de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya, i des d’aleshores ha impulsat diverses iniciatives enfocades a la creació d’empreses i la generació de llocs de treball. Així, el Catalunya Emprèn engloba, com a iniciativa transversal del conjunt del Govern, tot un conjunt de mesures enfocades al foment de la cultura emprenedora, la creació de noves empreses o l’impuls de la internacionalització d’aquestes companyies, entre d’altres qüestions.  
 

Altres notícies

»La Paeria de Balaguer sanciona una desena de ve´ns per un delicte contra la salut p˙blica al no portar la mascareta. Des del govern municipal reforcen la presŔncia al carrer dels agents cÝvics i voluntaris de Protecciˇ Civil

»Continuen els Tallers d'Estiu a Balaguer que es desenvolupen amb tota normalitat i seguint totes les mesures de seguretat. Els Tallers d'Estiu compten actualment amb dos grups de 10 nens i nenes cadascun.

»La Paeria de Balaguer ha ajornat la cerim˛nia ĹSilencis amb llumĺ prevista pel proper diumenge 26 de juliol al parc del Sant Crist com a mesura de seguretat per l'increment de casos per Covid-19

»El festival Proximitart aplaša el concert de 'The burning sky' previst per aquest dissabte 18 de juliol, per responsabilitat amb la situaciˇ actual i en solidaritat amb la comarca del SegriÓ.á

»La Diputaciˇ de Lleida incrementa en un 45% la seva aportaciˇ al Programa.cat durant el tercer trimestre. Es donarÓ suport a una seixantena d'activitats que se celebraran en 15 localitats de la demarcaciˇ, entre aquestes Balaguer

»La Paeria de Balaguer ajorna les activitats previstes des d'aquest dijous i fins el dimecres 22 de juliol. La mesura vol conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de seguir les mesures de protecciˇ davant l'augment de casos de covid-19

»El Museu de la Noguera ha suspŔs la visita guiada prevista per aquest divendres a l'excavaciˇ del Pla d'AlmatÓ com a mesura de seguretat per lĺaugment de casos de covid a la comarca.

»Surten a la venda les entrades del Festival Llavors de Balaguer. El festival tindrÓ lloc el proper 25 i 26 de setembre i acollirÓ artistes com Pau VallvÚ, Iria Llena Gasol, Aimar PÚrez GalÝ, Magda Puig Torres o Mishima entre altres

»L'Associaciˇ de Comerciants de Balaguer ACB prepara la 26a ediciˇ del Mercat de les Rebaixes per al divendres 7 d'agost. Una 30a de parades, totes de botigues de Balaguer, oferiran els seus productes amb importants descomptes.

»L'Associaciˇ de Comerciants de Balaguer ACB s'uneix a la celebraciˇ especial de la diada del llibre i la rosa el proper 23 de juliol. Aquest any, les llibreries i floristeries muntaran les respectives parades davant de les botigues.

»La Paeria de Balaguer convoca aquest dimecres al vespre tots els clubs esportius de la ciutat a una reuniˇ informativa per donar a conŔixer les mesures sanitÓries que hauran d'adoptar de cara a la propera temporada

»La Paeria de Balaguer reactivarÓ durant aquesta setmana la Xarxa de Voluntariats a causa de l'augment de casos de covid-19 a la ciutat. Des la Paeria fan una crida perquŔ els voluntaris s'inscriguin novament a la Xarxa


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt